Galaxy S24 Ultra Samsung Boleh Mendapatkan Kamera 200 MP yang Diperbaiki

37
Kamera sensor Samsung Galaxy S23 Ultra 300 MP 400 MP
© nextpit

Galaxy S23 Ultra Samsung muncul dengan penderia 200 MP ISOCELL HP2. Pada mulanya, ikan yang sama dipercayai akan dibawa sepenuhnya ke telefon utama Galaxy tahun depan, iaitu Galaxy S24 Ultra. Walau bagaimanapun, perincian baru-baru ini membayangkan Samsung menggunakan versi sensor yang lebih baik.

  • Dicadangkan untuk anda: Telefon kamera Android dan iPhone terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Ia telah menjadi standard bagi Samsung untuk menggunakan penderia kamera sedia ada pada telefon kameranya untuk beberapa generasi atau lebih sebelum akhirnya menaik tarafnya. Sebaliknya, mereka menyampaikan pengoptimuman melalui perisian. Tetapi ini mungkin boleh berubah pada Galaxy S24.

Sensor ISOCELL 200 MP yang lebih baik pada Galaxy S24 Ultra

Berdasarkan maklumat terkini yang dikongsi oleh Ice Universe yang boleh dipercayai dan kerap membocorkan pada X, Samsung Galaxy S24 Ultra mendapat HP2SX untuk penderia utama. Akaun itu menambah ini mempunyai spesifikasi utama yang sama seperti HP2 semasa yang ditemui pada Galaxy S23 Ultra dengan resolusi 200 MP dan saiz sensor 1/1.3 inci dengan saiz piksel 0.6 µm.

Modul Kamera Ultra Samsung Galaxy S23

Kanta utama Isocell HP2 200 MP ialah berita besar Galaxy S23 Ultra. Ini dipadankan dengan periskop 10 MP dengan zum tanpa kehilangan 10x. / © NextPit

Apa yang mungkin berbeza dalam sensor baharu ialah ia boleh menjadi versi HP2 yang dioptimumkan. Sebagai contoh, ia boleh menawarkan sokongan yang lebih baik dengan ISP atau teknologi pemprosesan isyarat imej yang akan datang bagi cipset Snapdragon 8 Gen 3 Qualcomm. Dan mungkin, ia juga boleh menambah resolusi yang lebih luas dalam kadar bingkai yang lebih tinggi semasa merakam, antara lain. Walau bagaimanapun, semua ini masih spekulasi sehingga sensor diumumkan secara rasmi.

Sebagai tambahan kepada kakap utama, Galaxy S24 Ultra dijangka menggunakan modul telefoto 50 MP yang membolehkan zum tanpa kehilangan sehingga 5x, yang merupakan satu peningkatan daripada telefoto 10 MP sekarang dengan zum 3x. Sementara itu, kamera ultralebar dan periskop kelihatan tidak berubah serta penembak menghadap ke hadapan.

Spesifikasi dan ciri-ciri lain Samsung Galaxy S24 Ultra

Tetapi di luar kamera, terdapat perubahan ketara yang dikhabarkan untuk Samsung Galaxy S24 Ultra. Dikatakan bahawa orang Korea melengkapkannya dengan panel AMOLED baharu yang mempunyai tahap kecerahan puncak melebihi 2200 nits atau beberapa ratus lebih tinggi daripada 1750 nits Galaxy S23 Ultra. Pada masa yang sama, nilainya juga akan lebih tinggi berbanding dengan iPhone 14 Pro (ulasan), walaupun ia tidak diketahui dalam kes iPhone 15 Pro yang tidak diumumkan.

Samsung Galaxy S24 Ultra juga harus but pada OS Android 14 di luar kotak dan dikuasakan oleh cipset Snapdragon 8 Gen 3. Tetapi perkembangan terkini mencadangkan kemungkinan terdapat varian Exynos 2400 yang akan dilancarkan di kawasan lain. Walaupun begitu, Galaxy S24 Ultra mungkin menjadi peranti Galaxy pertama yang menggunakan bateri bertindan untuk hayat bateri yang lebih baik.

Dengan spesifikasi telefon pintar premium Samsung 2024 yang tersedia ini, adakah anda rasa ini sudah cukup untuk meyakinkan anda untuk membeli satu? Jangan ragu untuk memberitahu kami pendapat anda di bahagian komen.

Sumber:
X/u/IceUniverse