Cara Memasang Wallpaper Super Xiaomi pada mana-mana Telefon Pintar Android

27
Wallpaper Super MIUI
© Xiaomi

Xiaomi menawarkan Wallpaper Super dalam MIUI yang boleh dipasang pada mana-mana telefon pintar Android. Kertas dinding animasi atau “kertas dinding langsung” ini memaparkan pemandangan planet atau landskap apabila telefon pintar Xiaomi dibuka kuncinya. Dalam tutorial ini, nextpit menunjukkan cara anda boleh memasang Wallpaper Super secara percuma pada mana-mana telefon pintar Android tanpa perlu terikat pada telefon bimbit Xiaomi sahaja.

HyperOS, versi terbaru kulit Android Xiaomi, mengandungi 5 Wallpaper Super lalai. Anda boleh memasang kesemuanya dengan memuat turun APK mereka pada Samsung, OnePlus, Sony, Realme atau telefon pintar berkuasa Android anda yang lain.

  • Lihat juga panduan kami untuk Cara Menguasai MIUI: Panduan Terbaik untuk ROM Android Tersuai Xiaomi.

Muat turun APK linuxct Super Wallpapers

Mulakan dengan memuat turun APK Wallpaper Super daripada salah satu platform yang diiktiraf (APKMirror, APKPure atau lain-lain) yang anda kurang percayai. Pilih versi terkini untuk memastikan anda mempunyai semua Super Wallapapers tersedia.

  • Lihat juga perbandingan HyperOS dan MIUI 14 kami

Terdapat beberapa versi yang tersedia pada masa ini tetapi yang paling lengkap dan selamat adalah versi daripada pembangun indie yang dikenali sebagai linuxct. Dia menawarkan dua versi, Super Earth dan Super Mars, setiap satu mengandungi beberapa kertas dinding. Anda akan sentiasa melihat imej yang sama pada skrin kunci anda, sama ada Bumi atau Marikh.

Walau bagaimanapun, anda boleh menukar kertas dinding apabila anda membuka kunci telefon pintar anda dan zum Wallpaper Super diaktifkan. linuxct terus mengemas kini APKnya, contohnya, dengan menu untuk menukar jenis kertas dinding yang dipaparkan:

Gunakan Wallpaper Super melalui Wallpaper Google

Setelah APK dimuat turun dan dipasang, anda boleh menetapkan Wallpaper Super sebagai kertas dinding anda terus daripada tetapan telefon pintar, sama seperti kertas dinding langsung klasik. Ambil perhatian bahawa tidak semua kulit Android membenarkan ini. Secara peribadi, saya telah mengujinya pada OnePlus 10 Pro yang menjalankan OxygenOS 12.1 dan terpaksa melalui Wallpaper Google.

Jika telefon pintar anda tidak membenarkan anda menyediakan Wallpaper Super Xiaomi secara langsung, anda perlu menggunakan Kertas Dinding Google aplikasi, yang percuma untuk dimuat turun.

  1. Lancarkan Wallpaper Google.
  2. Tatal ke bawah dan ketik pada Kertas Dinding Animasi.
  3. Gunakan Kertas Dinding Super pilihan anda, sama ada Bumi Super atau Marikh Super

Berikut ialah paparan animasi untuk Super Earth dan Super Mars:

Menukar Kertas Dinding Super

Seperti yang dijelaskan di atas, pembangun linuxct menawarkan aplikasi untuk port Super Wallpapersnya. Melalui aplikasi klasik, anda boleh menukar kertas dinding yang dipaparkan pada skrin utama anda sebaik sahaja telefon pintar anda dibuka kuncinya. Ia sangat menyeronokkan dan membolehkan anda menukar sedikit mood.

Hanya bertukar antara dua versi, Super Earth dan Super Mars, daripada Google Wallpapers dan akses aplikasi yang sepadan untuk memilih daripada salah satu daripada 5 kertas dinding yang tersedia.

Anda akan dimanjakan dengan pilihan dengan 10 kertas dinding untuk dipilih.

Terdapat 10 kertas dinding berbeza untuk dipilih, 5 untuk Super Earth dan 5 untuk Super Mars. / © nextpit

Wallpaper Super Xiaomi: Telefon pintar manakah yang serasi?

Ia tidak mencukupi untuk mempunyai telefon pintar Xiaomi yang menjalankan MIUI untuk mempunyai Wallpaper Super secara lalai. Malah, Xiaomi menjelaskan bahawa hanya telefon pintarnya dengan cip Snapdragon mewah, iaitu perdananya, menawarkan Wallpaper Super secara lalai.

Dengan petua yang baru saya kongsikan, Wallpaper Super harus berfungsi pada hampir semua telefon pintar yang menjalankan Android 8.1 Oreo atau lebih baharu.

Berhati-hati dengan hayat bateri anda kerana ciri ini agak mementingkan kuasa dan juga boleh menyebabkan kelembapan prestasi pada telefon pintar peringkat permulaan atau pertengahan rendah.

Apa pendapat anda tentang tutorial ringkas ini? Adakah anda menghadapi sebarang masalah dengan mana-mana langkah yang diterangkan dalam panduan ini? Tolong beritahu saya dalam komen!


Artikel ini dikemas kini kali terakhir pada 25 Mac 2024. Komen sebelumnya telah dikekalkan dan mungkin merujuk kepada versi lama panduan ini.

Sumber:
XDA-Pembangun