Bagaimana untuk mendapatkan Yama dalam Blox Fruits

38

Yama ialah salah satu Katana Terkutuklah permainan dan mempunyai status Legenda. Menggunakan senjata yang begitu kuat dalam dunia terbuka “Blox Fruits” akan menawarkan kelebihan taktikal kepada anda. Pedang itu memberikan kerosakan yang luar biasa, dan ia akan menyebabkan kebanyakan musuh anda bergegas pergi untuk bersembunyi. Digabungkan dengan senjata lain, seperti Tushita, mereka membentuk salah satu senjata yang paling mematikan dalam permainan: The Cursed Dual Katana.

Bagaimana untuk mendapatkan Yama dalam Blox Fruits

Teruskan membaca untuk mengetahui cara anda boleh mendapatkan Pedang Yama.

Mendapatkan Pedang Yama

Anda perlu memenuhi beberapa keperluan untuk meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan Yama. Berikut adalah langkah terperinci tentang cara memperoleh pedang:

Cari Pemburu Elit

Langkah pertama ialah mencari Pemburu Elit watak bukan pemain(NPC). Dia akan mencetuskan pencarian yang akan membantu anda mendapatkan Yama. Begini cara anda boleh mencari dia dan menyelesaikan pencarian:

 1. Pergi ke Istana di Pulau Laut.
 2. Cari Elite Hunter.
 3. Bercakap kepada NPC untuk menerima pencarian. Anda perlu kembali selepas 10 minit jika dia tidak mempunyai sebarang tugas.
 4. “Kill Elite Pirates Quest” bermula.

Harap maklum bahawa NPC Elit adalah bos tahap 1,750, jadi sebaiknya anda mencapai tahap yang sama atau lebih tinggi sebelum memulakan pencarian ini.

Menyelesaikan Pencarian

Lebih tinggi bilangan Lanun Elit yang anda kalahkan, lebih baik peluang anda untuk mendapatkan Yama. Anda perlu menghapuskan sekurang-kurangnya 20 daripada mereka untuk mendapatkan pukulan menarik pedang. Jika anda tidak mencapai ambang ini, anda mungkin akan mati. Membunuh 30 Lanun Elit memberi anda kadar kejayaan 100% untuk mendapatkan pedang.

Masa adalah penting apabila melakukan pencarian ini. Ingat bahawa pemain lain juga bergegas untuk menyelesaikannya dan mendapatkan Yama. Jika ada pihak lawan yang mendahului, mereka akan membuat anda mundur 10 minit. Nasib baik, Elite Hunter menyediakan lokasi yang tepat, jadi anda tidak perlu membuang masa memburu mereka.

Anda boleh menjejaki kemajuan anda dengan bercakap dengan pemberi pencarian. Gunakan pilihan kemajuan untuk melihat berapa ramai lagi Lanun Elit yang anda mesti bunuh untuk mencapai tanda 30 sasaran yang ideal. Setelah tugasan selesai, anda boleh menuju ke Pulau Hydra. Anda tidak perlu memaklumkan Pemburu Elit sebaik sahaja anda selesai, kerana dia sentiasa memantau semua Lanun Elit.

Pergi ke Pulau Hydra

Anda mungkin biasa dengan lokasi ini jika anda sudah mempunyai Pedang Tushita dalam senjata anda. Berikut ialah perkara yang perlu anda lakukan:

 1. Pergi ke Laut Ketiga dan cari Pulau Hydra.
 2. Pergi ke air terjun.
 3. Cari pintu rahsia yang tersembunyi di sebalik air terjun.
 4. Anda akan menemui lima hantu di dalam bilik Enma yang menjaga pedang. Lawan hantu dan bunuh mereka.
 5. Sudah tiba masanya untuk mendapatkan Pedang Yama.

Menarik Katana Terkutuklah

Sebaik sahaja anda telah membunuh hantu, tiada apa yang menghalang antara anda dan Yama. Sudah tiba masanya untuk menuntut ganjaran anda. Ini caranya:

 1. Pergi ke Pedang.
 2. Klik pada Yama. Percubaan ketiga anda akan menimbulkan pop timbul. Mesej itu akan memberi amaran kepada anda bahawa anda mungkin mati akibat kutukan itu. Tetapi jika anda memenuhi semua keperluan, anda tidak perlu risau. Jika anda tidak mematuhi peraturan, anda akan dibunuh, dan pemberitahuan “Pedang telah menolak anda! Anda tidak layak” akan dipaparkan.
 3. Klik keempat akan membolehkan anda mengeluarkan Pedang Yama. Mesej akan muncul pada skrin yang menunjukkan “pedang telah menerima pemain sebagai pemilik baharunya.” Tajuk “Mod Setan” akan diberikan kepada anda.

Memahami Pedang Enma

Walaupun Katana Terkutuklah ini adalah senjata impian bagi kebanyakan pemain “Blox Fruits”, ia mempunyai beberapa batasan. Di bawah disenaraikan beberapa kelebihan dan kekurangan senjata ini.

Kebaikan

 • Mobiliti yang sangat baik
 • Tempoh bertenang yang singkat
 • Bergabung dengan baik dengan senjata lain
 • Ia agak mudah diperolehi berbanding Tushita
 • Pilihan yang sangat baik untuk pemain yang suka melancong
 • Pergerakan Infernal Hurricane X mengejutkan pihak lawan

Keburukan

 • Pengguna chop kebal terhadap pedang ini
 • mengurangkan output kerosakan berbanding Katana lain
 • Menggunakan Instinct boleh melumpuhkan pergerakan Pedang Yama
 • Memerlukan tahap penguasaan yang tinggi untuk menggunakan gerakan
 • Sukar untuk dipukul jika berubah dengan Buddha 2

Menggunakan Pedang Yama

Katana Terkutuklah ini memberi anda dua gerakan: “Hellish Slash dan “Infernal Hurricane.” Tindakan ini boleh membantu anda melancarkan serangan menangani kerosakan tinggi ke atas lawan anda.

Tebas Jahanam

Pergerakan ini diaktifkan menggunakan kekunci Z. Tetapi anda memerlukan tahap penguasaan 150 untuk menggunakannya. Pemain melakukan slash berputar mengikut gerakan bulat sambil menggerakkan kursor ke arah sasaran. Kesan knockback daripada serangan ini sangat mengagumkan, dan kerosakannya adalah ketara. Serangan itu pasti akan memberikan kerosakan yang lebih meluas jika pemain berjaya menggabungkan serangan berpusing dan pukulan udara.

Taufan Infernal

Untuk melaksanakan langkah ini, anda perlu menggunakan kekunci X dan mempunyai tahap penguasaan 300. Pemain menyediakan dirinya dalam pendirian untuk bersedia untuk serangan apabila garisan merah dan hitam muncul. Sebaik sahaja anda melepaskan kursor ke arah sasaran, watak itu akan segera menerjang ke hadapan dan melepaskan satu siri tebasan pantas pada musuh. Keamatan serangan ini membantu anda melucutkan senjata dengan cepat dan mengalahkan lawan anda.

Menaik taraf Pedang Yama

Anda perlu bercakap dengan Blacksmith NPC untuk menaik taraf pedang. Ini akan meningkatkan kerosakannya sehingga 10%. Anda memerlukan 20 Gading Mini dan enam kulit untuk berdagang dengan Tukang Besi. Walaupun kulit adalah bahan biasa dan boleh diperolehi di beberapa tempat di dunia “Buah Blox”, Mini Tusks sukar didapati. Lanun Mitologi menggugurkan ini sebaik sahaja anda mengalahkan mereka, tetapi anda mempunyai peluang kecil 2% hingga 5% untuk mendapatkannya.

Soalan Lazim

Adakah terdapat perbezaan antara Pedang Enma dan Yama?

Tidak. Ini adalah senjata yang sama dengan nama yang berbeza-beza. Ia juga dikenali sebagai Katana Terkutuklah.

Bagaimanakah anda mendapatkan Katana Ganda Terkutuklah dalam Buah Blox?

Anda mesti mendapatkan Tushita dan Yama dan membawa mereka ke tahap penguasaan 350 untuk mendapatkan Katana ini. Anda juga harus melengkapkan Teka-teki Katana Dwi Terkutuk, yang memerlukan mencapai tahap 2,200 untuk berjaya.

Apakah yang perlu dilakukan oleh pemain untuk memaksimumkan penggunaan Yama?

Pedang memerlukan masa dan ketepatan yang baik untuk melayani anda dengan baik dalam pertempuran.

Lepaskan Keganasan Dengan Pedang Yama Lagenda

Pemain “Blox Fruits” yang berpengalaman memahami betapa pentingnya senjata dalam permainan. Anda memerlukan mereka bukan sahaja mengalahkan bos tetapi juga melancarkan pertempuran dan menyelesaikan pencarian. Pedang pun masuk clutch bila nak kisar buah. Walaupun proses mendapatkan Yama itu melelahkan, usaha itu berbaloi untuk senjata yang berkaliber tinggi itu.

Adakah anda berjaya mendapatkan pedang Yama menggunakan langkah-langkah ini? Adakah anda akan mempertimbangkan untuk meningkatkannya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.