Cara Log Keluar daripada Netflix pada Amazon Fire Stick Anda

75

Netflix ialah platform penstriman yang popular yang mungkin, bersama-sama dengan platform lain seumpamanya, menggantikan televisyen seperti yang kita ketahui sama sekali. Mudah digunakan dan mudah, satu-satunya perkara yang anda perlukan untuk menstrim kandungan di Netflix ialah sambungan internet yang kukuh dan medium (TV, peranti penstriman digital, telefon pintar).

Cara Log Keluar daripada Netflix pada Amazon Fire Stick Anda

Anda boleh mengakses platform dengan mudah dengan mana-mana peranti Fire TV Amazon, termasuk Firestick minit. Walau bagaimanapun, anda mungkin mahu log keluar daripada akaun anda jika anda melancong atau menukar peranti. Berikut ialah cara untuk log keluar pada Firestick anda.

Mengapa Log keluar?

Sebaik sahaja anda melanggan Netflix, anda boleh mendaftar sehingga 6 peranti ke satu akaun. Ini bermakna sehingga enam orang boleh menggunakan akaun untuk menstrim kandungan kegemaran mereka, yang sangat mudah.

Walau bagaimanapun, ini semua bergantung pada rancangan anda. Lebih murah pelan itu, lebih sedikit peranti yang boleh anda strim secara selari. Ini bermakna anda mungkin tidak dapat menstrim pada lebih daripada dua peranti secara serentak jika anda mempunyai salah satu rancangan paling asas.

Sebagai pemilik akaun, anda mungkin mahu log keluar pengguna lain daripada akaun. Sebagai pengguna akaun, anda mungkin mahu log keluar daripada akaun itu dan mengosongkan ruang untuk orang lain. Walau apa pun sebabnya, anda pasti ingin tahu cara untuk log keluar daripada akaun Netflix anda di Firestick.

Sebagai alternatif, anda mungkin baru sahaja membeli peranti baharu dan ingin log keluar daripada peranti lama anda. Ia juga mudah untuk log keluar jika anda pergi bercuti dan anda akan menggunakan Firestick hotel.

logout netflix

Log Keluar daripada Peranti

Pilihan ‘log keluar’ harus jelas kelihatan pada semua peranti, tetapi atas sebab tertentu, Netflix telah membuat proses log keluar agak sukar. Untuk memburukkan lagi keadaan, pilihan log keluar, oleh itu, tidak wujud dalam apl Netflix.

Nasib baik, ada cara untuk log keluar. Ia mungkin tidak jelas, tetapi ia agak mudah dan mudah, asalkan anda tahu di mana hendak mencari.

  1. Pergi ke skrin Utama pada Firestick anda dan navigasi ke Tetapan.
  2. Dalam menu seterusnya, pilih Aplikasi, diikuti dengan Urus Semua Aplikasi yang Dipasang.
  3. Cari Netflix pada senarai, pilihnya, dan kemudian klik Kosongkan Data.

Ini secara berkesan akan mengeluarkan anda daripada Netflix.

Log keluar dari Semua Peranti

Walau bagaimanapun, kemungkinan besar anda tidak lagi mahukan sebarang komplikasi – anda mahukan Netflix anda untuk diri sendiri dan tiada siapa yang boleh menghalang anda. Dan tiada siapa yang benar-benar boleh menghalang anda, kerana anda boleh log keluar daripada semua peranti yang disambungkan sekaligus.

Berita baiknya ialah anda tidak perlu berurusan dengan alat kawalan jauh Firestick di sini. Apa yang anda perlukan hanyalah pelayar web. Ini bermakna anda boleh log keluar daripada setiap peranti yang sedang dilog masuk ke Netflix anda melalui komputer atau telefon pintar anda.

netflix

Untuk melakukan ini, hanya pergi ke Netflix.com dan navigasi ke penjuru kanan sebelah atas – klik atau ketik ikon profil dan kemudian pilih Akaun Anda. Sekarang, tatal ke bawah ke bahagian Tetapan dan cari pilihan Log keluar daripada semua peranti. Klik atau ketik dan sahkan dengan memilih Log Keluar.

Anda boleh melakukan ini dari penyemak imbas mudah alih anda juga, tetapi menggunakan apl iOS/Android adalah lebih mudah. Cuma buka apl, ketik ikon di penjuru kiri sebelah atas (tiga garisan mendatar) dan navigasi ke Akaun. Ketiknya, pilih pilihan Log keluar daripada semua peranti, dan kemudian pilih Log Keluar untuk mengesahkan.

Walau bagaimanapun, anda harus ingat bahawa walaupun kaedah ini akan berfungsi pada semua peranti yang berkenaan, ia mungkin mengambil masa sehingga 8 jam untuk setiap peranti berjaya log keluar.

Melog keluar daripada Firestick

Ketahui bahawa log keluar daripada Firestick anda yang anda gunakan untuk menstrim Netflix tidak semestinya akan melog keluar anda daripada akaun Netflix itu sendiri. Walau bagaimanapun, anda mungkin ingin log keluar daripada Firestick atas banyak sebab.

Sebagai contoh, mungkin anda hanya mahu menonton Netflix dengan akaun Amazon yang lain. Firestick anda mungkin telah dipradaftarkan ke akaun Amazon anda, tetapi anda mahu menggunakan yang lain padanya.

Untuk melakukan ini, pertama sekali, anda perlu log keluar daripada akaun semasa pada peranti. Perlu diingat bahawa log keluar akan memadamkan data peribadi dan apl anda daripada peranti.

Untuk log keluar, pastikan Firestick disambungkan ke TV anda dan kedua-dua peranti dihidupkan. Pergi ke Tetapan pada Firestick anda dan kemudian navigasi ke Akaun Saya. Cari dan pilih Akaun Amazon dan klik Nyahdaftar. Itu sahaja. Kini, anda boleh menambah akaun Amazon lain dan menggunakan aplikasi Netflix di atasnya.

Soalan Lazim

Apakah yang boleh saya lakukan untuk memadam Netflix pada Firestick yang tidak saya gunakan lagi?

Jika anda telah memberikan Firestick kepada orang lain dan anda terlupa mengalih keluar akaun Netflix anda, anda boleh menggunakan kaedah di atas untuk log keluar daripada semua peranti. Tetapi mungkin idea yang lebih baik untuk membatalkan pendaftaran Firestick sepenuhnya.

Jika anda membatalkan pendaftaran akaun Amazon anda daripada Firestick anda, semua maklumat akaun anda akan dialih keluar juga.

Firestick Netflix Log Keluar

Kedua-dua penyelesaian ini tidak jelas atau intuitif, tetapi semuanya agak mudah. Seperti yang dinyatakan, semua yang anda perlukan adalah untuk mengetahui di mana hendak mencari. Sama ada anda ingin log keluar daripada akaun Netflix anda di Firestick, log keluar daripada semua peranti yang menggunakannya atau hanya mahu log masuk ke akaun Amazon yang berbeza untuk menstrim filem, artikel ini telah membantu anda.

Adakah anda telah menemui pilihan log keluar sendiri? Adakah anda perlu mengikuti garis panduan yang dibentangkan di sini? Mengapakah anda fikir Netflix telah merumitkan keseluruhan proses log keluar secara tidak perlu? Jangan ragu untuk bertanya dan berbincang di bawah.