Cara Menukar Latar Belakang Google

44

Jika anda banyak menggunakan Google, anda mungkin bosan melihat skrin kosong yang sama setiap hari. Maklumlah, ramai orang ingin mengubah suai latar belakang Google mereka, menambahkan warna, imej dan tema untuk menjadikannya popular.

Cara Menukar Latar Belakang Google

Nasib baik, Google menjadikan semua ini agak mudah. Artikel ini akan menerangkan cara menukar latar belakang Google.

Cara Menukar Latar Belakang Google dalam Chrome Menggunakan Tema

Pertama sekali, adalah penting untuk ambil perhatian bahawa jika anda ingin mengubah suai latar belakang Google anda, anda hanya boleh berbuat demikian dalam Chrome. Ia tidak boleh dilakukan dalam penyemak imbas lain. Jika anda bukan pengguna Chrome, anda perlu menyesuaikan diri dengan rupa Google klasik.

Nasib baik, peminat Chrome mendapat banyak tema yang dinamik dan bertenaga untuk menjadikan latar belakang Google mereka lebih istimewa dan menarik. Begini cara ia berfungsi:

 1. Klik pada ikon tiga titik di penjuru kanan sebelah atas tetingkap penyemak imbas Chrome anda.
 2. Dalam menu lungsur, klik pada “Tetapan.”
 3. Cari butang “Penampilan” dalam menu bar sisi dan klik padanya.
 4. Seterusnya, klik “Tema.” Ini akan mengubah hala anda ke bahagian tema Gedung Web Google Chrome.
 5. Semak imbas koleksi tema Google yang komprehensif, termasuk gaya minimalis, tema sci-fi futuristik, pilihan bertemakan haiwan comel dan banyak lagi.
 6. Tatal melalui sampel untuk mencari tema yang anda suka, kemudian tekan “Tambah pada Chrome.”

Setelah tema dipasang, skrin Google dan halaman tab baharu anda semuanya akan dihiasi dengan tema pilihan anda.

Cara Menambah Imej Tersuai pada Latar Belakang Google Anda

Kaedah yang disenaraikan di atas berfungsi dengan baik jika anda ingin memilih tema pra-dibuat untuk penyemak imbas Chrome anda, tetapi bagaimana jika anda ingin menyesuaikan Google dengan imej anda sendiri? Itu juga mungkin, dan hanya memerlukan beberapa klik pantas.

 1. Buka Chrome.
 2. Klik pada “Sesuaikan Chrome” di penjuru kanan sebelah bawah skrin.
 3. Pilih pelbagai latar belakang berwarna-warni dan pilihan lain daripada menu penyesuaian, serta menambah imej anda sendiri. Klik pada “Muat naik dari peranti” untuk meneruskan.
 4. Anda kemudian akan dapat menyemak imbas folder pada peranti anda untuk mencari apa sahaja imej yang anda ingin gunakan. Cuba dan pilih imej berkualiti tinggi, kerana gambar dengan peleraian yang lemah mungkin kelihatan kabur atau berbintik apabila direntangkan pada skrin penuh.
 5. Sebaik sahaja anda telah menemui imej yang anda mahu lihat pada tab Google, klik dua kali padanya untuk memuat naiknya ke Chrome. Ia sepatutnya muncul pada skrin Google anda beberapa saat kemudian.

Cara Menukar Warna Latar Belakang Google

Mungkin anda tidak semestinya mahu menambahkan sebarang imej atau tema pada Google, tetapi hanya mahu menukar warna kepada sesuatu yang segar dan bersemangat, seperti biru langit atau merah tebal. Ini juga boleh dilakukan melalui menu penyesuaian yang kami gunakan dalam kaedah sebelumnya.

 1. Buka Google Chrome dan klik pada “Sesuaikan Chrome” di penjuru kanan sebelah bawah.
 2. Klik pada “Warna dan tema” untuk melihat pelangi dengan pilihan warna berbeza yang boleh anda gunakan, termasuk segala-galanya daripada kelabu hingga hijau, biru, ungu, merah jambu dan lain-lain.
 3. Pilih warna kegemaran anda. Sebagai alternatif, jika anda ingin menjadi lebih kreatif, klik pada “Warna tersuai” untuk menentukan nada khusus yang anda ingin gunakan daripada pelbagai pilihan yang hampir tidak berkesudahan. .

Cara Menukar Latar Belakang Google Kembali kepada Lalai

Mungkin anda tersalah klik pada warna, atau mungkin anda bosan dengan mana-mana tema atau foto yang anda pilih. Walau apa pun, anda mungkin ingin menetapkan semula Google kepada format lalainya. Begini caranya:

 1. Buka Chrome dan klik butang “Sesuaikan Chrome” di penjuru kanan sebelah bawah.
 2. Dalam bahagian Latar Belakang menu “Sesuaikan halaman ini”, klik pada “Classic Chrome”, dan kemudian klik “Selesai” untuk memuktamadkan perubahan.
 3. Ini sepatutnya mengembalikan Google kepada rupa putih klasiknya, tanpa sebarang imej, warna khas atau tema.

Soalan Lazim

Bolehkah anda menukar latar belakang Google pada Android?

Pada masa ini, satu-satunya pilihan yang tersedia untuk menukar penampilan Google pada Android ialah tema terang dan gelap, yang boleh anda temui di bahagian “Tema” menu “Tetapan”. Tiada sebarang tetapan warna atau tema lain, dan tidak mungkin untuk menyesuaikan Chrome pada Android dengan foto atau imej anda sendiri, sama ada, tetapi ini boleh berubah dengan kemas kini masa hadapan.

Adakah Google mempunyai keperluan imej untuk foto latar belakang?

Tidak, Google tidak mengenakan sebarang had ketat mengenai foto atau imej yang anda muat naik sebagai latar belakang yang diperibadikan. Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan imej berkualiti rendah atau saiz yang tidak sesuai, ia mungkin tidak akan kelihatan terlalu hebat. Atas sebab itu, sebaiknya pilih foto yang berkualiti tinggi dan beresolusi tinggi untuk hasil terbaik.

Adakah menukar latar belakang Google mempunyai sebarang kesan pada tapak web lain?

Tidak, menukar latar belakang atau tema Google anda tidak sepatutnya mempunyai sebarang kesan visual pada tapak web lain. Ia hanya digunakan pada skrin Google dan bingkai di sekeliling tetingkap penyemak imbas.

Tema manakah yang terbaik untuk Google Chrome?

Itu semua bergantung pada pilihan peribadi anda. Sesetengah orang menyukai tema Google minimalis yang bersih dan bebas kekacauan, manakala yang lain menyukai reka bentuk yang sangat terperinci dan rumit dengan banyak warna. Main-main dengan beberapa pilihan daripada Kedai Chrome dan cari kegemaran anda.

Tukar Latar Belakang Google dengan Hanya Beberapa Klik

Seperti yang anda lihat, ia sangat cepat dan mudah untuk melaraskan latar belakang Google anda. Selain itu, ini adalah cara yang bagus untuk memberi nafas baharu kepada penyemak imbas anda dan menjadikan perkara itu lebih menarik apabila anda menggunakan enjin carian kegemaran dunia. Pilih warna, imej atau kesan kegemaran anda dan menceriakan hari anda.

Pernahkah anda cuba menukar rupa Google? Mungkin anda mempunyai tema atau gaya kegemaran? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.