Bagaimana Untuk Menendang Seseorang Daripada Akaun Spotify anda

53

Dengan lebih 345 juta jumlah pengguna, 155 juta daripadanya adalah pelanggan yang membayar, untuk mengatakan bahawa Spotify popular adalah perkara yang remeh. Mempunyai perpustakaan yang mengandungi lebih 70 juta lagu adalah satu pencapaian yang dihormati. Jadi jika anda berpendapat bahawa akaun anda mungkin telah digodam, ada kemungkinan anda betul.

Bagaimana Untuk Menendang Seseorang Daripada Akaun Spotify anda

“Saya rasa seseorang telah menggunakan akaun saya. Bagaimanakah saya memberitahu dan apa yang saya lakukan untuk menghentikannya?”

Merampas akaun premium rawak telah menjadi tumpuan untuk penggodam yang tidak dapat diganggu untuk membayar yuran bulanan. Lagipun, ia tidak lebih percuma daripada percuma. Pencerobohan itu boleh datang dari sesiapa sahaja. Orang yang tidak dikenali, ahli keluarga atau bekas yang anda terlupa alih keluar daripada akaun anda. Jangan risau, ia berlaku. Walau apa pun, anda mahu mereka keluar dari akaun Spotify anda.

Memperkukuh Keselamatan Akaun Spotify Anda

Terdapat banyak cara untuk melindungi akaun Spotify anda. Ikuti setiap bahagian artikel ini untuk mencapai keselamatan maksimum dan buang sebarang perosak yang tidak diingini daripada akaun anda.

Tukar kata laluan anda

Perkara pertama yang anda mahu lakukan untuk menyingkirkan pelawat yang tidak diingini daripada perkhidmatan muzik, podcast dan penstriman video Sweden, ialah:

 1. Log masuk ke akaun anda dan tukar kata laluan anda.

  • Jika anda tidak dapat log masuk, anda mungkin telah menerima e-mel yang bertanyakan tentang pertukaran kata laluan. Ada kemungkinan anda telah memadamkannya dan jika itu berlaku, anda perlu membuat kata laluan baharu. Dari halaman log masuk, klik pada Lupa kata laluan anda? pautan dan ikut arahan pada skrin.

  • Jika anda tidak dapat menerima e-mel pengesahan, penggodam mungkin telah menukar e-mel akaun anda dalam fail. Untuk membetulkan isu ini, anda perlu menyelesaikannya Sokongan Spotify. Sediakan nama pengguna dan alamat e-mel anda untuk tujuan pengesahan. Mereka juga akan meminta butiran tambahan sebagai bukti pemilikan akaun.
 2. Pastikan kata laluan baharu yang anda pilih adalah kata laluan yang rumit dan kukuh. Gunakan gabungan huruf besar dan huruf kecil, nombor dan simbol untuk mencipta sesuatu yang unik.


Mengemas kini kata laluan anda kepada sesuatu yang unik dengan siri huruf, nombor dan simbol akan memastikan akaun anda kini selamat. Walau bagaimanapun, masih terdapat beberapa perkara yang anda mahu lakukan untuk mengelakkan penyusupan pada masa hadapan.

Sahkan Bahawa Maklumat Akaun Anda Tidak Diubah

Langkah seterusnya ialah memastikan maklumat akaun anda tidak diubah. Anda sedang mencari sesuatu yang luar biasa kerana penggodam akan, dalam banyak keadaan, mengubah maklumat akaun. Ini berfungsi untuk membantu mereka mengekalkan kawalan akaun anda, terutamanya apabila menukar alamat e-mel.

 1. Pergi ke anda Gambaran Keseluruhan Akaun

 2. Semak setiap maklumat terperinci dengan teliti.

 3. Di bawah sahaja, anda boleh melihat pelan yang anda langgan pada masa ini. Jika ia telah ditukar, hubungi Sokongan Spotify dengan segera.

Apabila penggodam menukar alamat e-mel berdaftar anda, mereka pada dasarnya menyekat anda keluar. Sebarang percubaan untuk menetapkan semula kata laluan akan dihalakan semula kepada mereka. Nasib baik, anda sentiasa boleh hubungi Sokongan Spotify untuk bantuan dalam mendapatkan semula apa yang hilang.

Apl dan Peranti Tidak Dibenarkan

Selepas anda menyemak maklumat profil asas anda dan memastikan anda tidak dikenakan bayaran lebih daripada yang sepatutnya, anda perlu menyemak Apl yang disambungkan. Seorang penggodam mungkin telah menyambungkan profil daripada apl yang anda tidak kenali. Untuk mengalih keluarnya, ikuti langkah berikut:

 1. Buka Tetapan Spotify anda

 2. Klik pada Apl Bersambung

 3. Klik pada Batalkan Akses butang. Untuk mendapatkan semula akses melalui aplikasi ini akan memerlukan pengguna untuk log masuk dengan kelayakan yang sesuai, yang jika anda telah mengikuti panduan ini dari lompatan, bermakna kata laluan baharu anda.

Log Keluar Di Mana-mana

Jika e-mel anda telah terjejas tetapi anda berjaya menghidupkannya semula melalui akaun Facebook anda yang disegerakkan, anda harus pastikan anda log keluar di mana-mana sahaja. Mereka yang perantinya telah dialih keluar dan tidak mengetahui kata laluan baharu anda tidak akan dapat mendapatkan semula akses.

 1. Hkembali ke tab “Ikhtisar Akaun”..

 2. Tatal untuk mencari Log Keluar Di Mana-mana butang.

 3. Klik padanya dan setiap peranti yang sedang log masuk ke akaun anda akan dibut keluar.

Langkah Keselamatan Lain

Kadangkala, sebelum akaun anda menjadi mangsa, penyerang telah menjejaskan maklumat anda di tempat lain melalui penggunaan perisian hasad.

Jika mesin anda telah dijangkiti, segala yang dilakukan sehingga tahap ini mungkin sia-sia. Sebarang perubahan yang dibuat boleh dilihat oleh penggodam kerana perisian hasad pada peranti anda hanya akan menangkapnya dan menghantarnya semula. Pertaruhan terbaik ialah menjalankan perisian anti-virus untuk mencari sebarang perisian hasad pada mesin anda untuk mengkuarantin dan mengalih keluar ancaman itu secepat mungkin.

Soalan Lazim

Keselamatan dalam talian anda adalah amat penting. Jika anda masih mempunyai soalan tentang melindungi akaun Spotify anda, kami ada jawapannya di sini!

Bolehkah saya log keluar daripada satu peranti sahaja?

Malangnya bukan tanpa akses terus ke peranti itu. Jika anda berbuat demikian, cuma klik pada ‘Profil’ dan ‘Log Keluar’ daripada penyemak imbas web atau Cog Tetapan (di penjuru kanan sebelah atas) dan ‘Log Keluar’ daripada apl Spotify.

Seperti yang telah kita lihat dengan banyak perkhidmatan penstriman, tiada pilihan untuk log keluar daripada hanya satu peranti dari jauh. Anda perlu log keluar daripada semua peranti seperti yang dinyatakan di atas, kemudian log masuk semula pada peranti yang anda mahu teruskan mendengar Spotify.

Adakah Spotify menawarkan pengesahan dua faktor?

Malangnya tidak. Walaupun kami tidak pasti mengapa (ia adalah ciri keselamatan yang sangat berguna), syarikat itu menyatakan mereka sedang berusaha untuk membawa ciri tersebut kepada pengguna Spotify.

Sementara itu, anda akan menerima kemas kini melalui e-mel tentang perubahan pada akaun anda. Anda perlu sentiasa menyemak halaman akaun anda di Spotify untuk memastikan alamat e-mel adalah betul. Jika anda mendapat e-mel baharu, pastikan anda mengemas kininya pada akaun Spotify anda.

Jika saya menendang seseorang daripada akaun saya, adakah mereka akan dimaklumkan?

Tidak. Komunikasi akaun hanya pergi kepada pemilik akaun dan maklumat hubungan dalam fail. Pengguna akan membuka apl atau penyemak imbas web mereka hanya untuk mendapati bahawa mereka telah dilog keluar. Dengan mengandaikan anda mengemas kini kata laluan anda, mereka akan mendapat ralat kata laluan yang salah.

Mengakhiri

Walaupun akaun Spotify anda digunakan oleh seseorang yang anda tidak suka menggunakannya adalah mengecewakan, ia bukanlah penghujung dunia. Sama ada bekas rakan kongsi atau penggodam, semoga anda berasa lebih baik untuk menuntut semula keselamatan akaun Spotify anda. Adakah anda mempunyai sebarang soalan, pengalaman atau petua yang berkaitan dengan menendang seseorang daripada akaun Spotify anda? Tinggalkan komen di bahagian bawah.