Galaxy Z Fold 6 ‘Slim’ Mungkin Menolak S Pen untuk Mencapai Bentuk Ultra Nipis

4
nextpit Samsung Galaxy Z Lipat 5 Bahagian Belakang
© nextpit

Selain Galaxy Z Fold 6 yang dijangka akan dirasmikan minggu depan, Samsung juga boleh menyediakan peranti lipat yang lebih premium dan lebih ramping yang mungkin digelar sebagai Galaxy Z Fold 6 ‘Slim’ atau ‘Ultra.’ Kini terdapat kemas kini tentang bila kita boleh menjangkakan telefon bimbit itu akan tiba serta ciri-cirinya yang boleh dibezakan berbanding model standard.

Menurut outlet Korea The Elec, sambil memetik sumber industri, Samsung bersedia untuk memulakan pengeluaran besar-besaran Galaxy Z Fold 6 ‘Slim’ menjelang suku terakhir tahun ini. Ini bermakna bahawa telefon pintar boleh lipat itu boleh dilancarkan sebelum tahun ditutup.

Pada masa yang sama, pembekal hanya melihat peranti itu berada dalam kuantiti terhad, dengan sekitar 400,000 hingga 500,000 unit dihasilkan, walaupun Samsung boleh mengembangkan nombor itu kemudian bergantung kepada beberapa faktor.

Galaxy Z Fold 6 ‘Slim’ yang lebih nipis tanpa sokongan S Pen

Bahagian yang menarik dalam laporan itu memperincikan bahawa model Galaxy Z Fold 6 yang lebih mahal akan menghilangkan sokongan untuk S Pen agar ia membawa kesan yang lebih nipis dan ringan. Malangnya, ia tidak menyatakan dimensi yang akan dibawa oleh peranti itu, walaupun telah disebutkan bahawa ketebalan yang berkurangan dengan ketara daripada Galaxy Z Fold 6 (12.1 mm dilipat dan 5.6 mm dibuka).

Jika Samsung mahu memecahkan rekod di sini, ia sepatutnya dapat mengatasi tanda Honor’s Magic V2 (ulasan) pada 9.9 mm dalam keadaan terlipat. Walau bagaimanapun, telefon boleh lipat rama-rama baharu yang lebih nipis dijangka akan tiba dalam beberapa minggu akan datang. Walau bagaimanapun, Samsung memecahkan rekodnya sendiri mungkin cukup untuk menarik perhatian ramai peminat.

Honor Magic V2

Honor’s Magic V2 lebih nipis daripada peranti lipatan penuh semasa semut kerana ia hanya berukuran 9.9 mm pada sisinya apabila dilipat. / © nextpit

Di samping itu, binaan yang lebih nipis dikatakan menghasilkan paparan yang lebih luas dalam kedua-dua dalaman dan sekunder. Khususnya, boleh lipat ‘Slim’ ini harus menggunakan skrin lipat 8-inci dan skrin penutup 6.5-inci berbanding dengan panel Galaxy Z Fold 6 masing-masing 7.6-inci dan 6.3-inci.

Selain kekurangan keserasian S Pen, tidak jelas sama ada terdapat sebarang kompromi lain dalam mencapai binaan nipis Galaxy Z Fold 6 ‘Slim’ atau ‘Ultra,’ seperti jika kita akan melihat Samsung menurunkan taraf kalis air padanya.

Jika anda akan memilih antara binaan yang lebih nipis dan lebih kukuh pada telefon pintar boleh lipat, apakah itu? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda.

Sumber:
Elec