Gurman: Apple iPhone 15 Pelancaran pada 12 September Kemungkinan besar

12
Apple iPhone 14 Plus 1
© nextpit

Minggu lalu, dikhabarkan acara kejatuhan Apple akan datang di mana iPhone 15 dan iPhone 15 Pro dijangka diumumkan akan berlaku pada 13 September. Ini berdasarkan memo dalaman yang diedarkan di kalangan kakitangan Apple. Walau bagaimanapun, khabar angin baru yang berasal dari pembocor Apple yang terkenal mencadangkan pelancaran iPhone boleh bermula sehari lebih awal, yang jatuh pada 12 September.

  • Jangan ketinggalan ini: Petua dan helah iOS terbaik

Tarikh pelancaran dan keluaran Apple iPhone 15 (Pro) baharu

Menurut tweet terbaru dari Bloomberg Mark Gurman, peluang Apple melancarkan iPhone generasi akan datang pada 12 September telah meningkat berbanding jadual awal 13 September. Tarikh yang dinyatakan di atas jatuh pada hari Selasa, yang masih selaras dengan acara Apple sebelum ini.

Jika semuanya berjalan mengikut perancangan, pelancaran kemungkinan akan diikuti dengan prapesanan untuk iPhone 15 dalam minggu yang sama dengan pengumuman itu. Keluaran awal mungkin hanya bermula selepas seminggu, yang serupa dengan iPhone 14 (semakan) tahun lepas.

Seperti biasa, tarikh keluaran 12 September dan ketersediaan iPhone 15 masih belum rasmi. Ada kemungkinan Apple akan mengeluarkan butiran untuk acara tersebut dalam minggu-minggu akan datang atau menjelang akhir bulan ini.

Reka bentuk yang didakwa Apple iPhone 15 Pro: Butang dan bonggol kamera

Reka bentuk yang didakwa Apple iPhone 15 Pro: Butang dan bonggol kamera telah dikesan. / © 9to5Mac

Mengenai perubahan, Apple iPhone 15 (Plus) vanila dikatakan akan menampilkan potongan Dynamic Island pada paparan. Pengeluar iPhone juga boleh melengkapkan kedua-duanya dengan kamera utama 48 MP dan cipset Apple A16 Bionic, serupa dengan rangkaian iPhone 14 Pro semasa yang disemak oleh rakan sekerja kami.

Berdasarkan kebocoran, iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max akan menggunakan casis titanium, bezel yang lebih nipis dan butang tindakan boleh atur cara yang setanding dengan Watch Ultra. Model iPhone yang lebih mahal akan dikuasakan oleh SoC Bionic Apple A17 yang lebih baharu manakala Pro Max berkemungkinan besar akan muncul dengan kamera periskop.

Apple juga boleh memperkenalkan jam tangan pintar Apple Watch Ultra 2 dan Watch Series 9 bersama iPhone 15. Pada masa yang sama, iPad Mini 7 yang kompak mungkin menyertai barisan perkakasan yang dirancang tahun ini.

Adakah anda berhasrat untuk membeli atau menaik taraf kepada iPhone 15 tahun ini? Beritahu kami dalam ulasan.