Bagaimana untuk memaparkan lirik lagu dalam Cerita Instagram

69
AndroidPIT instagram 8742
© NextPit

Berjuta-juta pengguna Instagram, rangkaian sosial terkenal, akan gembira hari ini. Kini anda boleh memasukkan lirik lagu dengan mudah di Stories, dalam usaha untuk bersaing dengan TikTok dan memulihkan beberapa pengguna yang telah bertukar.

Sehingga kini, Instagram hanya membenarkan muzik ditambahkan pada Stories menggunakan pelekat muzik perkhidmatan tersebut. Jika anda ingin memaparkan lirik, anda perlu menulisnya secara manual. Menghadapi ancaman TikTok yang semakin meningkat, aplikasi pesaing yang turut menggunakan ciri ini, Instagram bertindak balas.

  • Bagaimana untuk membuat Cerita Instagram seperti seorang profesional

Bagaimana untuk menambah lirik lagu ke Instagram

Pilihan yang diumumkan oleh Instagram tersedia pada Android dan iOS di semua negara yang menawarkan pelekat muzik. Walau bagaimanapun, sesetengah telefon pintar Android mungkin belum mempunyai pilihan. Nasib baik, hanya menunggu masa sebelum pilihan tiba.

Untuk menambahkan lirik lagu pada Stories di Instagram, tiada apa yang lebih mudah.

  • Pilih penciptaan Cerita baharu dan klik pada Pelekat
  • Cari Muzik dan pilihnya
  • Kemudian cari lagu kegemaran anda dan pilihnya
  • Sudahlah, itu sahaja! Anda kemudian boleh melaraskan paparan lirik, menukar perkataan atau menukar warna atau fon lirik. Ia juga mungkin untuk menyesuaikan tatal lirik.
cerita instagram androidpit
Menambah lirik lagu pada cerita anda adalah permainan kanak-kanak.
AndroidPIT

Pengikut yang menonton Cerita kemudian akan melihat lirik dipaparkan secara automatik dengan lagu tersebut. Mereka juga boleh berinteraksi dengan mereka dan mengakses lebih banyak maklumat tentang artis atau mendengar lagu itu.

  • Petua dan kiat Instagram: manfaatkan apl kegemaran anda sepenuhnya

Adakah anda telah menguji ciri baharu Instagram ini?