Bagaimana untuk memadam mesej yang dihantar di Facebook Messenger

103
androidpit android facebook messenger
© NextPit

Pengguna telah lama menangisi fungsi ini. Kini, Facebook akhirnya memakbulkan hasrat mereka. Messenger kini menawarkan kemungkinan untuk memadam mesej yang dihantar. Jika anda telah membuat kesilapan semasa menghantar mesej, jika anda menghantarnya dalam perbualan yang salah atau jika anda hanya mahu memadamkan ralat ejaan, kini anda boleh membetulkan kesilapan anda. Dalam artikel ini, kami menerangkan cara melakukannya.

WhatsApp telah menawarkan kemungkinan ini untuk beberapa waktu sekarang, adalah wajar bahawa aplikasi pemesejan Facebook yang lain harus menawarkan perkara yang sama. Mark Zuckerberg dan beberapa eksekutif syarikat sudah mempunyai ciri ini, seperti yang dilaporkan secara meluas. Sekarang, pemilik tanah telah membiarkan orang miskin memilikinya juga.

Sehingga kini, hanya boleh memadamkan mesej yang dihantar untuk diri sendiri, tetapi kini fungsi untuk memadam mesej yang dihantar (termasuk untuk penerima) tersedia untuk semua pengguna.

Bagaimana untuk memadam mesej yang dihantar secara kekal di Facebook Messenger

Pada peringkat peribadi, saya kadangkala menghantar mesej dalam perbualan yang salah dan mencetuskan kejutan kepada penerima saya. Jika dalam kebanyakan kes, ini sebenarnya tidak menjadi masalah, tetapi adalah dihargai kerana dapat membetulkan ralat anda dan memadamkan mesej yang dihantar secara kekal di Facebook Messenger.

Keupayaan untuk memadam mesej berfungsi dengan cara yang sama pada telefon pintar (Android dan iOS) seperti pada komputer desktop.

Berikut adalah prosedur yang perlu diikuti:

  • Pilih mesej.
  • Klik pada pilihan Alih Keluar
  • Pilih Alih keluar untuk semua orang
  • Mesej pengesahan tiba. Klik pada Alih keluar untuk mengesahkan
androidpit padam mesej facebook messenger

Padamkan mesej pada Messenger, akhirnya boleh © NextPit

Seperti WhatsApp, anda mempunyai 10 minit selepas menghantar mesej untuk memadamkannya. Setelah dipadamkan, mesej “Anda mengalih keluar mesej” akan muncul dalam sembang penerima. Jika anda tidak memadamkan mesej tepat pada masanya, anda tidak akan menerima sebarang mesej pemberitahuan dan penerima akan dapat melihat mesej tersebut sebelum ia dipadamkan.

Berhati-hati, mesej suara tidak boleh dipadamkan. Anda boleh, walau bagaimanapun, memadamkan mesej yang telah anda hantar dalam Messenger untuk diri sendiri pada bila-bila masa.

Bagaimana untuk memadamkan mesej yang dihantar dalam Messenger untuk diri sendiri

Selepas tempoh 10 minit, masih boleh memadam mesej yang dihantar dalam perbincangan untuk diri sendiri sahaja dan bukan untuk penerima. Prosedurnya tetap sama.

  • Pilih mesej.
  • Klik pada pilihan Alih Keluar
  • Pilih Alih keluar untuk saya.

Adakah anda telah menerima kemas kini daripada Facebook Messenger yang menawarkan ciri ini? Adakah anda menggunakannya?