Cara menggunakan Spotify di luar talian pada jam tangan pintar Wear OS anda!

49
spotify memakai os
© Spotify

Spotify telah mengumumkan bahawa akhirnya boleh menikmati muzik anda di luar talian pada jam tangan pintar yang dikuasakan oleh Wear OS pada masa hadapan. Kemas kini akan tiba dalam beberapa hari akan datang, dan kami sudah tahu bagaimana ia akan berfungsi.

Apabila saya menikmati pusingan harian saya di sekitar bandar untuk mendapatkan bilangan langkah yang diperlukan, apl Spotify pada telefon pintar saya ialah teman tetap saya. Jika anda lebih bercita-cita tinggi dari segi sukan daripada saya, anda akan berbesar hati untuk meninggalkan telefon pintar dan berbesar hati menggunakan jam tangan pintar anda sebanyak mungkin.

Bagi mereka yang cenderung kepada sukan di kalangan anda, terdapat beberapa berita baik daripada Spotify: Syarikat Sweden telah mengumumkan bahawa pada masa hadapan, anda boleh menikmati muzik luar talian pada jam tangan pintar yang dikuasakan oleh Wear OS.

Beginilah cara lagu dan podcast Spotify disimpan di luar talian pada jam tangan pintar Wear OS

Ia mula terasa sedikit seperti pelancaran Samsung Galaxy Watch 4 minggu lepas yang telah memberikan Wear OS sedikit pemulihan. Oleh itu, pastinya bukan satu kebetulan bahawa Spotify telah mengumumkan ketersediaan luar talian yang akan datang. Pemilik jam tangan pintar masih perlu bersabar untuk seketika, kerana Spotify mahu mengedarkan kemas kini dalam beberapa minggu akan datang.

Sekurang-kurangnya peneraju pasaran penstriman muzik telah pun mendedahkan bahawa ini akan berfungsi semasa anda menikmati Spotify di luar talian pada jam pintar anda pada masa hadapan. Tanpa banyak berlengah lagi, inilah yang kami tahu:

  1. Setelah kemas kini tiba, cari muzik dan podcast yang anda mahu muat turun pada jam tangan anda yang disokong.
  2. Ketik “Muat turun untuk menonton”.
  3. Anda boleh menyemak kemajuan pada jam tangan pintar dalam bahagian “Muat Turun”.
  4. Setelah senarai main, album atau podcast yang dipilih dalam pustaka anda dimuat turun, anda akan melihat anak panah hijau kecil di sebelah nama mereka.
  5. Sambungkan fon kepala anda dan mula mendengar, tidak kira di mana anda berada!
Spotify Wear OS

Jam Tangan Samsung baharu bukanlah satu-satunya jam tangan pintar yang mendapat manfaat daripada fungsi / © Spotify

Kelebihan untuk pelanggan Premium

Perlu diingat bahawa keseronokan muzik tanpa had dikhaskan untuk mereka yang juga mempunyai pelan premium. Pengguna percuma hanya boleh mendengar muzik dan podcast yang telah mereka simpan dalam mod shuffle. Walau bagaimanapun, ini hanya akan berfungsi jika jam tangan pintar mempunyai sambungan Wi-Fi atau selular. Pengguna Spotify Premium, sebaliknya, boleh memuat turun album, senarai main dan podcast dan mendengarnya di luar talian.

Jelas sekali, ini adalah cara Spotify cuba meyakinkan mereka yang mempunyai rancangan percuma untuk memilih pilihan berbayar. Memandangkan nilai tambah untuk peminat muzik dan podcast dengan jam tangan pintar yang sesuai adalah jelas, strategi ini mungkin berkesan. Bercakap tentang “jam tangan pintar yang sesuai”: Sudah tentu, ciri ini akan tiba pada Samsung Galaxy Watch 4, tetapi Spotify juga telah mengumumkan kemas kini untuk jenama lain seperti Fossil, Mobvoi dan Suunto yang berjalan pada Wear OS 2.0 pada tahap minimum.

Saya harap anda akan memberitahu kami dalam ulasan sama ada anda teruja dengan ciri yang akan datang ini, atau lebih tepatnya tertanya-tanya mengapa Spotify baru sahaja memperkenalkan idea ini sekarang.