Galaxy Tab S9 FE Render Mendedahkan Perbezaan Utama daripada Tab S9

32
nextpit Samsung Galaxy Tab S9 Saiz Belakang
© nextpit

Berikutan harga bocor dan tarikh pelancaran Galaxy Tab S9 FE dan Tab S9 FE+, gambar yang kelihatan rasmi tablet itu juga telah dikhabarkan akan diterbitkan menjelang pelancarannya yang akan berlaku. Kebocoran terkini mencadangkan perbezaan penting antara tablet Galaxy bajet dan Galaxy Tab S9 standard (perbandingan).

  • Jangan ketinggalan ini: Tablet Android terbaik pada tahun 2023

Ihsan WinFuture, satu set pemaparan Galaxy Tab S9 FE mendedahkan persamaan dan perbezaan yang boleh dilihat antara peranti ini berbanding peranti yang lebih premium. Ini adalah tambahan kepada perkakasan dalaman dan beberapa ciri seperti pilihan chipset.

Perbezaan antara Samsung Galaxy Tab S9 dan Galaxy Tab S9 FE

Apa yang membezakan Tab S9 “Edisi Peminat” daripada trio biasa terletak pada bahagian belakang yang telah menjatuhkan jalur magnet untuk mengecas dan memasang S Pen. Ia kini boleh dilihat bahawa stylus aktif boleh didok pada bahagian tertentu Galaxy Tab S9 FE. Walau bagaimanapun, anda masih boleh menemui dua keluarga tablet berkongsi reka bentuk bersatu dengan mempunyai sisi rata dan potongan kanta kamera terapung.

Samsung Galaxy Tab S9 FE

Paparan Samsung Galaxy Tab S9 FE. / © Winfuture

Walaupun ia tidak disebut, Galaxy Tab S9 FE juga berkemungkinan menurunkan penarafan rintangan habuk dan air IP68 daripada Galaxy Tab S9. Ini sudah dijangka sebagai sebahagian daripada langkah penjimatan kos Samsung dan bagaimana ia merancang untuk membezakan antara kedua-dua keluarga tablet.

Di samping itu, tablet Galaxy FE juga disebut-sebut menampilkan cipset Samsung Exynos 1380 peringkat pertengahan yang boleh didapati dalam Galaxy A54 yang Camila semak, dan bukannya Snapdragon 8 Gen 2 perdana.

Samsung Galaxy Tab S9 FE Plus

Galaxy Tab S9 FE Plus Samsung mempunyai paparan yang lebih besar dan dwi kamera di bahagian belakang. / © Winfuture

Perbezaan utama lain juga mungkin jenis paparan. Galaxy Tab S9 FE yang lebih kecil dilihat menggunakan panel 10.9-inci, yang lebih kecil daripada Galaxy Tab S9. Sebaliknya, Galaxy Tab S9 FE+ mendapat skrin 12.4 inci. Kedua-dua model dipercayai menggunakan skrin LCD dengan bezel yang lebih tebal sedikit dan bukannya AMOLED yang lebih bertenaga yang terdapat dalam tablet yang lebih mahal.

Mengenai harga, Galaxy Tab S9 FE dengan konfigurasi 6/128 GB disebut-sebut dijual pada harga €549 (~$590) manakala versi Plus dalam konfigurasi 8/128 GB dipercayai bermula pada €749 (~$810). ). Dikhabarkan tablet ini mungkin akan diperkenalkan secara rasmi bersama Galaxy S23 FE menjelang Q4 tahun ini.

Adakah anda fikir Samsung Galaxy Tab S9 FE atau Tab S9 FE+ ialah pembelian tablet yang menarik tanpa merugikan? Jangan ragu untuk memukul kami dengan jawapan anda dalam ulasan.

Sumber:
WinFuture


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya