Cara Membetulkan “Anda Sedang Kadar Terhad” dalam Discord

51

Discord ialah platform sembang kumpulan yang sangat digemari untuk pemain, dan hampir semua orang yang ingin bergaul secara maya dengan orang yang mempunyai minat yang sama. Terdapat berjuta-juta pengguna Discord aktif dari seluruh pelusuk dunia. Oleh itu, Discord mengambil langkah berjaga-jaga untuk mengelakkan perkhidmatan daripada menjadi lebih muatan dan berpotensi digodam. Dengan alasan yang munasabah, Discord mungkin menyekat akses akaun dan mengeluarkan mesej ralat “You Are Being Rate Limited”.

Bagaimana Untuk Membetulkan

Jika anda telah menerima mesej ini, anda mungkin telah mencuba tindakan terlalu banyak kali. Sebagai contoh, cuba memasukkan mesej pengesahan teks beberapa kali adalah punca biasa.. Teruskan membaca untuk mendapatkan petua tentang membetulkan mesej ralat untuk mendapatkan semula akses kepada akaun anda.

Anda Dinilai Mesej Ralat Terhad pada Discord

Katakan anda telah mencuba tindakan pada Discord beberapa kali tanpa meninggalkan banyak masa di antara setiap percubaan. Dalam kes itu, Discord akan menyekat anda buat sementara waktu daripada melakukan tindakan itu dan mengeluarkan mesej ralat “Anda Sedang Berkadar Terhad”. Penggunaan emoji klik automatik atau menghantar spam juga boleh mencetuskan ralat.

Discord melakukan ini untuk menghalang orang dan penggodam daripada meneka kod pengesahan untuk mendapatkan akses tanpa kebenaran. Juga, untuk mengurangkan beban pelayan dengan mengehadkan bilangan permintaan yang diterima. Discord menggunakan had kadar pada setiap laluan. Mereka boleh berbeza untuk setiap laluan atau laluan dan setiap akaun yang melaksanakan permintaan.

Cara Membetulkan “Anda Sedang Kadar Terhad” pada Discord

Bergantung pada seberapa cepat anda ingin mendapatkan semula akses kepada akaun anda, terdapat beberapa cara untuk membetulkan ralat ini:

Tunggu Ia Keluar

Pembetulan terbaik untuk mesej ralat “Anda Sedang Kadar Terhad” ialah menunggu. Log keluar daripada akaun Discord anda dan tunggu sehingga had kadar selesai. Larangan biasanya berlangsung selama 15 minit. Walau bagaimanapun, ia boleh bertahan sehingga satu jam. Walaupun masa berbeza-beza, satu perkara yang pasti, larangan itu akhirnya akan ditarik balik.

Jika anda memerlukan akses segera, dan menunggu bukan pilihan, berikut ialah beberapa petua lain yang boleh anda cuba:

Gunakan Hotspot Mudah Alih

Memandangkan had kadar digunakan sebagai larangan IP, anda boleh cuba menyambung melalui alamat IP yang berbeza dan rangkaian yang berbeza. Ikuti langkah-langkah di bawah untuk melakukannya:

 1. Log keluar daripada akaun Discord anda.
 2. Putuskan sambungan daripada Wi-Fi dan hidupkan data mudah alih anda.
 3. Pada peranti mudah alih anda, hidupkan tempat liputan anda, kemudian sambungkan ke rangkaian itu melalui komputer anda.
 4. Log masuk ke akaun Discord anda dari komputer anda dan cuba tindakan itu sekali lagi. Patutlah kali ni ok.

Mulakan semula Peranti Dan Penghala Anda

Had kadar yang anda terima bergantung pada gabungan sistem, alamat IP dan pelayan Discord anda. Larangan “You Are Being Rate Limited” dilaksanakan melalui larangan IP. Nasib baik untuk senario ini, kebanyakan penyedia internet tidak mengeluarkan alamat IP statik dan alamat IP akan berubah apabila anda menetapkan semula penghala anda. Jadi secara teknikalnya, anda sepatutnya dapat menyingkirkan larangan dengan menetapkan semula penghala anda. Ikuti langkah di bawah untuk menetapkan semula alamat IP anda:

 1. Log keluar daripada akaun Discord anda dan matikan peranti.

 2. Cari butang kuasa pada penghala anda, kemudian tekan lama selama kira-kira 30 saat. Atau tekan butang set semula.

 3. Cabut plag penghala.

 4. Palamkan semula penghala dan tekan butang kuasa untuk memulakannya semula.

 5. Kemudian hidupkan peranti anda dan sambungkan ke Internet. Masukkan kata laluan Wi-Fi penghala anda jika digesa.

 6. Log masuk ke akaun Discord anda dan cuba tindakan itu sekali lagi.

Akses Discord Menggunakan Mod Inkognito

Menggunakan tetingkap Inkognito akan menghalang data penyemak imbas anda daripada dikesan dan disimpan. Discord tidak akan melihat sejarah penyemakan imbas, kuki dan maklumat sedemikian. Jadi cuba gunakan Inkognito apabila mengakses Discord berikutan larangan “Kadar Anda Terhad”. Untuk ini, anda perlu mengakses melalui apl web di Discord.com. Untuk membuka sesi penyemak imbas Inkognito baharu, gunakan pintasan berikut:

 • Menggunakan Chrome: “Ctrl + Shift + N” (Windows) atau “Cmd + Shift + N” (Mac)

 • Menggunakan Firefox: “Ctrl + Shift + P” (Windows) atau “Cmd + Shift + P” (Mac)

Sebagai alternatif, anda boleh cuba mengakses penyemak imbas lain untuk menyemak sama ada larangan itu telah ditarik balik.

Gunakan VPN

Rangkaian Peribadi Maya akan menutup alamat IP anda, jadi Discord tidak akan mengetahui bahawa anda telah dihadkan kadar semasa mengakses akaun anda. Ramai pengguna telah melaporkan bahawa menggunakan VPN telah menyelesaikan larangan tersebut.

Malangnya, VPN terbaik akan memerlukan yuran langganan bulanan. Anda mungkin mendapati penyedia menawarkan percubaan percuma yang boleh anda daftarkan hanya untuk tujuan ini dan kemudian batalkan sebelum caj bulanan bermula. Jika anda sudah mempertimbangkan untuk mendapatkan akaun VPN, ini akan menjadi satu lagi cara untuk menarik balik larangan tersebut.

Meminta bantuan

Jika ini bukan kali pertama anda menerima mesej ralat ini, mungkin Discord telah menyekat peranti anda. Dalam kes ini, pilihan di atas tidak akan menyelesaikannya dan anda perlu menghubungi mereka melalui pilihan tersebut Borang Sokongan Discord untuk melihat isu untuk anda.

Tiada Had Kadar Lagi

Disebabkan berjuta-juta pengguna Discord aktif global, pembangun berusaha untuk memastikan standard keselamatan yang tinggi. Salah satu kaedah keselamatan yang mereka gunakan ialah menyekat akaun yang membuat terlalu banyak percubaan berturut-turut untuk melakukan sesuatu. Dalam senario ini, Discord akan melarang akaun buat sementara waktu dan mengeluarkan mesej ralat “Anda Sedang Berkadar Terhad”.

Terdapat pilihan untuk membetulkan ralat ini. Anda boleh menunggu seketika sehingga ia diangkat secara automatik; namun, tempoh masa berbeza-beza. Sebagai alternatif, kaedah lain termasuk log masuk melalui alamat IP yang berbeza atau menggunakan sesi penyemak imbas Inkognito.

Apakah yang paling anda sukai menggunakan platform Discord? Adakah terdapat apa-apa yang anda fikir mereka boleh memperkenalkan untuk memperbaikinya? Kongsikan pendapat anda di bahagian komen di bawah.