Bagaimana untuk Membetulkan Kod Ralat 267 dalam Roblox

41

Jika anda seorang pemain permainan Roblox yang gemar, anda mungkin pernah mengalami ralat sekali-sekala pada platform. Namun, kod ralat 267 dengan mudah boleh disenaraikan sebagai yang paling mengecewakan. Ia menafikan anda akses kepada permainan dan malah boleh menendang anda keluar pada pertengahan permainan, walaupun apabila semua sistem dan permainan Roblox lain berfungsi dan berjalan dengan betul. Walaupun terdapat pelbagai sebab untuk ralat ini daripada aktiviti yang mencurigakan kepada isu sambungan Internet yang lemah, kod ralat ini boleh menjejaskan setiap pengguna Roblox.

Bagaimana untuk Membetulkan Kod Ralat 267 dalam Roblox

Syukurlah, terdapat penyelesaian yang telah dicuba dan diuji yang boleh membantu anda membetulkan ralat. Dalam artikel ini, anda akan mempelajari pembetulan yang boleh dipercayai yang boleh anda gunakan untuk menghapuskan kod ralat 267 dalam Roblox.

Pilihan Penyelesaian Masalah Kod Ralat 267

Kod 267 bermakna anda telah diboot keluar daripada permainan kerana skrip pentadbir. Punca sebenar di sebalik ralat boleh berbeza-beza.

Jika kod itu disertakan dengan mesej bahawa anda telah diharamkan dan menyatakan berapa lama larangan itu berlangsung, anda hanya boleh menunggu larangan itu (jika itu nampaknya boleh dicapai). Jika tidak, cuba salah satu pembetulan di bawah.

Semak Status Pelayan Roblox

Kegagalan pelayan Roblox kadangkala boleh menyebabkan ralat 267 pada Roblox untuk semua penggunanya, dan merupakan salah satu daripada beberapa kes yang tidak mempunyai pembetulan sebenar. Anda boleh menyemak Halaman Penyelenggaraan Laman Web Rasmi Roblox untuk mengesahkan sama ada terdapat masalah dengan pelayan. Jika semua medan ditanda beroperasi, anda boleh meneroka penyelesaian lain. Tetapi apabila beberapa operasi pelayan kritikal tidak berfungsi dengan betul, anda perlu menunggu sehingga Roblox menyelesaikan isu tersebut.

Kaedah ini akan membantu anda menentukan sama ada masalah itu berasal dari pelayan atau hasil daripada isu luaran.

Tetapkan Semula Sambungan Rangkaian Anda

Sambungan internet yang rosak boleh mengakibatkan kod ralat 267. Semakan semula sambungan Internet anda boleh menyelesaikan isu ini. Ralat lebih kerap berlaku untuk pemain yang menggunakan Wi-Fi. Menggunakan kabel Ethernet untuk PC anda dinasihatkan jika anda mahukan sambungan internet yang lebih dipercayai (dan selalunya lebih pantas). Jika anda menggunakan mudah alih, pastikan tiada halangan seperti dinding dan pintu antara anda dan penghala.

Anda juga boleh menetapkan semula rangkaian anda, yang boleh menyelesaikan beberapa perkara ganjil dalam ketersediaan rangkaian. Begini cara anda boleh menetapkan semula sambungan Internet anda pada Windows:

 1. Buka “Tetapan.”
 2. Pilih “Rangkaian & Internet.”
 3. Navigasi ke “Tetapan semula rangkaian” dan klik pada pilihan.
 4. Klik butang “Tetapkan semula sekarang” di bawah “Tetapan semula rangkaian.”

Pilih Penyemak Imbas yang Tepat dan Pastikan Ia Kemas Kini

Walaupun banyak penyemak imbas menyokong Roblox, Google Chrome berfungsi paling baik kerana protokol keselamatannya yang ketat, antara muka mesra pengguna dan banyak lagi ciri yang mengagumkan. Mengemas kini penyemak imbas anda secara berterusan juga boleh memastikan Roblox anda berjalan. Begini cara anda boleh mengemas kini penyemak imbas Chrome anda:

 1. Lancarkan penyemak imbas Chrome anda.
 2. Klik pada pilihan “Lagi” yang digambarkan oleh titik di penjuru kanan sebelah atas penyemak imbas anda.
 3. Pilih “Bantuan” daripada menu lungsur.
 4. Pergi ke “Perihal Google Chrome.”
 5. Klik “Kemas kini Google Chrome” atau “Lancarkan Semula”, bergantung pada versi Chrome anda.

Kemas kini akan dipasang sebaik sahaja anda memulakan semula penyemak imbas anda.

Lumpuhkan Antivirus dan Penyekat Iklan Anda

 1. Lancarkan penyemak imbas.
 2. Pilih fungsi “Lagi” yang dilambangkan dengan tiga titik menegak pada bar URL.
 3. Klik pada “Tetapan.”
 4. Pilih “Privasi & Keselamatan.”
 5. Cari “Tetapan Tapak”.
 6. Pilih Tetapan Kandungan Tambahan.’
 7. Pergi ke “Iklan.”
 8. Cari pilihan “Sekat iklan di tapak yang memaparkan iklan yang mengganggu atau mengelirukan” dan lumpuhkannya.

Kosongkan cache

Fail cache Roblox yang lapuk boleh mengganggu sambungan rangkaian dan mungkin menyebabkan ralat. Memadamkan fail cache akan memastikan bahawa apl memuat turun fail baharu dan, dalam proses itu, memadamkan sebarang fail cache yang mungkin rosak. Begini cara anda boleh memadamkan fail cache anda dalam Chrome:

 1. Lancarkan penyemak imbas anda.
 2. Navigasi ke bahagian atas sebelah kanan tetingkap penyemak imbas anda dan klik pada tiga titik untuk mengembangkan.
 3. Pilih “Lagi alatan.”
 4. Pilih “Kosongkan data penyemakan imbas.”
 5. Pilih “Sepanjang masa” di bawah medan “Julat Masa”.
 6. Tandai kotak di sebelah “Kuki dan data tapak lain” dan “Imej dan fail cache.”
 7. Klik pada “Kosongkan data.”

Lumpuhkan VPN dan Proksi

Oleh kerana ralat 267 kerap datang daripada isu sambungan Internet, melumpuhkan VPN atau proksi anda boleh memastikan kebolehcapaian internet yang lancar untuk Roblox. Ikuti langkah di bawah untuk melumpuhkan VPN anda pada Windows dengan jayanya:

 1. Buka “Tetapan.”
 2. Pergi ke “Rangkaian & Internet.”
 3. Navigasi anak tetingkap sebelah kiri dan pilih “VPN.”
 4. Pilih sambungan VPN yang ingin anda lumpuhkan.
 5. Pilih “Putuskan sambungan” dan “Alih keluar”.

Tunggu Ia Keluar

Dalam sesetengah keadaan, Roblox akan menyerlahkan tempoh larangan anda pada pemberitahuan kod ralat 267. Jika ini berlaku, sebaiknya cuba menyertai semula pelayan sekali lagi apabila larangan itu berlalu. Pastikan bahawa apabila masa berlalu dan anda ingin menyertai pengalaman Roblox sekali lagi, anda mengelak daripada melakukan apa-apa yang boleh menjejaskan akses anda kepada permainan.

Jika anda fikir anda telah dilarang secara tidak adil, hubungi sokongan Roblox.

Tingkatkan Pengalaman Roblox Anda

Roblox ialah salah satu permainan kotak pasir terbaik di dunia. Apa yang lebih baik ialah ia percuma untuk dimainkan. Malangnya, ralat mungkin timbul semasa anda menavigasi permainan yang berbeza. Kod ralat 267 boleh menjadi sangat buruk, tetapi pilihan penyelesaian masalah ini akan membantu anda kembali menikmati pelbagai jenis permainan Roblox di tapak web dalam masa yang singkat.

Pilihan penyelesaian masalah yang manakah telah membantu anda menyelesaikan kod ralat 267? Adakah anda tahu penyelesaian lain yang boleh membantu? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.