Cincin Galaxy Boleh Menyalin Ciri Penjejakan Penting pada Jam Tangan Galaxy

6
Samsung Galaxy Ring Platinum warna perak nextpit
© nextpit

Samsung dijangka secara meluas akan memperkenalkan Galaxy Ring sepenuhnya pada 10 Julai di Unpacked di Paris. Menjelang acara itu, ciri penjejakan kesihatan utama bagi cincin pintar itu nampaknya telah didedahkan, menunjukkan ia akan mencerminkan banyak ciri teras pada Galaxy Watch.

  • Baca juga: Cincin pintar terbaik yang boleh anda beli sekarang

Walaupun orang Korea Selatan telah mengusik Galaxy Ring beberapa kali, kebanyakan ciri dan spesifikasi cincin pintar itu masih tidak diketahui. Nasib baik, kita tidak perlu menunggu sehingga acara minggu depan untuk mengetahui cara yang boleh dipakai sepatutnya berfungsi kerana ciri penjejakan utamanya telah pun ditemui.

Apakah ciri penjejakan utama Samsung Galaxy Ring

Seperti yang ditemui oleh Pihak Berkuasa Android, apl mudah alih Samsung Health yang terkini membawakan ciri baharu yang berkaitan dengan Galaxy Ring. Walaupun mereka disembunyikan, penerbitan itu berjaya mengaktifkannya.

Pada asasnya dan ditunjukkan pada tangkapan skrin bahagian yang berbeza pada apl, Galaxy Ring akan dapat membaca kadar denyutan jantung dan tahap tekanan anda atas permintaan, dan kemungkinan merupakan pilihan untuk pemantauan berterusan kedua-dua vital tersebut. Walaupun tidak ada menyebut tentang oksigen darah atau SpO2, selamat untuk mengatakan ini mungkin juga terdapat pada kad sebagai alat penjejakan asas.

Ciri Samsung Galaxy Ring

Apl Samsung Health mempunyai ciri tersembunyi yang dikaitkan dengan Galaxy Ring. / © Pihak Berkuasa Android

Selain itu, Galaxy Ring juga merupakan sensor suhu sukan di mana ia akan mengukur suhu anda secara berkala sepanjang hari. Anda akan dapat melihat carta daripada apl mudah alih. Tetapi pada masa yang sama, metrik akan digunakan untuk meramalkan dengan tepat kitaran haid atau haid bagi wanita.

Satu lagi ciri Galaxy Watch yang datang pada Galaxy Ring ialah pengesanan dengkuran. Walau bagaimanapun, ini diterangkan hanya berfungsi jika anda mempunyai telefon pintar Galaxy berdekatan yang dipasangkan, iaitu cara ciri tersebut beroperasi pada Galaxy Watch. Dengan itu, vital yang dirakam oleh cincin boleh digunakan dengan telefon bimbit untuk mencipta pandangan yang mendalam dan lebih dipercayai tentang tidur anda dan mengesan dengkuran.

Lihat dan urus data Samsung Health ahli keluarga

Secara berasingan, kedai itu juga mendapati apl Samsung Health akan mempunyai ciri untuk berkongsi dan memantau data kesihatan keluarga anda. Sebagai contoh, pengguna boleh melihat dan memproses data ahli keluarga yang ditangkap melalui apl. Laporan atau cerapan berasingan diberikan menggunakan data ini.

Atas sebab privasi dan keselamatan, terdapat kebenaran yang diperlukan sebelum data dikongsi kepada anda. Terdapat juga perlindungan yang disediakan, seperti data akan dialih keluar selepas tempoh tertentu tidak aktif.

Ia tidak disahkan sama ada ini adalah ciri eksklusif yang tiba untuk Galaxy Watch 7 dan Galaxy Watch Ultra yang akan datang. Selain itu, masih belum jelas sama ada semua atau ciri tersenarai apl Samsung Health akan masuk ke versi definitif sebaik sahaja Galaxy Ring dan Galaxy Watch 7 baharu tersedia.