Galaxy A55 dan Galaxy A35 Akan Lebih Murah dan Lebih Mudah Dibaiki

7
nextpit Paparan Samsung Galaxy A54
© nextpit

Selain daripada mencipta telefon pintar unggul yang luar biasa seperti Galaxy S24 baharu, telefon pintar jarak pertengahan Samsung terus menjadi sangat popular kerana kemampuannya. Gergasi teknologi Korea Selatan bersedia untuk menyegarkan siri Galaxy A dengan Galaxy A55 dan Galaxy A35. Kini, kedua-dua model ini terus muncul pada radar kami, dengan kemas kini terbaharu datang terus dari Samsung Perancis sendiri, membayangkan skor kebolehbaikan yang lebih baik untuk kedua-dua peranti.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar terbaik untuk dibeli di bawah harga $400

Samsung Galaxy A55 dan Galaxy A35 lebih mudah dibaiki

Berdasarkan penyenaraian rasmi Samsung (melalui Kelab Galaxy), Galaxy A55, yang dilabelkan sebagai SM-A556B akan menampilkan penarafan kebolehbaikan yang lebih baik sedikit sebanyak 8.5/10. Ini diterjemahkan kepada peningkatan pertengahan 0.2 daripada Galaxy A54 (ulasan) pada 8.3/10.

Bagi Galaxy A35 dengan nombor model SM-A356B, jarak pertengahan yang lebih mampu milik mendapat skor 8.4/10 atau peningkatan yang jauh lebih rendah sebanyak 0.1 mata berbanding Galaxy A34 (ulasan). Tetapi perlu diingatkan bahawa reka bentuk baharu Galaxy A35 menjadikan pembongkaran lebih mencabar.

  • Berkaitan: Telefon Samsung terbaik untuk dibeli pada tahun 2024

Markah yang lebih tinggi pada kedua-duanya boleh dikaitkan dengan ketersediaan komponen gantian dan alat ganti yang lebih luas dan lebih lama untuk peranti ini. Di samping itu, bahagian ini dikatakan kos lebih rendah berbanding model sebelumnya, manakala kebolehcapaian alat pembaikan juga dipertingkatkan untuk pembaikan sendiri dan perkhidmatan pihak ketiga.

Spesifikasi dan harga Samsung Galaxy A55 dan Galaxy A35

Menggenapkan spesifikasi Galaxy A55 yang diketahui, ia disebut-sebut menampilkan skrin AMOLED 6.5 inci, yang merupakan peningkatan sedikit daripada panel 6.4 inci Galaxy A54. Ia sepatutnya menyimpan modul kamera yang sama, manakala chipsetnya dirancang untuk mendapatkan Exynos 1480 dengan unit pemproses dan grafik yang dipertingkatkan. Perubahan yang lebih ketara ialah penggunaan bingkai aluminium, membuang plastik pada pendahulunya.

Imej dan warna yang kelihatan rasmi Samsung Galaxy A55

Galaxy A55 Samsung mendapat Pulau Utama dan laluan warna baharu / © Android Headlines

Mengenai Galaxy A35, khabar angin dan kebocoran menunjukkan skrin AMOLED 6.6 inci yang sama tetapi dalam reka bentuk punch hole yang lebih berkelas. Pemproses peranti ini dirancang untuk dinaik taraf juga kepada Exynos 1380 dan dipasangkan kepada RAM yang lebih besar pada 6 GB. Kamera juga sebahagian besarnya tidak berubah, dengan 50 MP yang biasa menerajui.

Tiada tarikh pelancaran rasmi untuk Galaxy A55 dan Galaxy A35. Tetapi dengan irama tahunan biasa, Samsung mungkin mengumumkan mid-range baharu pada bulan ini atau menjelang Mac, yang akan sejajar dengan pelancaran pendahulu mereka tahun lepas.

Juga tidak ada maklumat mengenai harga Galaxy A55 dan Galaxy A35 dan jika spesifikasi perkakasan yang lebih baik akan menghasilkan tanda harga yang lebih tinggi. Kita tidak perlu menunggu terlalu lama untuk mengetahuinya.