Cara menggunakan Instagram pada Apple Watch anda dengan apl percuma ini

44
Gambar Wira instagram Apple Watch NextPit
© NextPit

Sehingga kini, tiada aplikasi Instagram rasmi untuk Apple Watch. Walau bagaimanapun, anda boleh menerima dan membalas pemberitahuan anda pada jam tangan anda yang disambungkan. Untuk dapat melihat keseluruhan suapan anda, menonton cerita dan melawati profil, anda perlu memuat turun apl Lens.

Meta, pemilik Instagram, telah mengehadkan akses kepada rangkaian sosialnya di Apple Watch. Jika anda memasang apl Instagram pada iPhone anda, anda masih boleh mengakses mesej dan pemberitahuan terakhir anda yang diterima pada Apple Watch, tetapi anda tidak dapat mengakses suapan berita IG anda.

Aplikasi Lens for Watch yang tidak dibangunkan oleh Facebook, membolehkan anda mengakses sejarah mesej anda, membalas semua rakan anda, menyemak imbas siaran dan cerita daripada rakan atau pengaruh kegemaran anda. Malangnya, beberapa ciri apl hanya tersedia dengan bayaran sekali sebanyak $1.99.

Terima mesej WhatsApp pada Apple Watch anda

Jika anda membeli Apple Watch Wi-Fi + selular untuk tujuan berkongsi melalui Instagram, kami ada berita buruk untuk anda, kawan. Pelaburan itu mungkin tidak berbaloi sama sekali sejak, untuk menerima mesej dan pemberitahuan yang dihantar ke apl pada Apple Watch anda, anda perlu berada berdekatan dengan iPhone anda.

Mula-mula, pastikan Bluetooth didayakan pada iPhone anda dan Apple Watch anda disambungkan kepadanya. Instagram jelas mesti dipasang pada iPhone anda dan pemberitahuan didayakan dalam tetapan iPhone.

Untuk melakukan ini:

  • Pergi ke menu Tetapan, Pemberitahuan, dan kemudian pilih Instagram.
  • Aktifkan pemberitahuan dan tiga jenis makluman yang berbeza.
Aktif les pemberitahuan d'Instagram sur Iphone

Aktifkan pemberitahuan Instagram pada iPhone. / © Nextpit

  • Kemudian pergi ke aplikasi Apple Watch.
  • Akses pemberitahuan dan aktifkan pelbagai pemberitahuan Instagram.
Pemberitahuan yang lebih aktif d'Instagram sur l'Apple Watch untuk berinteraksi

Aktifkan pemberitahuan Instagram pada Apple Watch untuk berinteraksi dengan apl. / © Nextpit

Anda kini boleh menerima pemberitahuan anda, membaca siaran dan membalas DM anda di Instagram daripada iPhone anda pada Apple Watch anda.

Lens, aplikasi untuk menikmati semua faedah Instagram pada Apple Watch anda

Jika anda ingin mendapat manfaat daripada semua fungsi Instagram yang berbeza daripada keselesaan Apple Watch anda, anda perlu menggunakan apl pihak ketiga yang dikenali sebagai Lens for Watch. Apl ini mengumpul data, termasuk sejarah pembelian dan data log (untuk tujuan diagnostik), tetapi ini tidak dipautkan secara langsung kepada anda seperti yang ditunjukkan oleh halaman apl di Apple App Store. Akses kepada suapan Instagram juga percuma untuk boot.

Walau bagaimanapun, untuk mengakses cerita, tab carian, siaran, ulasan dan penerokaan, anda perlu membayar yuran minimum tambahan sebanyak $1.99. Begini cara menggunakannya:

  1. Pasang apl Lens untuk Tontonan pada iPhone anda.
  2. Apl itu kemudiannya akan dipasang pada Apple Watch anda (yang mesti disambungkan ke iPhone).
  3. Hanya masukkan bukti kelayakan Instagram anda dan anda boleh menikmati akses kepada suapan anda daripada Apple Watch anda.
  4. Untuk mengakses cerita, siaran, ulasan dan penerokaan, anda perlu meningkatkan apl untuk tambahan $1.99.
L'aplikasi Lensa meniru précédente aplikasi Instagram di Apple Watch

Aplikasi Lens meniru aplikasi Instagram sebelum ini pada Apple Watch. / © Nextpit.co.uk

Apa pendapat anda tentang helah ini? Adakah anda fikir Instagram layak mendapat tempatnya di Apple Watch?