Cara menggunakan Samsung Galaxy Watch 4 anda dengan sarung tangan (sukan).

42
NextPit Samsung Galaxy Watch 4 sisi
© NextPit

ya, jam tangan pintar adalah sangat mudah. Namun operasi sentuh benar-benar boleh mengganggu anda dengan skrin tidak cukup sensitif semasa memakai sarung tangan. Samsung telah mengambil langkah berjaga-jaga dengan Galaxy Watch 4 dan melaksanakan mod sarung tangan khas. Tetapan meningkatkan sensitiviti sentuhan paparan.

Anehnya, saya terjumpa petua ini untuk Samsung Galaxy Watch 4 sehari selepas hari paling panas dalam setahun setakat ini. Sebagai persediaan untuk musim sejuk—atau jika anda memakai sarung tangan untuk sukan seperti Crossfit atau berbasikal—saya tidak mahu menghalang anda daripada helah Galaxy Watch 4.

Jauh dalam tetapan, anda akan menemui mod yang agak tersembunyi untuk menggunakan Galaxy Watch 4 dengan sarung tangan. Semasa ujian singkat saya, ketepatan paparan sentuhan bertambah baik apabila menggunakan sarung tangan fabrik. Walau bagaimanapun, Watch 4 Classic masih hanya mengenali input melalui bezel dan dua butang di sebelah kanan apabila memakai sarung tangan kulit tebal—dan bukan melalui skrin sentuh.

Cara mengendalikan Galaxy Watch 4 dengan sarung tangan dihidupkan

Untuk meningkatkan sensitiviti paparan, anda perlu membuka tetapan Galaxy Watch terlebih dahulu. Cari tetapan paparan dan pergi ke bawah sepenuhnya. Entri kedua terakhir dipanggil “Sensitiviti sentuhan”—aktifkannya. Di sini sekali lagi dalam tangkapan skrin dan sebagai senarai langkah demi langkah:

  1. Pergi ke tetapan Galaxy Watch 4 terus pada pergelangan tangan.
  2. Tukar kepada tetapan paparan
  3. Aktifkan item “sensitiviti sentuhan”

Alternatif:

  1. Pergi ke apl boleh pakai pada telefon anda
  2. Sekarang pergi ke tetapan paparan
  3. Pilih entri “Sensitiviti sentuhan” di sini.
Tangkapan skrin, lihat sahaja, bagaimana dengan Handschuh-Modus der Samsung Galaxy Watch 4 aktif.

Anda boleh meningkatkan sensitiviti sentuhan Galaxy Watch 4 dengan langkah mudah ini. / © NextPit / Samsung

Walaupun saya masih belum dapat mengujinya dalam amalan, saya rasa hayat bateri Galaxy Watch 4 sepatutnya lebih pendek dalam mod ini. Ini kerana Samsung secara teknikalnya perlu meningkatkan kekonduksian lapisan kapasitif dalam paparan untuk ini. Oleh itu, mungkin masuk akal untuk tidak membiarkan mod didayakan secara kekal—melainkan anda lebih menyukai paparan jam pintar Samsung yang lebih sensitif sentuhan.

Adakah anda sedang mencari jam tangan pintar yang juga boleh digunakan dengan sarung tangan tebal semasa mendaki gunung atau pun dengan sarung tangan tinju? Kemudian lihat kami senarai jam tangan pintar Garmin terbaik. Apabila mereka bentuk jam tangan pintarnya, pengilang memastikan bahawa model dengan paparan sentuhan boleh dikendalikan sepenuhnya melalui butang “sebenar”.

Adakah anda sudah mengetahui ciri Galaxy Watch 4 anda ini dan apakah pengalaman anda dengannya? Beritahu kami dalam ulasan!