Galaxy S23 FE Samsung Mungkin Menampilkan Pemproses Nona-Teras yang Laju

48
Semakan NextPit Samsung Galaxy S23 3
© NextPit

Samsung Galaxy S23 FE ialah telefon perdana bajet yang dijangka akan didedahkan pada separuh kedua tahun ini. Sebelum ini telah membuat spekulasi bahawa peranti itu akan dipasang dengan Exynos 2200 SoC tahun lepas. Tetapi nampaknya Samsung mungkin menjanakannya sepenuhnya dengan cip yang lebih baharu yang termasuk pemproses bukan teras seperti yang dicadangkan oleh repositori penanda aras baharu.

Telefon bimbit yang tidak dinamakan dengan tepat mempunyai nombor model SM-S919O telah dikesan dalam pemfailan GeekBench baharu (melalui GSMArena). Ia menunjukkan bahawa cip yang ditandakan bersama mungkin Exynos 2300 memandangkan ia satu-satunya pemproses mudah alih daripada Samsung yang menggunakan konfigurasi CPU bukan teras. Dan walaupun terdapat perbezaan dalam kelajuan jam berbanding dengan persediaan Exynos 2300 yang sebenar, ini adalah perkara biasa semasa tempoh ujian.

  • Baca juga: Telefon Samsung terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Telefon Samsung Galaxy pertama dengan pemproses bukan teras

Bagi peranti dengan nombor model SM-S919O, calon paling munasabah yang boleh menggunakan perkakasan dalaman sedemikian ialah Galaxy S23 FE Samsung yang tidak diumumkan. Ia telah ditetapkan sebelum ia akan mendapatkan Exynos 2200 bertarikh dan bukannya versi overclock yang lebih baharu daripada Snapdragon 8 Gen 2 yang ditemui pada model Galaxy S23 standard, membolehkan warga Korea Selatan menawarkan harga yang kompetitif.

Samsung Galaxy S23 FE dikesan di Geekbench.

Penanda aras yang didakwa Samsung Galaxy S23 FE dengan Exynos 2300. / © GeekBench

Nampaknya, ia boleh menjadi kes yang berbeza pada tahun 2023 jika pilihan chipset terkini menjadi kenyataan. Ia akan menjadikan Galaxy S23 FE “Edisi Peminat” pertama yang ditawarkan dengan pemproses yang agak berkebolehan setanding dengan varian yang lebih mahal. Walau bagaimanapun, ia masih belum dapat dilihat bagaimana Exynos 2300 akan mengatasi Snapdragon 8 Gen 2 seperti jika ia juga boleh mendapatkan kelajuan yang dipertingkatkan dan kecekapan yang lebih baik.

Di luar cip, Galaxy S23 FE dijangka tiba dengan kamera utama 50 MP bersama-sama dengan reka bentuk yang dikemas kini yang mencerminkan rupa rata dan minimalis Galaxy S23 Ultra. Di samping itu, telefon bimbit itu boleh mengekalkan paparan 6.4 inci dan bateri 4500 mAh Galaxy S21 FE (semakan). Tidak jelas berapa kos model FE yang akan datang.

Adakah anda fikir Exynos 2300 akan menjadi cipset yang sesuai untuk Samsung Galaxy S23 FE? Kurangkan kami jawapan anda dalam komen.

Melalui: GSMArena
Sumber:
GeekBench