Ini Adalah Pekerjaan Teknologi Berbayar Tertinggi di AS

30
pekerjaan jobbio tech
© metamorworks/Shutterstock.com

Dalam teknologi, kadar pecutan adalah, baik, mempercepatkan. Dalam perusahaan besar, ketua pegawai teknologi sedang bergelut untuk menutup jurang kemahiran. Semasa dalam syarikat kecil dan sederhana, mereka bergelut untuk mengenal pasti mereka.

Pada masa ini, semua tajuk utama, dan pelaburan, akan menjadi AI generatif (gen AI), dan kadar di mana segala-galanya daripada pengekodan kepada penjanaan imej kini boleh dibuat dengan beberapa ketukan kekunci pendek. Tidak lama lagi kami akan menghapuskan papan kekunci, tetikus dan pad sentuh sama sekali, dan hanya meminta teknologi untuk melakukan pembidaan kami.

Penyenaraian pekerjaan mencerminkan perkara ini, dan kami kini melihat kekosongan jawatan yang lebih baharu seperti jurutera segera, dengan gaji sehingga $375,000, ditawarkan oleh syarikat barnstorming seperti Anthropic, pembangun Claude AI.

AI menjangkau semua jenis sudut kerjaya, bukan sahaja pemula teknologi termaju dan mendalam seperti OpenAI dan Inflection AI.

AI seluruh kerajaan semasa lonjakan pengambilan pekerja sedang menyerap bakat yang diperlukan untuk membina dan mentadbir AI. Itu termasuk mereka yang mempunyai kemahiran untuk memanfaatkan AI dalam kerajaan, membina kapasiti kawal selia AI dan mengukuhkan ekosistem R&D AI.

Tetapi walaupun di tengah-tengah persekitaran yang berubah dengan pantas ini, dan, mungkin kerana itu, kemahiran teknologi tertentu akan tetap dicari. Itu termasuk jurutera pembelajaran mesin dan saintis data—mereka yang mempunyai kemahiran yang kami harapkan untuk memanfaatkan data, memperoleh cerapan berharga dan membangunkan algoritma pintar.

Di seluruh pasaran, kemahiran teknologi yang paling diminati adalah serupa, dengan yang paling dicari ialah jurutera pembelajaran mesin dan saintis data yang disebutkan di atas, serta pembangun perisian.

Wanita duduk di hadapan komputer

AI secara asasnya mengubah pekerjaan IT… dan gaji. / © Gorodenkoff/Adobe Stock

mengikut Sesungguhnya, purata gaji asas untuk jurutera pembelajaran mesin di AS ialah $162,740, dengan angka biasa antara $103,000 hingga $256,000. Julat gaji untuk saintis data adalah dari $80,291 hingga $191,885, manakala jurutera perisian berjalan dari rendah $75,000 hingga tinggi hanya lebih $191,000, dengan purata $120,112. Bonus tunai sebanyak $5,000, ditambah 401(k) dan faedah lain juga mungkin ditawarkan.

Pengurus pembangunan perisian, yang menguruskan perancangan, pelaksanaan dan penyampaian projek perisian, juga akan kekal dalam permintaan, berkat kemahiran mereka merapatkan jurang antara objektif perniagaan dan pasukan pembangunan.

Untuk kemahiran sedemikian, seseorang yang berpengalaman boleh mengharapkan untuk mengambil gaji tahunan antara $150,000 dan $190,000.

Pakar keselamatan siber juga akan terus dicari, memandangkan semakin banyak AI berkembang biak, semakin besar risiko penipuan juga. Jurutera awan juga tidak pergi ke mana-mana, dan boleh mengharapkan untuk membawa pulang sekitar $123,000.

mengikut Courserainovator latihan, purata gaji tahunan dalam sektor teknologi AS hanya melebihi $111,000 tahun lepas, lebih daripada dua kali ganda purata gaji untuk semua pekerjaan AS.

Arkitek rangkaian komputer menarik gaji asas purata lebih daripada $128,000, manakala pemaju fullstack mempunyai purata gaji asas sekitar $91,000, ia mendapati. Arkitek perusahaan membawa pulang hanya di bawah $157,000.

Menurut Biro Statistik Buruh, yang penyelidikannya dijalankan sejurus sebelum GenAI meletup ke tempat kejadian, saintis penyelidikan komputer dan maklumat mendahului skala gaji pada $136,000, dengan arkitek rangkaian komputer datang pada $126,000 dan pembangun perisian tidak jauh di belakang, pada $124,000.

Berita baiknya, walau apa pun kemahiran teknologi anda, ialah pekerjaan keseluruhan dalam pekerjaan komputer dan IT AS ditetapkan untuk berkembang “lebih cepat” daripada purata untuk semua pekerjaan antara sekarang dan 2032, dengan sekitar 377,500 pembukaan diunjurkan setahun.

Jika anda suka mengembangkan kerjaya teknologi anda di AS, lihat ini dan lebih banyak pekerjaan di nextpit Job Board.

Pembangun Perisian, Pelatih AI (kontrak), Islip NY

DataAnnotator sedang mencari mahir Pembangun Perisian untuk menyertai pasukan yang melatih chatbot AI mereka untuk membuat kod. Untuk kerja jauh ini, yang tersedia secara penuh atau sambilan, anda perlu mahir dalam sekurang-kurangnya satu bahasa pengaturcaraan dan dapat menyelesaikan masalah pengekodan. Projek dibayar setiap jam bermula pada $40-plus setiap jam.

Pengurus Inovasi IT, Nestle IT, Arlington, VA

sepenuh masa ini Pengurus Inovasi IT pekerjaan, yang datang dengan gaji antara $115,000 – $175,000 setahun, akan melihat anda bekerja dengan cabang digital syarikat makanan terkenal itu, melaksanakan inisiatif digitalnya.

Jurutera Rangkaian, Gabung IT, Orlando

Kontrak tiga hingga enam bulan ini sebagai a Jurutera Rangkaian datang dengan kemungkinan untuk melanjutkan dan menukar kepada tetap untuk calon yang tepat, yang akan bertanggungjawab untuk penyampaian perkhidmatan rangkaian.

Mulakan carian anda untuk kerja teknologi bergaji tinggi hari ini di Nextpit Job Board. Artikel ini ditulis oleh Sandra O’Connell.