Google Mengaktifkan Ciri berasaskan AI Baharu pada Pixel Buds Pro melalui Kemas Kini

7
Semakan NextPit Google Pixel Buds Pro
© nextpit

Google tidak menyegarkan semula Pixel Buds Pro (ulasan) apabila ia mengumumkan Pixel 8 (ulasan). Ia sebaliknya memperkenalkan warna baharu dan berjanji untuk menyampaikan lebih banyak ciri audio berasaskan AI seperti Kesedaran Perbualan melalui kemas kini. Dan akhirnya, perisian tegar baharu nampaknya telah dilancarkan kepada lebih ramai pengguna hari ini.

  • Baca juga: Fon kepala wayarles ANC terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Cara Kesedaran Perbualan Pixel Buds Pro Google berfungsi

Dilabel sebagai Pixel Buds Pro 5.9, salah satu tambahan utama untuk ini ialah Kesedaran Perbualan baharu, yang akan disertakan dengan pilihan togol pada apl Pixel Buds. Jika didayakan, Pixel Buds Pro akan mengesan jika anda mula bercakap dengan seseorang dan menjeda sebarang muzik atau trek yang sedang dimainkan. Fon kepala dalam telinga juga kemudiannya akan menyambung semula bermain apabila anda menghentikan pertuturan atau apabila perbualan tidak dikesan.

Terutamanya, Kesedaran Perbualan adalah ciri bebas tangan yang serupa yang Apple telah tambahkan baru-baru ini pada AirPods Pro 2. Walau bagaimanapun, versi Google beralih kepada mod Ketelusan sambil menghentikan sepenuhnya sebarang main balik dan melumpuhkan ANC (Pembatalan Bunyi Aktif) untuk membolehkan anda mendengar bunyi ambien . Walau bagaimanapun, pandangan Apple, adakah ia hanya merendahkan kelantangan ke tahap tertentu.

Kesejahteraan Pendengaran dan Panggilan Jelas Google Pixel Buds Pro

Bagi Kesejahteraan Pendengaran, ia lebih kepada ciri kebolehaksesan dan berkaitan kesihatan yang memberikan cerapan kepada volum semasa yang dikeluarkan fon kepala. Ia juga membaca jumlah pendedahan bunyi yang anda perolehi dalam tempoh 24 jam dan 7 hari penuh dan mengesyorkan tahap volum yang sihat. Semua ini boleh diakses dan dibentangkan dalam bahagian khusus pada apl mudah alih.

Google mengaktifkan lebih banyak ciri AI kepada fon kepala Pixel Buds Pro

Ciri baharu Pixel Buds Pro Google termasuk Kesejahteraan Pendengaran. / © Google

Kemas kini juga mengoptimumkan suara dan pembatalan hingar latar belakang apabila menggunakan Clear Calling pada model Pixel 7 dan Pixel 8. Tetapi untuk Pixel 8 dan Pixel 8 Pro baharu (ulasan) yang disertakan dengan Bluetooth Super Wideband, peningkatan kepada lebar jalur vokal adalah kira-kira dua kali ganda.

Selain itu, duo Pixel 8 mendapat transmisi audio yang lebih baik semasa sesi permainan apabila digandingkan dengan Pixel Buds Pro. Tambahan pula, Google juga memberikan Pixel Buds Pro keserasian yang lebih baik dengan Chromebook, yang akan menyertakan kawalan dan sokongan penukaran mod serta mengemas kini perisian tunas.

Pengguna harus dimaklumkan secara automatik dengan kemas kini yang tersedia. Tetapi jika anda belum menerima apa-apa, anda boleh pergi ke apl Pixel Buds pada telefon bimbit anda dan semak secara manual untuk sebarang perisian tegar baharu.

Adakah anda fikir fungsi AI ini akan berguna dalam kes anda? Kami ingin mendengar jawapan anda.

Melalui: 9to5Google
Sumber:
Google

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya