Galaxy Z Fold 6: Klon Boleh Lipat Galaxy S24 Ultra?

17
COM.00 17 33 06.Masih006
© nextpit

Samsung bersedia untuk membawa Galaxy Z Fold 6 lebih dekat dengan S24 Ultra dari segi reka bentuk. Kebocoran baharu telah mendedahkan reka bentuk sudut telefon pintar boleh lipat mewah seterusnya pengeluar Korea itu. Galaxy Z Fold 6 dikatakan sangat berbeza daripada Z Fold 5.

Selepas beberapa generasi Galaxy Z Folds yang tidak berinovatif, Samsung berhasrat untuk membuat perubahan reka bentuk yang ketara dengan Galaxy Z Fold 6 pada musim panas ini. Banyak khabar angin telah mencadangkan reka bentuk yang lebih persegi, tetapi kebocoran baru pada Reddit telah menunjukkan rupa telefon pintar boleh lipat itu sebenarnya.

Panel hadapan yang lebih luas dan segi empat tepat hampir sama dengan Galaxy S24 Ultra

Imej yang pada mulanya disiarkan pada X oleh pembocor @ta__tech pada X kelihatan seperti model tiruan yang menunjukkan skrin penutup segi empat tepat dan lebih lebar daripada Z Fold 5 (ujian). Salah satu imej menunjukkan telefon pintar dilipat, dan ia sangat mengingatkan Galaxy S54 Ultra. Imej telefon pintar yang dibuka, bagaimanapun, mendedahkan lipatan yang masih agak kelihatan.

Samsung Galaxy Z Fold 6 bersebelahan dengan Z Fold 6

Galaxy Z Fold 6 dikatakan agak berbeza daripada Z Fold 5, seperti yang anda lihat. / © @ta__tech di X

Imej-imej ini mengesahkan kebocoran sebelum ini daripada Ice Universe pada X, yang telah menerbitkan foto sebenar Galaxy Z Fold 6. Bahagian atas dengan sudut yang lebih tajam, gril pembesar suara dan kanta swafoto berpusat yang ditempatkan dalam punch juga muncul dalam imej baharu dikongsi di X. Semuanya mencadangkan bahawa reka bentuk ultra nipis dengan format baharu boleh disahkan.

Perubahan reka bentuk boleh menjadi kebaharuan utama Galaxy Z Fold 6

Bagi reka bentuk yang lain, seperti yang kita ketahui daripada khabar angin sebelum ini, Galaxy Z Fold 6 akan menggunakan casis titanium seperti Galaxy S24 Ultra (ulasan). Seperti yang ditunjukkan dalam imej di bawah, Samsung boleh membesarkan skrin penutup, yang akan dinamakan “Iron Flex”. Dari segi prestasi, perdana akan dilengkapi dengan Snapdragon 8 Gen 3.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Samsung Galaxy Z Fold 5 mungkin secara visual sangat berbeza daripada penggantinya. / © nextpit

Untuk pelancaran, Samsung dilaporkan berhasrat untuk mengubah tabiatnya untuk Galaxy Unpacked musim panas untuk mengharungi gelombang Sukan Olimpik Paris, yang mana ia merupakan salah satu penaja utama. Walau apa pun, pengeluar Korea boleh menawarkan beberapa versi telefon pintar boleh lipat teratasnya, termasuk model Ultra dan Edisi Kipas.

Adakah anda menantikan Galaxy Z Fold 6? Apakah ciri baharu yang anda ingin lihat pada telefon pintar? Pernahkah anda memiliki telefon pintar boleh lipat Samsung?

Sumber:
Reddit