Galaxy S24 Samsung Boleh Memanfaatkan Keupayaan Bard AI Google

25
NextPit samsung galaxy s23 ditambah ultra perbandingan cmd7
© nextpit

Samsung dikhabarkan akan melancarkan Galaxy S24 pada Januari tahun depan, yang tidak seperti acara Galaxy S Unpacked baru-baru ini yang berlaku pada bulan Februari. Walaupun syarikat itu tidak mengesahkan sebarang butiran atau maklumat tentang acara itu, penggoda yang bocor telah mendedahkan masa yang tepat untuk ucaptama bersama pembayang Galaxy AI.

Laporan sebelumnya menunjukkan acara Unpacked akan berlaku pada 17 Januari 2024, dan akan diadakan di San Jose, California. Pembocor Evan Blass menyokong idea itu dengan berkongsi klip pendek pada X yang kelihatan sebagai sebahagian daripada kira detik ke acara yang akan datang.

Nampaknya, siaran itu telah diturunkan yang menyerlahkan jadual acara tepat yang ditetapkan pada 18 Januari, 3:00 PG (waktu tempatan Korea Selatan). Ini menjadikannya 17 Januari pada 10:00 malam dalam Waktu Piawai Pasifik (PST) AS. Pemasa juga telah dilampirkan yang pergi ke saat terakhir apabila acara Unpacked akan bermula bersama nota untuk pilihan strim langsung untuk menonton acara tersebut.

Acara Unpacked Samsung Galaxy S24

Galaxy S24 Unpacked Samsung menunjukkan Galaxy AI akan menjadi tumpuan. / © X/u/EvanBlass

Teaser yang bocor juga menunjukkan animasi yang menampilkan bintang yang berubah menjadi teks dengan perkataan “Galaxy AI akan datang”. Menariknya, bintangnya menyerupai penjenamaan ikon Google Bard, walaupun warnanya berbeza. Setakat ini, tiada pengesahan rasmi jika Samsung merancang untuk menggunakan Google Bard atau AI berkuasa Gemini dalam telefon pintar utama Galaxy yang akan datang. Walau apa pun, penggoda kemungkinan besar menunjukkan kemungkinan ini.

Trio Galaxy S24 Samsung dijangka akan debut dengan keupayaan AI generatif on-board, termasuk keupayaan untuk penjanaan kertas dinding dan terjemahan masa nyata, antara lain. Galaxy S24 akan dikuasakan oleh Snapdragon 8 Gen 3 SoC dengan beberapa negara menerima varian Exynos 2400. Selain itu, konfigurasi RAM dan memori yang lebih besar juga dirancang untuk Galaxy S24+ dan Galaxy S24 Ultra.

Awal minggu ini, imej yang kelihatan rasmi bagi Galaxy S24 telah muncul, mengesahkan warna baharu, reka bentuk dikemas kini dengan bingkai yang lebih rata dan bezel yang lebih nipis. Keseluruhan rangkaian Galaxy S24 dikatakan mengurangkan banyak pesaing mereka dengan mengekalkan struktur harga Galaxy S23 tahun ini.

Adakah anda fikir Galaxy S24 akan menjadi peningkatan yang menarik daripada Galaxy S23? Beritahu kami dalam ulasan.

Sumber:
X/u/EVleaks