Cara Mengekalkan Lokasi Anda di Life360 di Satu Tempat

107

Sebagai apl penjejakan GPS dan lokasi, Life360 tidak direka bentuk untuk kekal di satu tempat. Ia menjejaki setiap pergerakan anda dan menyediakan data yang tepat tentang tempat, bila dan berapa pantas anda bergerak. Walau apa pun, ada kalanya anda ingin pergi ke luar grid dan menyembunyikan lokasi anda dari seluruh kalangan.

Cara Mengekalkan Lokasi Anda di Life360 di Satu Tempat

Proses ini lebih mudah dikatakan daripada dilakukan kerana apl mengikuti anda dan sukar untuk ditipu. Meninggalkan telefon anda di satu tempat semasa anda merayau di jalanan adalah satu perkara yang logik untuk dilakukan, tetapi kemudian anda menghalang diri anda daripada peranti itu apabila tidak diperlukan. Life360 ialah perisian seperti yang lain, dan terdapat beberapa tweak mudah untuk menghalangnya daripada bernafas ke leher anda pada setiap masa.

Berikut ialah beberapa petua untuk mengurus perisian apl dan menyimpannya di satu lokasi.

Kekalkan Lokasi Anda di Satu Tempat dalam Life360 dengan Mematikan Wi-Fi dan Data Selular

Mematikan sambungan internet anda melumpuhkan Life360, dan apl biasanya menunjukkan lokasi terakhir anda. Kelemahan jelas kaedah ini ialah semua apl lain juga kehilangan sambungan, yang mengehadkan pemberitahuan, apl pemesejan dan perkhidmatan lain. Selain daripada tiada sambungan internet, orang lain dalam kumpulan anda akan segera melihat bahawa ada sesuatu yang tidak kena. Selain itu, ia mungkin tidak mencukupi untuk memalsukan keberadaan anda.

Nasib baik, pengguna iPhone boleh mematikan data selular daripada tetapan untuk aplikasi Life360, manakala pengguna Android perlu menggunakan kaedah lain.

Untuk mematikan data selular Life360, pengguna iPhone boleh pergi ke Tetapan pada telefon mereka dan ketik Selular. Togol padamkan suis untuk Life360. Selagi Wi-Fi tidak tersedia, Life360 tidak akan dapat melaporkan lokasi sebenar anda.

Kekalkan Lokasi Anda di Satu Tempat dalam Life360 dengan Menipu Lokasi Anda

Untuk memalsukan lokasi anda, anda memerlukan a VPN suka ExpressVPN atau apl lokasi palsu. Untuk penyepaduan VPN, kami mengesyorkan membaca panduan kami tentang cara menggunakan VPN dengan telefon anda. Kami tidak akan mengesyorkan mana-mana apl lokasi palsu tertentu kerana terdapat banyak pilihan bagus di Gedung Google Play dan Apple App Store. Tetapi perlu diingat bahawa kebanyakan apl ini memerlukan wang, dan persediaan boleh menjadi rumit. Selain itu, ia mempengaruhi semua apl lain pada telefon anda.

Simpan Lokasi Anda di Satu Tempat menggunakan Telefon Pembakar

Mendapatkan telefon pembakar mungkin merupakan helah tertua dalam buku ini. Ini bermakna anda mempunyai dua telefon, dan peranti penunu kekal diletakkan dan mempunyai Life360 dipasang padanya. Tidak perlu mengusik mana-mana tetapan. Anda tinggalkan satu telefon dan bawa yang satu lagi bersama anda.

Caranya di sini adalah untuk berfikir sedikit di luar kotak. Sebagai contoh, jika anda mempunyai iPad atau iPod Touch, anda boleh menggunakan peranti itu sebagai penunu atau membawanya bersama anda dan menjadikan telefon pintar anda sebagai tiruan.

Kekalkan Lokasi Anda di Satu Tempat dengan Melumpuhkan Muat Semula Apl Latar Belakang dalam Life360

Ciri ini membolehkan apl berjalan di latar belakang dan mengemas kini maklumat. Life360 menggunakan GPS telefon pintar anda dan penjejakan gerakan. Atas sebab itu, mematikan Internet tanpa melumpuhkan Muat Semula Apl Latar Belakang mungkin tidak mengekalkan anda di satu tempat.

Ciri ini, sebagai contoh, boleh diakses melalui apl Tetapan pada iPhone dan Android. Ketik apl Tetapan, navigasi ke bawah ke Life360, dan masukkan menu. Tekan butang di sebelah Muat Semula Apl Latar Belakang untuk mematikannya. Dengan cara ini, anda pasti 100% bahawa lokasi tidak akan dikemas kini apabila Wi-Fi dimatikan.

tetapan life360
  1. Pengguna Android perlu pergi ke Tetapan > Apl > Benarkan Penggunaan Data Latar Belakang dan ketik pada Life360.

Android juga menawarkan ciri penjimatan bateri untuk banyak model.

  1. Ketik pada Penjagaan Peranti dan matikan muat semula aplikasi Latar Belakang Life360 di bawah tetapan Bateri.

Kekalkan Lokasi Anda di Satu Tempat dalam Life360 dengan Mematikan Lokasi dan Pergerakan

Melumpuhkan gerakan dan penjejakan lokasi sepatutnya cukup untuk memastikan anda berada di satu tempat. Ini bermakna anda tidak perlu mematikan Wi-Fi dan selular untuk helah itu berfungsi. Walau bagaimanapun, anda masih dinasihatkan untuk mematikan Muat Semula Apl Latar Belakang.

Untuk meletakkan perkara dalam perspektif, ini memberi anda peluang untuk merebut makan tengah hari yang panjang atau menjalankan tugas tanpa memberitahu orang lain dalam kalangan anda. Apl itu masih menunjukkan lokasi rakaman terakhir dan kekal di tempat itu sehingga maklumat dikemas kini.

Lebih-lebih lagi, anda boleh menetapkan Lokasi untuk Tanya Kali Seterusnya dan apl akan memperkenalkan pop timbul sebelum ia mula menjejaki anda. Proses ini telah diuji pada iPhone, tetapi nama ciri mungkin berbeza pada Android.

lokasi - tanya lain kali

Kekalkan Lokasi Anda di Satu Tempat dalam Life360 dengan Mendayakan Mod Penjimatan Bateri

Life360 menggunakan banyak sumber bateri untuk memantau dan melaporkan statistik lokasi dan pergerakan anda. Kebanyakan fungsinya dimatikan apabila bateri anda berada di bawah 20%. Perkara yang sama berlaku apabila anda sengaja mencetuskan mod penjimatan bateri. Tetapi ada tangkapan.

Anda perlu melumpuhkan Muat Semula Apl Latar Belakang untuk memastikan lokasi tidak dijejaki. Tidak jelas sama ada apl itu boleh mengatasi mod penjimatan bateri apabila anda mencetuskannya pada 50% atau 70% bateri penuh.

Kedua-dua pengguna Android dan iPhone mempunyai pilihan mod kuasa rendah. Pengguna Android boleh memilih antara pilihan penjimatan kuasa Berprestasi Tinggi, Dioptimumkan, Sederhana dan Maksimum.

Penjimatan Kuasa Maksimum hanya membenarkan proses penting dalam telefon anda berjalan, jadi ini mungkin yang anda mahu memastikan Life360 daripada berjalan di latar belakang.

Kekalkan Lokasi Anda di Satu Tempat dengan Melumpuhkan Pengesanan Drive dalam Life360

  1. Lancarkan apl, pilih Tetapan, dan ketik pilihan Pengesanan Drive; ia sepatutnya berada di atas Soalan Lazim. Anda hanya perlu mengetik butang dalam tetingkap seterusnya untuk menonaktifkan ciri. Menu Tetapan Life360
    • Daripada mengekalkan anda di satu tempat, ini menghalang apl daripada menjejaki pergerakan, kelajuan dan lokasi anda. Pilihan ini mungkin berfungsi dengan baik jika anda ingin memandu singkat, tetapi ahli kalangan anda yang lain akan mengetahui bahawa anda telah melumpuhkan Pengesanan Drive.
  2. Terdapat juga pilihan untuk melumpuhkan Perkongsian Lokasi; ketik padanya dalam Menu Tetapan dan matikan butang. Jika anda tergolong dalam beberapa kalangan yang berbeza, anda perlu mengulangi ini untuk setiap satu. Sekali lagi, peta menunjukkan lokasi terakhir anda dan terdapat mesej Perkongsian Lokasi Dijeda.

Keadaan ini tidak sesuai kerana ia mungkin menimbulkan syak wasangka kepada pentadbir kalangan dan ahli lain. Oleh itu, anda mungkin perlu menggunakan kaedah yang lebih kreatif.

Nyahpasang Apl Life360

Akhir sekali, cara paling pasti untuk kekal di satu tempat ialah menyahpasang apl. Selepas itu, peta menunjukkan lokasi terakhir anda. Tiada penjejakan, tetapi anda mungkin perlu memasangnya semula untuk tidak menimbulkan syak wasangka.

Life360 dan Lokasi Anda

Sebagai penutup, mengekalkan Life360 di satu tempat adalah sukar tetapi tidak mustahil, dan anda harus tahu bahawa ia hampir melumpuhkan semua perkhidmatan kecemasan dalam apl. Dalam erti kata lain, anda harus menggunakan helah ini dengan berhati-hati.

Soalan Lazim

Jika saya mematikan lokasi saya, adakah ia akan memberi amaran kepada orang lain?

Ya, orang lain dalam kalangan anda akan tahu jika anda telah mematikan Wi-Fi (yang bukan masalah besar dengan pelan data tanpa had. Tidak perlu Wi-Fi sepanjang masa) dan jika anda telah mematikan lokasi anda .

Adakah mudah untuk menipu Life360?

Jika anda ibu bapa kepada seorang remaja atau pemandu baharu, ia tidak menjadi lebih baik daripada Life360. Malah pilihan percuma memberi anda lokasi dan kelajuannya, dan ia membolehkan anda menetapkan dua tempat untuk makluman (iaitu, kanak-kanak itu telah tiba di sekolah). Tanpa mengira faedah kaedah ini, terdapat ratusan video TikTok yang menunjukkan remaja cara memintas pandangan Life360 yang berjaga-jaga. Bagi mereka yang tidak celik teknologi, menipu aplikasi mungkin kelihatan rumit, tetapi ia agak mudah untuk sesiapa sahaja yang menggunakan teknologi dengan kerap.

Adakah Life360 akan berfungsi jika telefon dimatikan?

Tidak, ia hanya akan menunjukkan lokasi terakhir anda dan perjalanan terakhir anda. Tetapi, ia juga akan menunjukkan bahawa telefon anda dimatikan. Fakta yang sangat menyeronokkan tentang Life360; ia memaparkan peratusan bateri anda juga, jadi memalsukan bateri mati mungkin tidak berfungsi.

Bolehkah saya menggunakan Life360 tanpa data selular?

Anda memerlukan nombor telefon untuk log masuk ke Life360, tetapi anda tidak memerlukan data selular untuk menjalankan aplikasi. Jika anda telah memilih untuk menggunakan pilihan telefon pembakar yang telah kami senaraikan dalam artikel ini, anda hanya perlukan sambungan Wi-Fi dan keupayaan untuk log masuk ke akaun Life360 anda pada telefon pembakar.