Dibuat di Amerika Syarikat: Ultrahuman untuk Menghasilkan Cincin Pintar di Amerika Syarikat

22
Penjejak Udara Cincin pintar ultramanusia
© Ultrahuman

Selain Oura, Ultrahuman adalah antara segelintir jenama utama yang bersaing dalam segmen boleh pakai cincin pintar. Hari ini, ia telah mengumumkan bahawa ia sedang mengembangkan kemudahan pembuatannya di Amerika Syarikat yang akan menyaksikan cincin pintar pertama yang pernah dihasilkan di negara itu.

  • Jangan ketinggalan: Penjejak cincin pintar untuk dibeli pada tahun 2024

Cincin pintar buatan USA

Dalam siaran akhbar, Ultrahuman mengatakan bahawa ia telah merasmikan hab baharunya yang dipanggil UltraFactory di negeri Indiana yang akan membawa “pengeluaran hujung ke hujung.” Ia menambah bahawa berikut akan menjana 150 pekerjaan yang akan terdiri daripada majoriti dalam operasi komersial manakala selebihnya dalam kejuruteraan dan penyelidikan.

Permulaan boleh pakai yang berpangkalan di India itu juga merancang untuk mula beroperasi di kemudahan baharunya dalam tempoh enam bulan akan datang. Tambahan pula, ia mengatakan bahawa UltraFactory akan menambah kira-kira 200,000 volum pengeluaran cincin pintarnya kepada kapasiti global tahunannya.

Pada masa ini, Ultrahuman mempunyai tawaran cincin pintar tunggal iaitu Ultrahuman Ring Air. Walau bagaimanapun, ia berkemungkinan bermakna bahawa kilang Stateside baharu itu juga akan mengeluarkan cincin pintar masa depan dan boleh pakai lain seperti peranti pemantauan glukosa Ultrahuman M1 (semakan) pada masa hadapan.

“AS adalah pasaran yang menarik bagi kami memandangkan ia sentiasa besar dari segi permintaan untuk produk itu tetapi kami juga melihat nilai yang luar biasa dari perspektif pembuatan dan penyelidikan. UltraFactory US akan membolehkan pembuatan peranti cincin pintar pengesanan kesihatan dan memberi kami keupayaan untuk melakukan penyelidikan yang diperlukan untuk mengembangkan lagi faktor bentuk,” kata pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Ultrahuman Mohit Kumar.

Ultrahuman percaya kilang baharu ini akan menyokong pengembangan runcit semasanya di pasaran lain. Tetapi yang lebih penting, ia berusaha untuk mengurangkan logistik dan kos pengeluaran untuk cincin yang akan dijual terus di AS, yang merupakan kelebihan yang dilihatnya berbanding pesaingnya seperti Oura dan Samsung. Yang terakhir dijangka mengumumkan sepenuhnya Galaxy Ring dalam beberapa bulan.

Adakah anda fikir langkah terbaru untuk Ultrahuman akan membantu meletakkan syarikat dalam bersaing dengan pesaingnya? Selain daripada barang boleh pakai, apakah produk lain yang anda akan lihat daripada Ultrahuman? Biar kami mendengar pendapat anda dalam ulasan.