Cara Menggunakan Apple Notes pada PC Windows

93

Jika anda menggunakan Apple Notes pada iPhone anda, anda mungkin mahu menggunakannya juga pada PC Windows anda. Walaupun ia adalah dua platform yang berbeza, anda boleh mengakses apl Apple Notes anda pada komputer anda.

Cara Menggunakan Apple Notes pada PC Windows

Dalam artikel ini, kami akan membincangkan cara menggunakan Apple Notes pada PC Windows.

Windows 11

Anda boleh mendapatkan akses dengan mudah untuk menggunakan Apple Notes pada PC Windows 11 dengan menggunakan akaun iCloud anda. Membuka Nota pada PC anda akan membolehkan anda menggunakan papan kekunci penuh anda untuk menaip apa sahaja yang anda perlukan dengan cepat. Tidak kira di mana anda menyimpan atau mengedit Nota anda – pada PC atau peranti pegang tangan anda – keajaiban platform iCloud memberikan anda akses kepada nota tersebut.

Sebelum anda boleh menggunakan Apple Notes pada PC Windows 11 anda, anda perlu memastikan bahawa ia disegerakkan ke akaun iCloud anda. Begini cara melakukannya:

 1. Lancarkan “Tetapan” pada iPhone anda.
 2. Di bahagian atas skrin, ketik pada foto profil atau nama anda.
 3. Tekan “iCloud.”
 4. Tatal ke bawah, cari “Nota”, dan pastikan suis togol berada dalam kedudukan “Hidup”.

Memandangkan anda telah memastikan Apple Notes disegerakkan, anda sudah bersedia untuk mengaksesnya pada PC anda. Begini cara melakukannya:

 1. Lancarkan penyemak imbas pada PC anda.
 2. Navigasi ke anda iCloud akaun.
 3. Jika digesa, log masuk ke akaun anda.
 4. Pilih ikon “Nota”.

Itu sahaja yang perlu anda lakukan. Anda kini boleh mengakses Nota anda sama ada daripada peranti Apple pegang tangan anda atau pada PC Windows 11 anda. Anda akan melihat nota sedia ada anda di sebelah kiri skrin. Anda boleh membuka dan mengeditnya. Jika anda ingin membuat Nota baharu, hanya ketik pada ikon “Buat Nota” di bahagian atas skrin. Dengan Nota anda disegerakkan ke akaun iCloud anda, sebarang suntingan atau Nota baharu yang anda buat akan digunakan pada semua peranti anda.

Windows 10

Dengan menggunakan akaun iCloud anda pada PC Windows 10, anda boleh mengakses Apple Notes anda dengan mudah. Daripada melakukan pengetikan yang memakan masa pada iPhone anda, anda boleh menggunakan papan kekunci PC anda untuk menaip dan menyimpan maklumat dengan cepat dalam dokumen Apple Notes. Anda akan dapat mengakses dokumen ini sama ada pada peranti pegang tangan anda atau pada PC anda.

Mula-mula, anda perlu memastikan bahawa Apple Notes disegerakkan ke akaun iCloud anda. Untuk menyemak, ikut arahan ini.

 1. Menggunakan iPhone anda, lancarkan “Tetapan.”
 2. Ketik pada nama atau foto profil anda di bahagian atas skrin.
 3. Pilih “iCloud.”
 4. Tatal ke bawah dan cari “Nota.” Pastikan suis togol ke kanan berada dalam kedudukan “Hidup”.

Memandangkan anda pasti Apple Notes disegerakkan dengan betul, berikut ialah cara untuk mengaksesnya pada PC Windows 10 anda:

 1. Menggunakan PC anda, lancarkan penyemak imbas dan pergi ke anda iCloud akaun.
 2. Jika digesa, log masuk dengan kelayakan anda.
 3. Klik pada ikon “Nota”.

Itu sahaja yang ada. Anda kini mempunyai akses kepada Apple Notes anda pada PC Windows anda. Menggunakan anak tetingkap kiri, anda boleh mengklik mana-mana nota sedia ada anda untuk melihatnya atau membuat pengeditan. Untuk mencipta Nota baharu pada PC anda, hanya ketik pada ikon “Buat Nota” yang terletak di bahagian atas skrin. Sebarang Nota baharu yang anda buat pada PC anda akan disegerakkan ke iPhone anda.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah terdapat aplikasi lain yang saya gunakan pada iPhone saya yang juga boleh saya gunakan pada PC Windows saya?

ya. Sebarang apl yang telah anda segerakkan ke akaun iCloud anda boleh diakses pada PC. Selagi anda mempunyai apl yang disegerakkan, ia akan tersedia untuk digunakan pada platform lain. Ini termasuk tetapi tidak terhad kepada Foto, Kalendar dan Kenalan.

Bolehkah saya menyegerakkan Nota Apple saya ke Gmail?

ya. Alternatif untuk menggunakan iCloud untuk melihat dan mengakses Apple Notes ialah menyegerakkannya ke Gmail anda. Malangnya, hanya Nota baharu akan disegerakkan. Ini caranya:

1. Daripada iPhone anda, lancarkan apl “Tetapan”, kemudian ketik “Kata Laluan & Akaun.”

2. Di bawah “Akaun”, klik “Gmail.”

3. Di sebelah kanan Nota, ketik suis togol ke kedudukan “Hidup”.

Apabila anda log masuk ke akaun Gmail anda, anda kini akan melihat folder baharu yang dipanggil Nota. Pada PC, anda hanya boleh melihat Nota anda. Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan apl mudah alih, anda akan mempunyai akses penuh untuk melihat dan mengedit.

Gunakan Akaun iCloud Anda untuk Mendapat Akses kepada Apple Notes

Sebaik sahaja anda menyegerakkan Apple Notes ke akaun iCloud anda, anda boleh mengaksesnya dengan mudah pada PC Windows. Sebarang Nota baharu yang anda buat atau edit yang anda buat pada Nota sedia ada akan digunakan pada semua peranti anda. Pada kali seterusnya anda ingin mencatat sesuatu dengan cepat, anda boleh menggunakan apl Nota pada iPhone atau Windows PC anda.

Adakah anda mahu mengakses Apple Notes pada PC? Adakah anda dapat mengaksesnya dengan menggunakan kaedah yang diterangkan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.