Cara Keluar daripada Mod Kedai pada TV Hisense

35

Kebanyakan peruncit meletakkan TV pada Mod Kedai untuk membolehkan pembeli melihat paparan berkualiti tinggi dan spesifikasi bunyi. Tetapi selepas anda membuat pembelian, anda akan sentiasa mempunyai pilihan untuk memilih antara Mod Rumah atau Mod Kedai semasa menyediakannya. Tetapi bagaimana jika anda bukan peminat Mod Kedai dan mahu menukarnya?

Cara Keluar daripada Mod Kedai pada TV Hisense

Teruskan membaca untuk mengetahui cara keluar daripada Mod Kedai pada TV Hisense anda.

Menggunakan Alat Jauh

Juga dikenali sebagai Mod Demo, tetapan ini penting apabila anda menyemak imbas kedai elektronik dan ingin membeli TV baharu. Ia menunjukkan kepada anda ciri lanjutan dan asas peranti, seperti kualiti gambar. Menggunakan alat kawalan jauh ialah salah satu kaedah paling mudah yang boleh anda gunakan untuk mengubah suai tetapan peranti anda.

Begini cara anda boleh melumpuhkan Mod Kedai menggunakan alat kawalan jauh pada TV Android Hisense anda:

 1. Hidupkan TV Hisense anda.
 2. Tekan butang “Rumah” pada alat kawalan jauh anda.
 3. Pilih ikon “Tetapan”.
 4. Gunakan kekunci anak panah pada alat kawalan jauh anda untuk menatal bahagian dan pilih “Keutamaan Peranti.”
 5. Pilih Mod Rumah di bawah Mod Penggunaan atau Lumpuhkan Mod Runcit.

Mod Runcit boleh dipaparkan sebagai Mod Demo atau Mod Kedai pada model TV Hisense yang berbeza. Jika alat kawalan jauh TV Hisense anda tidak membenarkan anda mengakses semua ciri ini, sebaiknya anda menyemak untuk membeli versi terkini di pasaran. Hanya pastikan ia serasi dengan peranti anda. Alat jauh universal juga merupakan pilihan yang sangat baik.

Mematikan Mod Kedai pada Hisense Google TV

Jika anda menggunakan Hisense Google TV, berikut ialah cara untuk keluar daripada Mod Demo:

 1. Pilih “Tetapan” pada alat kawalan jauh anda. Jika tiada ikon tetapan khusus, navigasi ke penjuru kiri sebelah atas skrin anda dan pilih ikon “cog”.
 2. Tatal ke bawah menu “Tetapan” menggunakan kekunci anak panah dan pilih “Sistem.”
 3. Pergi ke “Sistem Lanjutan.”
 4. Togol pilihan “Mod Kedai” untuk mematikannya.

Ini sesuai untuk sistem pengendalian VIDAA. Anda boleh menggunakan salah satu kaedah ini untuk melumpuhkan Mod Kedai, bergantung pada model TV Hisense anda.

Menggunakan Butang TV

Kaedah ini sesuai untuk pengguna yang mempunyai alat kawalan jauh yang rosak atau hilang.

 1. Cari butang “Kuasa” dan tekan padanya untuk menghidupkan TV Hisense anda.
 2. Tekan “Menu.”
 3. Gunakan kawalan “Volume” dan “Saluran” untuk pergi ke “Tetapan”.
 4. Cari “Keutamaan Peranti” menggunakan butang “Saluran”.
 5. Pilih “Mod Penggunaan,” kemudian tekan kawalan “OK” pada TV anda.
 6. Lumpuhkan Mod Kedai dengan memilih mod Rumah.

Kitar Kuasa TV

Terdapat beberapa keadaan di mana, walaupun selepas anda melumpuhkan Mod Demo, TV Hisense terus bertukar kembali. Jika itu yang berlaku, anda perlu menghidupkan TV anda untuk mengelakkan perkara ini daripada berlaku.

 1. Putuskan sambungan TV anda daripada sumber kuasa. Pastikan anda juga mencabut semua peranti lain yang disambungkan kepadanya.
 2. Tunggu sekurang-kurangnya lima minit, kemudian pasangkan semula TV ke sumber kuasa.
 3. Hidupkan TV anda untuk melihat sama ada Mod Kedai telah dilumpuhkan. Tetapan semula TV sepatutnya telah mematikannya.

Hubungi Sokongan Hisense

Jika semua pilihan yang dinyatakan di atas gagal, hubungi Pasukan sokongan Hisense. Pastikan anda menerangkan isu yang anda alami dengan jelas dan penyelesaian yang telah anda cuba setakat ini. Pasukan sokongan boleh membimbing anda melalui proses lanjutan untuk menyelesaikan isu tersebut atau menasihati anda untuk memulangkan TV kepada peruncit sekiranya ia baharu. Sememangnya, anda akan mendapat nasihat terbaik tentang cara menangani isu itu daripada mereka.

Soalan Lazim

Mengapakah paparan pada Mod Kedai anda lebih jelas daripada Mod Rumah?

Biasanya, peruncit memperhalusi tetapan TV untuk meningkatkan kecerahan dan kontras. Mereka juga melaraskan mod gambar kepada terang, yang menjadikan paparan grafik lebih unggul.

Bolehkah anda mengubah paparan Mod Rumah anda agar sepadan dengan Mod Kedai?

ya. Anda boleh melakukan ini dengan menetapkan kecerahan anda pada tetapan tertinggi dan menukar mod gambar kepada terang di bawah Tetapan TV anda.

Mengapakah peruncit menggunakan Mod Kedai?

Ciri ini menyediakan cara terbaik untuk mengiklankan reka bentuk produk dan menunjukkan sifatnya.

Peribadikan TV Hisense Anda

Membeli TV baharu adalah pengalaman yang menarik. Tetapi ia mungkin rosak jika anda tidak dapat memastikan peranti berfungsi dengan baik. Nasib baik, jika Mod Kedai menghalang anda daripada mengakses apl TV kegemaran anda dan kandungan penstriman, terdapat pembetulan mudah yang tersedia. Mod ini direka bentuk secara eksplisit untuk digunakan di kedai runcit sahaja. Walau bagaimanapun, penjual mungkin terlupa untuk mematikannya semasa pembelian.

Pernahkah anda bergelut untuk keluar daripada Mod Kedai pada TV Hisense anda. Jika ya, bagaimanakah anda membetulkan masalah tersebut? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.