Di sinilah Bixby kini tersedia

81
AndroidPIT Samsung Galaxy S8 2087
© NextPit

Peserta Samsung ke arena pembantu suara tiba dalam bentuk Bixby, di mana ia akan mengenali bahasa Inggeris dan Korea sebagai permulaan. Setelah dikeluarkan di lebih 200 negara di seluruh dunia selepas memulakan kerjayanya di negara asalnya, Korea Selatan dan AS, Bixby juga kini tersedia di UK, Australia, Kanada dan Afrika Selatan.

  • Samsung Bixby mungkin lebih berjaya daripada yang dijangkakan
  • Dapatkan berita dan kemas kini terkini tentang Samsung Bixby

Mengalami gangguan sebelum dikeluarkan pada bulan Julai awal tahun ini, Bixby Samsung ialah pembantu suara yang berhasrat untuk mengalahkan Siri dan mungkin juga mengambil alih Alexa Amazon. Digembar-gemburkan sebagai “antara muka pintar”, ia bertujuan bahawa ia telah disepadukan secara mendalam ke dalam tetapan telefon pintar, membolehkan anda bermain-main dengan pilihan peranti. Ini akan berkisar daripada mempunyai masa tamat skrin mengikut kehendak dan kemahuan anda, atau untuk memaparkan semua pemberitahuan, berbuat demikian tanpa mengganggu pengalaman pengguna.

Wira Samsung Bixby

Samsung Bixby kini tersedia di lebih 200 negara. / © Samsung

Samsung mempunyai harapan untuk melihat Bixby berkembang menjadi sesuatu yang lebih daripada diri pembantu suaranya yang masih muda pada masa ini, dapat belajar sendiri sambil mengambil nuansa kaedah dan corak pertuturan anda. Mulai hari ini dan seterusnya, telefon pintar Samsung Galaxy S8 dan Galaxy S8+ kini akan melancarkan Bixby dengan menekan butang Bixby khusus, atau hanya dengan menyebut “Hai, Bixby.” Masa depan akan menyaksikan Bixby meningkatkan kuasa pembelajarannya, memberikan interaksi yang lebih peribadi dan pintar. Ini adalah satu janji yang kami harap dapat melihat Samsung memenuhi.

Pengguna awal Bixby tidak menemuinya mengikut keinginan mereka, di mana terdapat isu mengenai arahan yang paling asas. Malah, sebilangan pengguna mendapati bahawa mungkin lebih mudah untuk hanya menggunakan paparan skrin sentuh secara langsung berbanding dengan membiarkan Bixby mula bekerja. Mudah-mudahan, Samsung akan dapat menyelesaikan semua masalah Bixbynya pada masa yang ditetapkan. Rancangan masa depan untuk Bixby termasuk meningkatkan ketersediaannya untuk meliputi lebih banyak negara, fasih dalam bahasa baharu, keserasian yang meluas dengan lebih banyak peranti dan aplikasi pihak ketiga.

Adakah anda tidak sabar untuk menggunakan Bixby?

Melalui: The Verge
Sumber:
Samsung