Boleh Lipat Flip Pertama OnePlus Boleh Mengungguli Galaxy Z Flip 5 dalam Kamera

24
NextPit Oppo Find N2 Flip Dilipat
© nextpit

OnePlus Open (ulasan) dipuji kerana binaan kelas atas dan kamera gred perdananya. Tidak hairanlah jika OnePlus mengambil kesempatan daripada populariti perantinya dengan melancarkan satu lagi telefon pintar boleh lipat. Khabar angin baharu nampaknya menyokong kemungkinan ini tetapi juga membayangkan bahawa telefon boleh lipat flip sedang dalam perjalanan.

Lebih banyak telefon boleh lipat flip datang dari Oppo dan OnePlus

Dalam siaran dari platform Weibo China, seorang penyampai maklumat menggandakan idea bahawa Oppo dan Vivo tidak meninggalkan rancangan mereka untuk membuat telefon pintar clamshell. Ini bercanggah dengan khabar angin awal yang menggambarkan Oppo membatalkan flip boleh lipat generasi seterusnya.

Sebaliknya, dikatakan bahawa jenama kakak OnePlus akan terus membawa ciri yang boleh dibezakan dengan peranti boleh lipat flip akan datang mereka seperti kamera telefoto. Terutama, modul ini adalah ciri yang jarang berlaku dalam banyak telefon pintar boleh lipat yang lebih kecil seperti dalam Galaxy Z Flip 5 (ulasan) dan Motorola Razr Plus (ulasan).

Oppo Find N3 Flip

Find N3 Flip Oppo menampilkan tiga kamera dengan modul telefoto. / © Oppo

Pembocor itu menambah bahawa OnePlus juga akan melancarkan “lelaran” salah satu peranti ini yang tidak akan menjadi kejutan besar memandangkan bagaimana peranti sedia ada berkongsi perkakasan dengan beberapa rakan sejawatan Oppo.

Sebagai contoh, OnePlus Open dikenali sebagai versi penjenamaan semula Oppo Find N3 yang pertama kali diperkenalkan di China. Untuk makluman itu, kita mungkin dapat melihat strategi yang sama digunakan dalam kategori boleh lipat flip OnePlus dan Oppo.

Bagaimana OnePlus Flip boleh dilipat boleh menonjol

Berkenaan dengan Find N5 Flip Oppo yang akan datang, yang merupakan pengganti Find N3 Flip semasa, butiran mengenai peranti ini adalah terhad. Walau bagaimanapun, kita boleh mengandaikan bahawa ia harus mempunyai ciri mengekalkan persediaan tiga kamera belakang yang sama serta kapasiti bateri yang besar. Paparan penutup mungkin dipertingkatkan dan ia menambah estet skrin setanding dengan saiz Galaxy Z Flip 5.

Lebih penting lagi, versi boleh lipat flip OnePlus mungkin dilengkapi dengan cipset Snapdragon dan bukannya MediaTek seperti yang terdapat dalam Oppo Find N3 Flip.

Selain daripada cangkerang, OnePlus dijangka akan membuat debut OnePlus Open 2 pada akhir tahun ini. Begitu juga, terdapat sedikit butiran yang diketahui mengenai telefon pintar lipatan penuh premium selain daripada fakta bahawa ia harus berjalan pada SoC Snapdragon 8 Gen 3 baharu serupa dengan Galaxy Z Fold 6 Samsung yang belum diumumkan.

Apakah ciri yang anda ingin lihat daripada telefon pintar flip pertama OnePlus? Adakah anda fikir ia akan menjadikan alternatif yang lebih baik kepada Galaxy Z Flip? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar jawapan anda.