Bagaimana untuk Mematikan Penuaan dalam Sims 4

7

Seperti dalam dunia nyata, ciptaan anda dalam Sims 4 akhirnya akan menjadi tua dan mati.

Bagaimana untuk Mematikan Penuaan dalam Sims 4

Umur Sims secara semula jadi melalui tujuh peringkat kehidupan: Bayi, Kanak-kanak, Kanak-kanak, Remaja, Dewasa Muda, Dewasa dan Tua. Keseluruhan proses berlangsung selama 66, 132 atau 528 hari dalam permainan, bergantung pada tetapan jangka hayat permainan. Apabila mereka semakin tua, Sim akan berubah secara fizikal, dan keperluan serta kebolehan mereka akan berkembang. Ramai pemain semakin terikat dengan Sim mereka dan mahu mereka hidup selama-lamanya sebaik sahaja mereka mencapai peringkat Dewasa Muda atau Dewasa (yang mempunyai pilihan permainan yang paling banyak).

Nasib baik, ada cara untuk menghentikan proses penuaan. Artikel ini akan memperincikan beberapa kaedah yang boleh anda gunakan untuk melangkaui jangka hayat mereka supaya anda boleh meluangkan sebanyak mungkin masa bersama mereka.

Sims 4 – Matikan Penuaan dalam Pilihan Permainan pada PC

Dalam permainan itu sendiri, dan jika anda menggunakan PC Windows atau Mac, anda hanya boleh mematikan proses penuaan melalui pilihan permainan.

Tukar pilihan permainan dengan:

 1. Menekan Jeda.
 2. Pergi ke menu Permainan.
 3. Kemudian, laraskan tetapan untuk “Auto Age (Played Sims)” dan “Auto Age (Unplayed Sims)” kepada “Off.”

Ambil perhatian, pilihan ini tidak tersedia dalam port konsol permainan jadi anda perlu menggunakan salah satu pilihan di bawah jika anda menggunakan konsol permainan.

Penipuan penuaan

Satu lagi cara untuk mematikan penuaan untuk Sims anda ialah menggunakan menu cheat. Penipuan Aging-off boleh diaktifkan dengan mengikuti langkah berikut:

 1. Buka konsol cheat dengan menekan Ctrl + Shift + C (atau Cmd + Shift + C pada Mac).
 2. Taip “testingcheats true” dan tekan Enter untuk membuka menu cheat.
 3. Taip “aging-off” dan tekan Enter untuk menggunakan perubahan.
 4. Ini secara berkesan akan mematikan penuaan untuk semua Sim dalam permainan anda.

Penipuan Pengawal Umur

Jika watak anda telah menjadi terlalu tua untuk keinginan anda, Pengawal Umur ialah alat berguna yang membolehkan anda memanipulasi proses penuaan mereka.

Ini juga berguna jika anda hanya mahu satu umur Sim dimanipulasi.

Untuk mengaksesnya, ikuti langkah berikut:

 1. Buka konsol cheat dengan menekan Ctrl + Shift + C (atau Cmd + Shift + C pada Mac).
 2. Taip “testingcheats true” dan tekan Enter untuk membuka menu cheat.
 3. Untuk menghentikan Sim tertentu daripada menua, pilihnya, kemudian masukkan arahan “sims.modify_career_outfit_in_cas” dan tekan Enter.
 4. Anda akan dibawa ke skrin Cipta-Sim (CAS), di mana anda boleh menukar kategori umur Sim anda kepada mana-mana peringkat kehidupan yang anda inginkan.
 5. Sebaik sahaja anda membuat perubahan, simpan penampilan Sim anda, dan mereka akan kekal pada usia itu selama-lamanya.

Ramuan Awet Muda

A Potion of Youth ialah bahan habis pakai berkuasa yang boleh dibeli dari Kedai Ganjaran untuk 1,500 Mata Kepuasan. Anda mendapat mata dengan memenuhi kehendak dan kehendak Sims anda.

Minum Ramuan Remaja mengembalikan Sim ke permulaan peringkat kehidupan semasa mereka. Penggunaan biasa (sebelum umur Sim) boleh menghentikan proses penuaan mereka dengan berkesan. Walau bagaimanapun, ini boleh menjadi agak mahal dan memerlukan anda untuk terus bermain di sekitar keinginan Sims.

Ramuan Keabadian

The Immortality Potion ialah kaedah lain untuk menghentikan penuaan dalam The Sims 4. Ia tersedia dengan Realm of Magic DLC.

Untuk mencipta Ramuan Keabadian, Sim anda perlu mencapai tahap 10 dalam kedua-dua kemahiran Herbalisme dan Alkimia. Sebaik sahaja anda sampai ke tahap ini, ikuti langkah ini:

 1. Gunakan Katak dan Ikan Vampire untuk mencipta Perangkap Nyamuk Sixam Rare.
 2. Tangkap Nyamuk Sixam dengan meletakkan perangkap dalam Sixam, yang boleh diakses melalui portal dalam pek pengembangan The Sims 4: Get to Work.
 3. Ekstrak Intipati Kehidupan daripada Nyamuk Sixam yang ditangkap.
 4. Gunakan Esensi Kehidupan untuk mencipta Ramuan Keabadian.
 5. Apabila Sim meminum Ramuan Keabadian, mereka akan berhenti penuaan, bermakna mereka akan kekal dalam peringkat kehidupan semasa mereka selagi anda bermain permainan itu.

Hidupkan semula Sims Anda

Walaupun tidak secara semulajadi menghentikan proses penuaan, membangkitkan Sim yang mati boleh memberi anda peluang untuk menggunakan kaedah lain yang disebutkan dalam artikel ini untuk memberi mereka kehidupan kekal.

Berikut ialah beberapa cara anda boleh membawa Sims kegemaran anda kembali dari kubur untuk satu lagi peluang hidup.

Merayu dengan Grim Reaper

Ruji dalam alam semesta Sims, anda sentiasa boleh cuba merayu dengan Grim Reaper untuk kehidupan orang yang anda sayangi.

Walaupun tidak selalu berjaya, ia memberi anda peluang untuk menghidupkan semula salah satu Sim anda untuk beberapa masa permainan lagi.

Tulis Buku Kehidupan

Jika Sim anda mencapai tahap 10 dalam kemahiran menulis, mereka boleh mengarang Buku Kehidupan.

Jika hantu Sim yang meninggal dunia membaca buku ini, mereka akan dibangkitkan untuk hidup semula, memberi mereka peluang kedua.

Gunakan Ambrosia

Ambrosia adalah hidangan ajaib yang boleh membalikkan penuaan dan menghidupkan semula hantu. Untuk menyediakannya, anda memerlukan yang berikut:

 • Angelfish (boleh ditangkap semasa memancing, kemahiran Memancing yang lebih tinggi menjadikannya lebih cenderung untuk menangkap)
 • Potion of Youth (dibeli dari Rewards Store untuk 1,500 Mata)
 • Bunga Kematian (Menanam Bunga Kematian memerlukan cantuman Delima dan Orkid bersama-sama, yang memerlukan Berkebun tahap 5)
 • Sim dengan kemahiran Memasak dan Memasak Gourmet tahap 10

Dengan Realm of Magic DLC, anda boleh membeli Angelfish dan Death Flower di gerai alkimia di alam sihir.

Sebaik sahaja anda mempunyai semua bahan, ikuti langkah berikut:

 1. Dapatkan Sim ke tahap 10 Kemahiran Memasak dan Memasak Gourmet.
 2. Masukkan tiga bahan ke dalam inventori mereka.
 3. Pilih Sim.
 4. Minta mereka berinteraksi dengan peti sejuk.
 5. Pilih “Masak Makanan Gourmet,” diikuti dengan “Ambrosia” dalam senarai resipi.
 6. Selepas masak, masukkan ke dalam peti sejuk untuk disimpan.

Apabila Sim makan Ambrosia, mereka akan kembali ke permulaan peringkat kehidupan semasa mereka. Penggunaan biasa boleh menghentikan proses penuaan mereka dengan berkesan. Walau bagaimanapun, memandangkan Ambrosia memerlukan Ramuan Awet Muda sementara ia sama berkesan, ia tidak sesuai untuk kegunaan ini.

Walau bagaimanapun, apabila hantu memakan Ambrosia, mereka dibawa kembali ke kehidupan.

Cuba Wishing Well

Ucapkan hajat di perigi hajat untuk peluang membangkitkan sim yang telah meninggal dunia dan beri mereka sedikit masa lagi dalam permainan.

Menjadi Vampire

Jika anda mahu watak hidup selama-lamanya tanpa menipu, anda boleh mencipta atau menjadikan sim sebagai vampire.

Terdapat beberapa cara untuk menjadikan sim anda vampire:

Buat Sim Vampire dalam Menu CAS

Dengan memberikan sifat vampire kepada Sim anda dalam skrin penciptaan, anda boleh memulakan permainan anda dengan Sim anda sebagai vampire.

Digigit oleh Vampire

Digigit oleh vampire adalah mudah tetapi mencarinya boleh menjadi bahagian yang sukar. Sebagai permulaan, anda perlu mempunyai DLC pek permainan Vampire.

Terdapat beberapa cara untuk berjumpa dengan vampire:

 • Tetapkan Vampire Nexus sebagai salah satu ciri lot rumah anda untuk menarik jiran vampire.
 • Lawati kawasan sosial Forgotten Hollow untuk mencari vampire.

Sebaik sahaja anda telah diperkenalkan dengan vampire, bina hubungan positif dengan mereka, kemudian minta mereka menukar Sim anda.

Proses ini akan mengambil masa sehingga tiga hari selepas anda digigit, tetapi apabila selesai, Sim anda akan memperoleh keabadian dan akan kekal pada usia mereka selama-lamanya.

Sims 4 Matikan Mod Penuaan

Jika anda terbuka untuk menggunakan kandungan tersuai, anda boleh menggunakan mod penentang usia untuk menghentikan penuaan dalam permainan anda.

Ini termasuk mod “Tiada Lagi Penuaan” atau “Ageless and Immortal” dan boleh dimuat turun dari tapak web pengubahsuaian.

Hanya berhati-hati dengan fakta bahawa mod ini bukan sebahagian daripada permainan rasmi dan oleh itu terdapat risiko kecil yang terlibat semasa memuat turunnya.

Pastikan anda memuat turun mod anda daripada tapak web yang dipercayai untuk memastikan anda memastikan diri anda dan komputer anda selamat dalam talian.

Menentang Masa: Rahsia Menghentikan Penuaan

Dalam The Sims 4, anda tidak perlu risau lagi untuk melihat watak kegemaran anda menjadi tua dan mati.

Dengan alatan dan pengetahuan yang betul, anda boleh menggunakan kod menipu, strategi dalam permainan dan mod untuk mencipta jangka hayat yang lebih lama untuk Sims anda.

Ini akan membolehkan anda menumpukan pada menikmati bahagian lain permainan tanpa perlu risau tentang proses penuaan yang menghilangkan sim kegemaran anda.

Pernahkah anda menggunakan mana-mana kaedah ini untuk menghentikan proses penuaan dalam The Sims 4? Jika ya, apakah yang anda lakukan dengan masa tambahan dengan Sim anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.