Cara Membetulkan Ralat dalam Apl Tunai Pembayaran Anda Tidak Dapat Dihantar

12

Walaupun dengan penilaian tinggi Apl Tunai, kadangkala ralat seperti “Pembayaran anda tidak dapat dihantar” mungkin dijana. Terdapat sebab biasa yang boleh membawa kepada mesej ralat ini.

Cara Membetulkan Ralat dalam Apl Tunai Pembayaran Anda Tidak Dapat Dihantar

Jika anda pernah menghadapi isu ini dan sedang mencari penyelesaian secara aktif, artikel ini telah membantu anda. Teruskan membaca untuk mengetahui cara menghantar pembayaran dengan lancar dan dengan isu yang minimum.

Menangani Mesej Ralat “Pembayaran Tidak Dapat Dihantar”.

Jika pembayaran anda gagal semasa menggunakan Apl Tunai, ia mungkin disebabkan oleh baki yang tidak mencukupi, melebihi had harian Apl Tunai, dan pengesahan identiti, antara lain.

Baki Tidak Mencukupi

Jika anda menghadapi masalah ini, anda harus sentiasa bermula dengan menyemak baki anda. Dengan cara ini, anda boleh mengesahkan sama ada anda mempunyai dana yang mencukupi pada dompet atau kad untuk menampung pembayaran yang dimaksudkan. Jika anda kekurangan dana, tambah nilai dan cuba lagi. Ini sepatutnya menyelesaikan isu ini.

$CashTag atau Nama Akaun yang salah

Jika anda cuba menghantar wang ke akaun yang tidak wujud atau menggunakan $Cashtag yang salah, pembayaran akan dibenderakan dan anda menerima mesej ralat. Dalam kes ini, anda harus meminta penerima untuk memberikan anda $Cashtag yang betul atau semak semula nama akaun sebelum mencuba lagi.

Anda Telah Mencapai Had Harian

Selepas mencapai had penghantaran harian, Apl Tunai tidak akan membenarkan pembayaran lanjut selama 24 jam. Anda harus menunggu sebelum anda membuat percubaan lagi. Had harian biasa ialah $7,500.

Penggantungan Akaun

Mesej ralat dihantar jika Apl Tunai mengesan aktiviti yang mencurigakan atau penipuan pada akaun. Ini boleh membawa kepada pembekuan akaun, menjadikannya mustahil untuk mengeluarkan atau menghantar pembayaran. Biasanya, ini adalah langkah berjaga-jaga keselamatan untuk melindungi anda dan mengelakkan penipuan.

Dalam kes ini, anda perlu menunggu untuk tempoh tertentu anda perlu menunggu Apl Tunai untuk memastikan bahawa aktiviti itu sememangnya sah dan akaun itu selamat. Hanya selepas itu akaun boleh diaktifkan semula.

Menggunakan VPN

Rangkaian Peribadi Maya (VPN) menyukarkan Apl Tunai untuk menentukan dari mana anda berurus niaga. Mungkin alamat berdaftar anda berbeza daripada alamat IP yang anda gunakan pada VPN. Contohnya, Apl Tunai anda mungkin didaftarkan di AS, tetapi disebabkan VPN, Apl Tunai mengesan anda berada di UK Kekeliruan ini menyebabkan apl menghantar mesej ralat. Atas sebab itu, sebaiknya matikan VPN sebelum menggunakan apl itu.

Transaksi Besar

Pembayaran anda mungkin dibenderakan sebagai mencurigakan jika anda menghantar sejumlah besar serentak. Ini benar terutamanya dengan akaun atau akaun baharu yang biasanya tidak mengendalikan jumlah sedemikian.

Isu Pengesahan

Anda mungkin dihalang daripada menghantar wang jika identiti anda belum disahkan. Mengesahkan akaun Apl Tunai anda melibatkan penyerahan tarikh lahir anda, nama penuh sah dan empat digit terakhir Nombor Keselamatan Sosial (SSN) anda. Pengesahan akaun boleh menyebabkan had harian yang lebih tinggi. Jika Apl Tunai tidak dapat mengesahkan akaun anda, sekatan atau penggantungan akan berlaku.

Isu Rangkaian

Isu rangkaian boleh menyebabkan ralat semasa menggunakan Apl Tunai. Jika terdapat masalah sambungan rangkaian, anda perlu menanganinya sebelum mencuba lagi. Mulakan semula peranti anda untuk membetulkan isu tersebut. Jika ia tidak membantu, pertimbangkan untuk beralih ke rangkaian lain.

Apl Lapuk

Anda mungkin menghadapi masalah semasa menghantar wang jika apl yang dipasang sudah lapuk. Ini paling baik diselesaikan dengan mengemas kini kepada versi terkini untuk mengelakkan masalah keserasian.

Isu Kad

Masalahnya mungkin kad pembayaran. Jika anda menggunakan kad untuk membiayai akaun anda, pastikan ia telah diperbaharui. Kad yang dinyahaktifkan atau tamat tempoh tidak akan berfungsi, membawa kepada mesej ralat “Pembayaran tidak dapat dihantar”. Semak sama ada terdapat sebarang urus niaga yang belum selesai pada kad atau sama ada bakinya mencukupi untuk transaksi tersebut.

Tetapan Tarikh dan Masa

Tetapan tarikh dan masa yang salah boleh menyebabkan gangguan dalam apl. Oleh itu, ia mungkin membawa kepada mesej ralat. Memandangkan terdapat bot dalam apl yang mengesan penipuan, tarikh dan masa yang salah boleh dibenderakan. Anda perlu membetulkan isu sedemikian dahulu sebelum mencuba lagi. Pastikan anda mempunyai tarikh dan masa yang betul sepadan dengan lokasi anda.

Isu Pelayan Bank

Jika tiada masalah dengan apl itu sendiri, pelayan bank anda mungkin terputus, menyebabkan masalah dengan pembayaran. Bayaran mungkin ditolak oleh bank. Sebelum membuat percubaan lain, anda perlu memastikan tiada isu di pihak bank.

Jumlah Halimunan dalam Apl Tunai

Isu ini mungkin dalaman, terutamanya jika anda pasti anda mempunyai dana yang mencukupi dalam akaun untuk menampung pembayaran. Anda perlu menghubungi wakil sokongan pelanggan dengan segera. Mereka adalah yang terbaik untuk menawarkan panduan lanjut dalam situasi sedemikian.

Untuk menghubungi perkhidmatan pelanggan pada apl, lakukan perkara berikut:

 1. Ketik pada ikon “Profil” akaun anda pada skrin utama.
 2. Navigasi ke “Sokongan Tunai.”
 3. Pilih “Sesuatu yang Lain.”
 4. Klik “Mulakan sembang.”
 5. Hantar mesej anda.

Anda boleh menghubungi perkhidmatan pelanggan dengan menghubungi 855-351-2274 atau menghantar surat kepada mereka melalui mel ke:

Apl Tunai
Suite 1455 Market Street 60
San Francisco, CA 94103

Anda juga boleh menghubungi Apl Tunai melalui platform media sosial rasmi:

Instagram: @CashApp

Twitter: @CashApp @Sokongan Tunai

Tik tok: @CashApp

Kedutan: twitch.tv/CashApp

Reddit: u/CashAppAndi

Facebook: SquareCash

Mengurangkan Risiko Berkaitan Dengan Pembayaran yang Dibatalkan pada Apl Tunai

Berikut ialah beberapa petua tambahan untuk membantu pengguna mendapatkan pengalaman yang lancar:

 • Jejaki semua kad debit dan kredit anda.
 • Pastikan maklumat peribadi sepadan dengan dokumen rasmi anda semasa mendaftar di Apl Tunai.
 • Hanya berurusan dengan orang yang anda kenali atau biasa.
 • Semak semula $Cashtag penerima dan nombor telefon berdaftar dan sahkannya.
 • Bina sejarah transaksi yang baik untuk memanfaatkan sepenuhnya ciri Apl Tunai, terutamanya jika digunakan dengan kerap.
 • Sentiasa pautkan kad debit dan kredit yang mengandungi nama anda.
 • Hanya berurusan dengan perniagaan yang bereputasi.

Nota: Apl Tunai mempunyai ciri keselamatan automatik. Ia mungkin dicetuskan oleh faktor seperti transaksi kad dan aktiviti akaun. Jika langkah keselamatan dilanggar, ia boleh menyebabkan pembayaran ditolak.

Buat Transaksi Yang Lancar Dengan Apl Tunai

Apl Tunai membolehkan pengguna menerima dan menghantar dana dan mempunyai penggunaan yang meluas. Antara muka yang mudah digunakan menjadikannya pilihan yang popular di kalangan pengguna. Urus niaga tidak rumit, tetapi sama seperti platform lain, anda boleh menghadapi masalah dari semasa ke semasa. Biasanya, masalahnya agak mudah untuk diselesaikan. Jika mereka berterusan, menghubungi meja sokongan pelanggan untuk mendapatkan bantuan lanjut adalah pilihan terbaik.

Pernahkah anda menemui mesej ralat “Bayaran anda tidak dapat dihantar” pada Apl Tunai? Jika ya, bagaimana anda menyelesaikannya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.