Apple Watch Active vs. Jumlah Kalori – Sejauh manakah ianya tepat?

94
Skrin Apple Watch menunjukkan Aktif dan Jumlah kalori

Apple tahu betapa pentingnya kesihatan dalam dunia yang sibuk hari ini, dan mereka juga sedar bahawa anda mungkin tidak mempunyai masa untuk memeriksa kesihatan anda atau menjejaki kalori anda. Oleh itu, Apple Watch secara khusus membenarkan anda menjejaki Aktif dan Jumlah Kalori anda dan menetapkan matlamat kecergasan anda dengan sewajarnya. Walau bagaimanapun, anda mungkin tidak pasti tentang ketepatan Apple Watch dalam mengira kalori.

Dalam artikel ini, saya akan menerangkan perbezaan antara Aktif dan Jumlah Kalori dan juga menerangkan betapa tepatnya ukuran ini pada Apple Watch.

Bagaimanakah Apple Watch mengira kalori yang dibakar?

Apple Watch menggunakan data peribadi yang anda masukkan ke dalam profil apl Kesihatan anda untuk mengira bilangan kalori yang dibakar. Apple Watch menentukan Kadar Metabolik Basal (BMR) anda menggunakan titik data seperti ketinggian, berat, umur, jantina dan mobiliti. Kami akan membincangkan BMR di bahagian akhir artikel ini.

Agar pengiraan anda sah, jumlah minit latihan yang betul mesti disediakan. Berikut ialah langkah yang boleh anda ambil untuk memastikan anda telah memasukkan data terkini:

 1. Lancarkan apl Tonton pada iPhone anda.
 2. Tatal ke bawah ke Kesihatan.
 3. Pilih Butiran Kesihatan.
 4. Ketik Edit.
 5. Isikan data yang sesuai dan ketik Selesai.

Sekarang setelah kita memahami cara memastikan maklumat yang betul diberikan kepada mesin, mari kita ketahui perbezaan antara Aktif dan Jumlah Kalori.

Kalori Aktif lwn Jumlah Kalori

Senaman fizikal membakar kalori aktif. Badan anda membakar kalori dengan lebih cepat semasa anda berlari, berenang atau berjalan-jalan berbanding semasa anda berehat. Cincin Bergerak merah menandakan kalori aktif yang dibakar.

Walau bagaimanapun, aktiviti lain seperti mengunyah gula-gula getah, duduk di sofa, dan tidur siang juga membakar kalori. Oleh sebab itu, jumlah kalori juga termasuk kalori yang dibakar oleh badan anda hanya dengan menjalani operasi biasa.

Apakah Kalori Aktif pada Apple Watch?

Kalori Aktif ialah kalori yang dibelanjakan semasa aktiviti fizikal. Apple menolak BMR anda daripada jumlah kalori untuk mengira kalori aktif.

Jumlah Kalori – BMR = Kalori Aktif

Anda boleh menyemak Kalori Aktif pada Apple Watch anda dengan mengikuti langkah berikut:

 1. Lancarkan apl Aktiviti.
 2. Leret atau tatal ke Digital Crown.
 3. Anda boleh melihat kalori aktif yang dibakar di bawah matlamat Move.

Anda mesti menghadapi isu lain dengan Jumlah Kalori pada Apl Kecergasan Apple semasa memantau Kalori Aktif pada Apple Watch anda. Jom cepat kenal pasti.

Apakah Jumlah Kalori pada Apple Watch?

Jumlah kalori yang dibakar melalui aktiviti fizikal dan tabiat rutin harian adalah jumlah kalori yang digunakan, menurut Apple. Langkah-langkah untuk menyemak Jumlah Kalori pada Apl Kecergasan Apple adalah seperti berikut:

 1. Buka apl Aktiviti pada iPhone anda.
 2. Ketik di mana-mana di sekitar deringan Aktiviti.
 3. Kalori Aktif boleh dilihat dalam bahagian Pindah di bawah cincin.

 4. Jumlah Kalori boleh dilihat di bahagian bawah sebelah kiri bahagian Alih.

Aktif dan Jumlah Kalori dalam apl Kecergasan pada iPhone

Sekarang setelah kita mengetahui cara menjejak Kalori Aktif dan Jumlah Kalori, mari kita fahami sama ada ukuran kalori Apple adalah tepat.

Sejauh manakah ketepatan kalori Apple Watch

Kami telah bercakap tentang cara mengedit maklumat peribadi anda dalam apl Kesihatan untuk mendapatkan BMR yang tepat. Untuk menerangkan lebih lanjut, kaunter kalori pada Apple Watch memantau kadar denyutan jantung, aktiviti dan perbelanjaan kalori harian anda menggunakan data kesihatan anda sendiri. Jadi, ya, adalah selamat untuk mengatakan bahawa pengiraan kalori pada Apple Watch adalah berdasarkan cadangan perubatan dan tepat.

Sementara itu, izinkan saya membawa anda melalui pelbagai butiran lain tentang pengiraan kalori dan konsep di sebaliknya.

Konsep di sebalik pemantauan kalori Apple Watch

The kadar metabolisme ialah konsep saintifik yang menyediakan asas untuk pemantauan kalori Apple Watch. Takrifan kadar metabolisme ialah kelajuan di mana badan seseorang membakar kalori yang diambil daripada makanan. Walaupun setiap orang mempunyai kadar metabolisme yang berbeza, para saintis dapat mengukur kadar metabolik setiap orang dengan tepat menggunakan umur, jantina, berat dan ketinggian mereka. Dan jika anda ingat, apl Kesihatan Apple adalah tempat ia mengumpulkan data ini.

Kadar Metabolik Basal (BMR) lwn. Kadar Metabolik Aktif (AMR)

Kadar Metabolik Basal (BMR) dan Kadar Metabolik Aktif (AMR) kemudiannya ditentukan menggunakan maklumat pada apl Kesihatan. BMR seseorang ialah kadar metabolisme mereka semasa berehat, tetapi AMR mereka ialah kadar metabolisme mereka semasa bersenam atau melakukan sebarang aktiviti lain. Denyutan jantung dan pergerakan anda digunakan oleh Apple Watch untuk menentukan sama ada tahap aktiviti anda telah meningkat atau menurun.

Apl Apple Health mengira jumlah aktiviti yang disyorkan untuk seseorang mengikut saiz, umur dan jantina anda untuk mengekalkan defisit kalori. Juga, adakah anda sedar bahawa senaman tidak selalu diperlukan untuk membakar kalori? Nah, beranikan diri anda untuk kejutan.

Anda tidak perlu bersenam untuk membakar kalori

Sukar untuk mempercayai bahawa kita membakar kalori secara berterusan. Walaupun semasa kita berbaring dan menyejukkan badan, jantung kita berdegup untuk memastikan kita hidup, dengan itu membakar kalori. Kita terlalu terbiasa menyamakan penggunaan kalori dengan aktiviti fizikal sehingga kita lupa kalori yang kita bakar walaupun semasa berehat. Suka maklumat ini? Jangan lupa kongsikan dengan rakan-rakan anda.

Soalan Lazim

S. Perlukah saya menyemak kalori aktif atau jumlah kalori Apple Watch?

Anda harus menggunakan Apple Watch untuk membantu anda mencapai objektif kecergasan anda. Adalah penting untuk memantau perbezaan antara kalori aktif dan jumlah kalori semasa menjejaki senaman harian anda. Angka-angka ini berfungsi sebagai ukuran yang boleh dipercayai untuk aktiviti fizikal anda.

ringkaskan…

Saya kini boleh memberi lebih tumpuan kepada kesihatan saya kerana saya sentiasa mempunyai skor kecergasan pada pergelangan tangan saya terima kasih kepada Apple Watch dan apl Aktiviti. Selepas menggunakan perisian, saya harap anda akan mengalami perkara yang sama. Sila kongsi pengalaman anda dengan kami di bahagian komen. Saya akan pastikan untuk menjawab setiap satu. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai Apple dengan membaca artikel lain.

Baca lebih lanjut:

 • Apl Kaunter Kalori Terbaik untuk iPhone
 • Cara Menggunakan Apl Senaman pada Apple Watch
 • Apl kecergasan terbaik untuk Apple Watch