Bagaimana untuk mengalih keluar telefon lama anda daripada Google Play

58
AndroidPIT Google play Store 8990
© NextPit

Lama kelamaan, Gedung Google Play membina senarai peranti anda. Apabila anda melihat senarai ini, anda mungkin mendapati bahawa separuh daripadanya ialah peranti yang anda tidak gunakan (atau miliki) lagi, atau mungkin peranti rakan yang anda log masuk sekali. Tiada kemudaratan sebenar dalam perkara ini, tetapi jika anda mahu senarai itu dikemas kini dan tepat, kami akan menunjukkan kepada anda cara untuk mengekalkan peranti semasa anda pada senarai peranti Gedung Google Play anda.

Peranti Android lama tidak boleh dialih keluar sepenuhnya daripada arkib Gedung Play, tetapi anda boleh menyembunyikannya supaya ia tidak lagi muncul dalam senarai peranti anda. Ini menjadikannya lebih mudah untuk menavigasi senarai, terutamanya jika anda telah memiliki berpuluh-puluh alat Android sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Telefon Utama Terbaik

Lama kelamaan, senarai peranti Google Play anda boleh dipenuhi dengan telefon lama yang tidak anda gunakan lagi. / © NextPit

Cara mengalih keluar peranti dalam Google Play

1. Buka Gedung Google Play dalam penyemak imbas web anda dan klik ikon gear kecil di bahagian atas sebelah kanan skrin dan klik submenu yang dipanggil Tetapan.

2. Anda kini akan melihat halaman Peranti Saya di mana aktiviti peranti anda dalam Google Play direkodkan. Anda akan melihat semua peranti yang pernah anda log masuk ke Google Play dan beberapa butiran di sebelah kanan setiap peranti.

Peranti Gedung Google Play

Klik ikon gear, kemudian Tetapan untuk melihat senarai peranti Google Play anda. / © NextPit

3. Anda boleh memilih sama ada peranti tertentu akan muncul dalam menu atau tidak dengan menandai atau menyahtanda kotak di bawah Keterlihatan.

4. Klik Edit untuk memberikan nama panggilan yang menarik pada alat anda. Secara lalai, Gedung Play menyenaraikan banyak alat sebagai peranti Tidak diketahui. Dengan memberikan nama panggilan, anda boleh melihat sepintas lalu telefon pintar atau tablet itu.

5. Setelah anda menamakan semula peranti, klik butang Kemas Kini di hujung kanan untuk menyimpan perubahan anda. Perubahan ini bersifat universal, jadi ia kini akan digunakan dalam semua sifat Google. Ini bermakna semua peranti anda yang kelihatan akan dinamakan semula dalam senarai peranti Serasi Gedung Play, serta dalam Pengurus Peranti Android dan sebagainya.

play store peranti saya3

Google Play membenarkan anda menamakan semula peranti anda / © NextPit

Dan itu sahaja, anda sudah selesai. Semudah itu untuk membersihkan dan menyusun semula ikhtisar peranti anda supaya anda boleh mencari telefon pintar atau tablet yang betul dengan cepat dan mudah dalam Google Play.

  • Gedung Google Play tidak berfungsi? Inilah cara untuk membetulkannya
  • Bagaimana dan sebab anda perlu memastikan Perkhidmatan Google Play sentiasa dikemas kini

Berapakah bilangan peranti Android yang telah anda miliki? Pernahkah anda mencuba helah ini untuk mengalih keluar peranti lama daripada senarai peranti Gedung Google Play? Beritahu kami dalam ulasan.