Cara Menjual Seludup di Starfield

7

Pemain Starfield yang berpengalaman tahu bahawa kelangsungan hidup sangat bergantung pada jumlah wang yang boleh anda hasilkan dalam permainan. Kadangkala, ini mungkin memerlukan anda menggunakan taktik curang seperti menjual seludup. Dan, seperti kebanyakan bahan haram, barangan ini hanya boleh dijual di pasaran gelap. Mereka biasanya mempunyai penanda kuning untuk penjejakan mudah.

Cara Menjual Seludup di Starfield

Teruskan membaca untuk mengetahui lokasi terbaik untuk menjual seludup, cara mencarinya, cara untuk mengelakkan pengesanan dan petua penyeludupan penting.

Tempat Menjual Seludup

Anda perlu mencari jenis pasaran yang sesuai untuk menjual barangan haram jika anda ingin mengelakkan masalah dengan pihak berkuasa. Jika didapati memiliki barang-barang ini, anda berisiko dipenjarakan, kehilangan barang atau denda. Cawangan Pihak Berkuasa Perdagangan ialah beberapa lokasi terbaik untuk menjual seludup:

 • The Den: Pemain boleh mencari stesen angkasa ini dalam Sistem Wolf. Ia adalah tempat terbaik untuk memunggah seludup kerana tiada imbasan. Kedai Pihak Berkuasa Perdagangan boleh dikesan dengan mudah dengan bergerak sedikit ke hadapan kawasan dok kapal dan membelok ke kiri.

 • Kuncinya: Anda boleh mencari lokasi ini dalam Sistem Kryx. Pemain perlu menyertai Armada Crimson untuk menjual seludup di kawasan ini. Ia juga merupakan tempat yang bagus untuk menjual kerana tiada pengimbasan. Tetapi, ia mengambil sedikit jarak untuk ditempuhi, yang boleh menakutkan bagi sesetengah pemain.

 • Neon City: Lokasi dagangan Volii Alpha adalah berisiko kerana mereka menjalankan imbasan, dan terdapat kemungkinan anda akan ditangkap. Anda boleh menemui kedai Pihak Berkuasa Perdagangan berhampiran dengan pusat pemeriksaan keselamatan bandar. Cuma belok kiri dan naik lif.

 • Jemison Mercantile: Kedai Pihak Berkuasa Perdagangan ini bersebelahan dengan House of the Enlightened in the Alpha Centauri System.

 • Cydonia: Kedai Pihak Berkuasa Perdagangan berada di peringkat bawah Sistem Sol. Ia terletak di bawah tanjakan yang menghala ke Central Plaza.

 • Akila City: Pasar ini terletak dalam sistem Cheyenne. Anda akan melihat kedai Pihak Berkuasa Perdagangan serta-merta selepas anda memasuki pintu pagar utama Bandar Akila dan membelok ke kanan.

Jika peniaga yang anda jual seludup untuk menghabiskan rizab kredit mereka, mereka akan mengisi semula kredit mereka dalam masa 48 jam. Anda boleh meluangkan masa dalam permainan dengan tidur, membantu anda memunggah item dengan lebih cepat. Tetapi, menggunakan mekanisme menunggu ini boleh menjejaskan pencarian berterusan anda. Harap maklum bahawa hanya kedai atau cawangan Pihak Berkuasa Perdagangan berurusan dengan barangan seludup. Kiosk tidak dapat membantu anda memunggah barang haram ini.

Starfield Di Mana Nak Cari Seludup

Neon City dan penjara ialah dua lokasi teratas untuk mengumpul barangan pasaran gelap. Terdapat vendor Euphoria di Ebbside di mana anda boleh membeli barangan tersebut. Walaupun tiada jaminan bahawa anda akan menemui seludup di dalam penjara, sel seperti Tulisan-tulisan Sesat Va’Ruun menyimpan sejumlah besar bahan haram.

Memahami Starfield Contraband

Item ini tidak sama dengan barang curi. Walaupun mereka berdua boleh menyebabkan anda dalam masalah, mereka dilayan secara berbeza. Sebabnya mencuri adalah melanggar undang-undang, tetapi rompakan itu sendiri mungkin tidak menyalahi undang-undang untuk dibawa ke pasaran. Sementara itu, seludup adalah haram untuk diedarkan. Akibatnya, ia membawa nilai ekonomi yang lebih daripada bahan yang dicuri. Disenaraikan di bawah ialah senarai semua barang seludup dalam permainan.

 • Aurora
 • Organ Dituai
 • Komponen Mech
 • Penyesuai AI Sentient
 • Karya Seni Dicuri
 • Tulisan Sesat Va’Ruun
 • Xenowarfare Tech

Menyembunyikan Seludup Starfield

Salah satu tempat terbaik untuk menyembunyikan barangan pasaran gelap ialah dengan menyimpannya di pos luar dalam sistem bintang. Pastikan ia bukan milik puak utama untuk mengelakkan imbasan. Berhati-hati bahawa anda berisiko kehilangan seludup anda jika anda tidak menyimpannya di pos peribadi.

Pemain juga boleh menyembunyikan barangan larangan di rumah mereka. Ciri Impian boleh membantu anda memastikan barang seludup selamat kerana tiada pengimbasan. Tetapi tidak mempunyai pos luar atau atribut tidak bermakna anda tidak boleh memastikan item anda selamat. Kebanyakan bekas simpanan Starfield membentuk tempat perumahan seludup yang baik.

Petua Penyeludupan Seludup Starfield

Pemain boleh menggunakan beberapa kaedah untuk mengelakkan pengesanan apabila membawa barangan pasaran gelap. Tetapi sentiasa ada kemungkinan anda mungkin gagal imbasan atau terperangkap kerana nasib malang. Ingat, lebih tinggi jumlah seludup dalam simpanan anda, lebih besar kemungkinan pengesanan oleh pihak berkuasa. Disenaraikan di bawah ialah petua untuk membantu anda menyeludup barangan anda dengan selamat.

Jangan Bawa Seludup dalam Inventori Anda

Mempunyai watak anda yang memegang barangan pasaran gelap pada diri mereka adalah salah satu kesilapan rookie paling teruk yang boleh dilakukan oleh pemain Starfield. Ini benar terutamanya jika mereka menggunakan kapal puak kerana ia mesti diimbas. Cara terbaik untuk menavigasi sistem bintang milik puak ialah memindahkan semua seludup anda ke tempat simpanan kargo anda.

Dapatkan Kemahiran Menipu

Anda boleh mendapatkan atribut ini dalam peringkat kedua pokok kemahiran sosial permainan. Ia mengurangkan peluang pemain untuk terperangkap dalam imbasan seludup sehingga 50%.

Dapatkan Pegangan Kargo Berlindung

Pemain boleh mendapatkan naik taraf kapal ini dengan melawati Lon Anderssen. Ini ialah watak bukan pemain (NPC) yang menjual pegangan kargo terlindung. Inilah cara anda boleh mendapatkan bahagian daripadanya:

 1. Pilih pilihan “Pembina Kapal” dengan Lon. Pastikan tiada item lain dipilih.
 2. Klik pada butang “Tambah”.
 3. Navigasi ke menu “Cargo Hold”.
 4. Beli bahagian.

Jika anda ingin membeli kapal dengan pegangan kargo terlindung, berikut ialah perkara yang boleh anda lakukan:

 1. Lawati Lon Anderssen.
 2. Navigasi menu “Beli” dan pilih pilihan “Trader Railstar”.
 3. Beli kapal dengan pegangan kargo terlindung. Ia akan dikenakan bayaran sebanyak 72,000 kredit.

Satu lagi cara untuk mendapatkan pegangan kargo terlindung adalah dengan menyelesaikan pencarian Deep Cover. Ini akan membantu anda mencari Jasmine Durand, juruteknik perkhidmatan kapal di The Key. Begini cara anda boleh mendapatkan pegangan kargo terlindung daripada NPC ini:

 1. Berinteraksi dengan Jasmine Durand.
 2. Tatal melalui peningkatan yang tersedia.
 3. Pilih pilihan pilihan anda dan beli pegangan kargo terlindung.

Harap maklum bahawa lebih baik peningkatan, lebih banyak kredit yang perlu anda belanjakan. Pemain Starfield juga boleh memilih untuk merampas kapal dengan infrastruktur ini. Anda boleh mengenal pastinya dengan menyemak jumlah tolok kapasiti kargo. Menyelesaikan misi Starfield seperti pencarian sampingan Mantis juga boleh memberi ganjaran kepada anda dengan kapal terlindung kargo. Contoh yang baik ialah Razorleaf. Ingat, lebih banyak kapasiti kargo terlindung anda, lebih tinggi peluang anda untuk mengelakkan pengesanan seludup.

Gunakan Jammer Imbas

Anda boleh membeli peranti ini daripada peniaga kapal yang berurusan dengan barangan seludup. Ia berfungsi dengan mengganggu isyarat imbasan. Ini mengurangkan risiko ditangkap oleh pihak berkuasa dengan peratusan tertentu. Tetapi pengacau imbasan ini tidak boleh berfungsi tanpa pegangan kargo terlindung.

Akibat Menjual Seludup di Starfield

Seperti setiap bahan haram lain di dunia, memilih untuk menjual barangan pasaran gelap mempunyai beberapa risiko. Pemain mempunyai beberapa pilihan untuk dipilih apabila mereka ditangkap dengan seludup. Walau bagaimanapun, apa jua pilihan yang anda buat, anda akan tetap kehilangan item anda. Ini terpakai kepada bahan seludup dalam simpanan kargo dan dalam inventori.

 • Bayar Denda: Ini mungkin pilihan terbaik anda jika anda ingin mengekalkan rekod bersih dalam kosmos Starfield. Tetapi anda akan kehilangan kredit anda.

 • Menjalani Tempoh Penjara: Mendapat hukuman adalah mahal kerana ia akan mengurangkan mata pengalaman (XP) anda. Jangan lupa bahawa anda juga perlu menghabiskan masa yang ditetapkan di penjara, yang bermaksud anda boleh terlepas baris pencarian lain.

 • Melarikan diri: Walaupun ia membolehkan anda keluar dari penjara, pilihan ini tidak berbaloi melainkan anda menyukai keseronokan mengejar banduan yang berterusan. Pihak berkuasa akan meletakkan hadiah di atas kepala anda, akhirnya memaksa anda membayarnya dan menjalani hukuman penjara lebih lama sekiranya anda tertangkap.

 • Rasuah: Pilihan ini hanya berkesan untuk pemain yang mempunyai sifat Rundingan Starfield. Semasa anda maju melalui permainan, anda boleh terlepas dengan rasuah yang lebih kecil. Satu-satunya kelemahan pilihan ini ialah ia tidak menjamin kejayaan. Oleh itu, pemain perlu menyediakan pelan sandaran sekiranya rasuah gagal.

Mendapatkan semula Starfield Contraband

Walaupun anda kehilangan item anda selepas pengesanan, anda boleh mendapatkannya semula. Langkah-langkah di bawah akan membimbing anda dalam mendapatkan seludup anda:

 1. Pergi ke pejabat keselamatan puak yang merampas barangan pasaran gelap.
 2. Cari “Loker Barang Dicuri”.
 3. Gunakan kemahiran mengunci untuk memecahkan keselamatan peringkat pakar pada bekas ini.
 4. Dapatkan semula barang seludup anda.

Dapatkan Wang Pantas Dengan Seludup Starfield

Membina kapal impian Starfield anda memerlukan wang dan masa. Menjual seludup menyediakan cara cepat untuk mendapatkan kredit yang diperlukan. Tetapi ia adalah haram dan tidak boleh dijual beli di setiap kedai. Syukurlah, ada cara untuk mengelak daripada ditangkap dan memunggah barang dengan menguntungkan.

Pernahkah anda seludup barang seludup? Apakah lokasi kegemaran anda untuk memunggah barangan pasaran gelap ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.