Ingin Bekerja di Crypto? Syarikat-syarikat Ini Sedang Mengupah

22
kripto berfungsi
© TommyStockProject/Adobe Stock

“Laporan kematian saya sangat dibesar-besarkan,” kata Mark Twain suatu ketika dahulu.

Perkara yang sama boleh dikatakan oleh industri mata wang kripto kerana, bertentangan dengan kepercayaan popular, pasaran melantun semula selepas tempoh kegawatan yang berpanjangan. Akibatnya, tanda-tanda menunjukkan ledakan pengambilan pekerja dalam sektor ini dan masa depan yang agak sihat untuknya juga.

Terdapat banyak faktor yang menyumbang kepada keyakinan yang diperbaharui semasa dan minat yang meningkat dalam aset digital, sama seperti banyak faktor yang menyumbang kepada kemerosotan teruk yang dilaluinya sepanjang 2023.

Akhirnya, ia merupakan segmen pasaran yang sangat tidak menentu dan akan terus menjadi; mengikut Laporan tinjauan 2024 PwCdaya tahan pasaran digariskan oleh “mencari inovasi”, menetapkan peringkat untuk rangka kerja kawal selia yang mengimbangi risiko dengan peluang.

Di AS, sebahagian daripada pemulihan sektor ini adalah disebabkan oleh peraturan yang dipertingkatkan di kawasan itu. Ini akan membolehkan bank-bank besar serta kerajaan AS sendiri mencipta dan melabur dalam mata wang digital dengan risiko yang kurang.

The Akta Inovasi Kewangan Bertanggungjawab ialah Rang Undang-undang yang bertujuan untuk mewujudkan rangka kerja pengawalseliaan komprehensif pertama untuk aset digital. Tambah pada ini “Bitcoin halving” yang telah lama ditunggu-tunggu, yang diramalkan akan menyebabkan lonjakan nilai mata wang minggu ini (yang telah melonjak pada tahun 2024), dan kredibiliti landskap mata wang kripto secara keseluruhan menikmati sedikit masa di bawah sinar matahari. .

Maksud semua ini untuk anda ialah di tengah-tengah semua kepositifan, pasaran pekerjaan juga bergerak. Memandangkan landskap kawal selia terus berkembang, kemungkinan semakin banyak syarikat akan muncul dengan rancangan untuk menerima teknologi di sekitar pemilikan digital di luar ruang perdagangan mata wang.

Sementara itu, beberapa jenama dan syarikat terbesar dalam ruang itu menggariskan rancangan untuk pertumbuhan yang ketara. Coinbase Global, Kraken, Binance dan Gemini––antara bursa kripto terbesar di dunia––semuanya berada di tengah-tengah pengambilan pekerja, dengan lebih banyak peranan ditawarkan di hiliran.

Sebagai satu perkara yang menarik, semua syarikat tersebut terpaksa mengumumkan pemberhentian semasa musim sejuk crypto 2021; sambil mereka memperkukuh tenaga kerja mereka sekali lagi, semua telah berikrar untuk tidak “mengupah berlebihan” seperti yang mereka lakukan sebelum ini.

Sementara itu, Persatuan Blockchain, sebuah organisasi bukan untung yang mewakili kepentingan sektor di Washington DC, melaporkan lebih daripada 1,800 peranan yang tersedia dalam sektor itu, berbanding sekitar 1,000 hanya setahun yang lalu. Antara banyak peranan khusus teknologi yang ditawarkan ialah jawatan dalam kejuruteraan perisian, pembangunan, keselamatan dan banyak lagi:

Pemaju Blockchain

Pembangun dalam blockchain mencipta dan mengekalkan aplikasi terdesentralisasi dan kontrak pintar, sambil mereka bentuk, mengekod dan menguji penyelesaian blockchain baharu.

Pereka UX/UI

Labirin dompet crypto, pertukaran dan aplikasi di luar sana bersaing untuk pengguna dengan pengalaman intuitif mesra pengguna yang direka oleh inovator peringkat tinggi.

Jurutera Keselamatan

Walaupun teknologi blockchain itu sendiri selamat dengan reka bentuk, elemen landskap lain tidak kebal untuk diserang, dan apabila sektor itu terus berkembang, begitu juga ancaman yang dialaminya.

Amat sukar untuk meramalkan arah tuju kereta kripto seterusnya, tetapi pada masa ini tiada kekurangan peluang, dan ia adalah ruang yang dibina atas inovasi. Jika anda sedang mempertimbangkan lompatan iman yang sebenar, inilah masanya untuk melakukannya.

Lawati nextpit Job Board untuk mengambil langkah seterusnya dalam perjalanan kerjaya anda.

Ripple San Francisco, salah satu nama yang paling terkenal dalam Crypto, sedang mengembangkan pasukannya untuk meneruskan objektifnya untuk mewujudkan keadilan ekonomi yang lebih besar untuk orang ramai di mana-mana. Syarikat itu sedang mencari Saintis Gunaan Utama, di mana anda akan ditugaskan untuk mereka bentuk dan membina sistem berasaskan ML automatik untuk meramal, mengoptimumkan dan mengurus akses kepada kecairan global untuk pelanggan Ripple. Anda akan bertanggungjawab untuk merangka dan menerajui visi saintifik syarikat dan strategi ML.

Di Lembah Mill California, Decrypt sedang mencari a Pereka Produk Kanan untuk menyertai pasukannya secara terpencil. Syarikat sedang mencari individu untuk mengetuai usaha reka bentuk dalam mempertingkatkan UX bagi Platform Radio Nyahsulit dan Permaidani. Sebagai sebahagian daripada pasukan Decrypt, anda akan memainkan peranan penting dalam membentuk aspek visual dan interaktif produk media Web3nya, memastikan ia berfungsi, menarik dan inovatif.

SAIC yang berpangkalan di Virginia sedang mengambil pekerja Pembangun Perisian untuk menyertai pasukan dan membantu dalam objektif korporatnya yang luas di bahagian teknologi. Peranan kompleks ini memerlukan pelbagai kemahiran dan keselesaan bekerja merentas beberapa platform awan, termasuk AWS, Oracle, Google, Microsoft Azure dan IBM. Tiada tarikh akhir untuk permohonan, dan pengambilan pekerja dibuat secara berterusan, jadi luangkan masa anda dengan permohonan ini.

Cari kerja crypto hari ini di Nextpit Job Board. Artikel ini ditulis oleh Doug Whelan.