Bagaimana program kitar semula Amazon berfungsi di AS

82
NextPit amayon
© Hadrian / Shutterstock.com

Amazon mahu memenuhi janjinya untuk memperkenalkan langkah yang lebih mampan ke arah pendekatan perniagaan mereka. Sebagai peringatan yang sangat baik yang dikongsi oleh pasukan The Verge hari ini, tapak web program kitar semula baharunya telah dilancarkan semula tahun ini dan kini memberikan sorotan tentang betapa mudahnya mengitar semula elektronik kecil hingga sederhana anda. Lebih penting lagi, ia percuma dan ia juga membantu anda menyediakan label.

  • Berkaitan: Perkara yang perlu diberi perhatian apabila membeli telefon bimbit yang telah diperbaharui

TL;DR

  • Program kitar semula Amazon menawarkan penghantaran percuma untuk pelanggan di AS.
  • Ia terpakai untuk peranti elektronik kecil hingga sederhana.
  • Syarikat itu mahu menggunakan bahan kitar semula pada produknya.

Program kitar semula Amazon bukanlah perkara baru. Ia telah ditubuhkan selama bertahun-tahun sekarang tetapi hanya ditemui semula oleh The Verge melalui a pengguna Twitter. Program ini menawarkan semua pengguna di seluruh Amerika Syarikat untuk menghantar elektronik mereka yang tidak berfungsi atau benar-benar ketinggalan zaman ke kemudahan kitar semula syarikat. Ini meliputi peranti kecil hingga sederhana seperti tetikus lama anda atau pembesar suara Bluetooth sehingga tablet dan konsol permainan.

Walaupun sesuai dengan saiz, tidak semua layak untuk penghantaran percuma. Amazon membentangkan kriteria seperti tidak membenarkan mana-mana peranti elektronik dengan bateri yang bengkak atau bocor. Jika peranti anda masih berfungsi, mereka menggalakkan semua orang memformat atau menyandarkan segala-galanya sebelum melepaskannya ke mana-mana saluran USPS untuk mengalih keluar maklumat sensitif atau memulihkan data anda pada peranti baharu, masing-masing.

Tiada kesan maklumat peribadi anda

Lebih-lebih lagi, sebaik sahaja anda menghantar item anda, anda mempunyai peluang sifar untuk mendapatkan semula peranti dan data yang disertakan. Amazon mengatakan bahawa kemudahan kitar semula yang dibenarkan mereka akan mengalih keluar tanda pengenalpastian dan maklumat peribadi pada peranti sebelum mereka memusnahkan atau mengitar semula bahan tersebut seterusnya memberi laluan kepada pembesar suara Echo dan tablet Fire 7 anda yang baharu. Malah, Kindle Paperwhite terbaru disebut-sebut diperbuat daripada 60 peratus plastik kitar semula selepas pengguna.

Apa yang menarik tentang inisiatif ini ialah Amazon menawarkannya secara percuma. Selain itu, mereka mengulangi bahawa ia Program Kitar Semula adalah berbeza daripada Amazon Trade-in. Yang terakhir ini tersedia di bahagian lain, tempat anda boleh mendapatkan kad hadiah dan diskaun untuk peranti yang layak.

Melalui: TheVerge
Sumber:
Amazon