Google Membetulkan Masalah Pembuangan Bateri dan Terlalu Panas pada Telefon Pixel

67
nextpit google pixel 7 warna
© NextPit

Adakah anda masih ingat Google mengeluarkan kemas kini keselamatan pada peranti Pixel awal bulan ini? Pengguna Pixel 6a, Pixel 6 (Pro) dan Pixel 7 (Pro) yang memasang kemas kini itu telah melaporkan masalah kehabisan bateri dan terlalu panas. Google secara tidak langsung mengakui masalah ini setelah memusatkan perhatian pada puncanya. Ia juga mengeluarkan kemas kini untuk menyelesaikan isu untuk model yang terjejas.

Dalam satu kenyataan yang disiarkan di Forum Komuniti Google, gergasi carian Internet menjelaskan bahawa perisian tegar Mei 2023 mengakibatkan perubahan bahagian belakang dalam Apl Google, yang menjadi puncanya. Aplikasi itu kemudiannya mengakibatkan kehabisan bateri yang drastik dengan beberapa pengguna melaporkan bahawa hayat bateri mereka serta-merta berkurangan separuh. Selain itu, terdapat kes pemanasan yang tidak normal, terutamanya dalam Pixel 6 dan Pixel 6 Pro yang lebih lama.

  • Baca juga: Perbandingan Terbaik Google Pixel 7a vs Pixel 7 vs Pixel 7 Pro

Kemas kini bahagian pelayan untuk membetulkan bateri dan terlalu panas pada telefon Google Pixel

Sebelum kemas kini dikeluarkan, beberapa pengguna telah dinasihatkan oleh sokongan Google untuk melancarkan semula Apl Google kepada versi terdahulu atau melakukan tetapan semula kilang untuk peranti tersebut. Tidak perlu dikatakan, isu-isu berterusan walaupun melaksanakan penyelesaian yang dicadangkan.

Google menambah bahawa pembaikan akan tiba melalui kemas kini bahagian pelayan. Dalam erti kata lain, pengguna tidak perlu mengambil apa-apa langkah di pihak mereka dan harus melihat telefon bimbit Pixel yang terjejas kembali kepada parameter operasi biasa selepas menggunakan kemas kini. Begitu juga, ia telah membayangkan bahawa masalah itu diasingkan kepada lima model Pixel dan bukannya Pixel 7a (ulasan) atau Pixel Fold yang dilancarkan baru-baru ini.

Adakah anda mengalami sebarang masalah kehabisan bateri atau terlalu panas pada telefon Pixel anda? Kami ingin mendengar jawapan anda dalam ulasan.

Sumber:
Sokongan Google