Inilah Sebab Anda Perlu Mengesahkan untuk Peminat Sahaja

67

Jadi, anda telah berjaya mendaftar untuk OnlyFans dan mengesahkan e-mel anda. Anda mungkin fikir anda hanya tinggal satu klik sahaja daripada membuat siaran pertama anda, tetapi terdapat satu langkah terakhir yang perlu anda lakukan sebelum anda boleh berbuat demikian.

Inilah Sebab Anda Perlu Mengesahkan untuk Peminat Sahaja

Seperti kebanyakan perkhidmatan dalam talian lain, OnlyFans memerlukan penciptanya untuk mengesahkan identiti mereka sebelum mereka boleh mula menggunakan akaun mereka sepenuhnya. Mengapakah ia perlu dan apakah yang perlu anda lakukan jika anda menghadapi masalah dengan pengesahan? Ketahui di bawah.

Mengapa Saya Perlu Mengesahkan?

Pengesahan akaun ialah topik penting dalam kalangan pencipta OnlyFans. Ia adalah perlu untuk menyiarkan kandungan di tapak dan menjana wang, jadi menghadapi masalah boleh menyebabkan anda kembali pulih. Proses pengesahan OnlyFans nampak mudah pada pandangan pertama. Walau bagaimanapun, pengguna sering mendapati ia menyusahkan. Ramai yang perlu melengkapkan proses beberapa kali untuk akhirnya diterima. Tapak ini juga mungkin meminta anda untuk mengesahkan diri anda berulang kali jika ia mengesan aktiviti yang mencurigakan atau yang serupa.

Mengapa OnlyFans begitu ketat dalam polisinya? Nah, tidak sukar untuk membayangkan tahap keselamatan menjalankan perkhidmatan seperti yang diperlukan oleh OnlyFans. Walaupun anda mungkin tidak mempunyai sebarang niat jahat, OnlyFans memerlukan setiap pencipta untuk mengesahkan diri mereka secara menyeluruh untuk memastikan operasi mereka sah.

Penipuan yang berkaitan dengan identiti yang dicuri adalah perkara biasa, jadi adalah penting untuk membuktikan bahawa anda menggunakan maklumat anda sendiri untuk membuat akaun anda. Proses pengesahan menghalang penipu daripada mencipta profil palsu dengan kandungan curi atau menyalahgunakan identiti selebriti. Selain itu, proses pengesahan juga penting untuk melindungi kanak-kanak bawah umur kerana anda perlu mengesahkan bahawa anda berumur 18 tahun ke atas untuk menggunakan OnlyFans.

OnlyFans Cara Mengesahkan Akaun

Walaupun anda merancang untuk menjalankan akaun OnlyFans tanpa wajah, anda perlu mengesahkan identiti anda sebelum memulakan. Begini cara melakukannya.

 1. Buka Peminat Sahaja dan isikan profil anda jika anda belum berbuat demikian.
 2. Tekan menu “Lagi” dan pilih “Tambah bank.”
 3. Pilih negara tempat tinggal anda, sahkan bahawa anda berumur 18 ke atas dan tekan “Pengesahan Lengkap”.
 4. Klik “Setuju” untuk bersetuju dengan dasar pemprosesan data OnlyFans.
 5. Imbas kod QR dengan telefon bimbit anda.
 6. Pilih jenis dokumen keluaran kerajaan yang akan anda gunakan untuk mengesahkan identiti anda dan mengambil gambarnya.
 7. Ambil swafoto dengan mengikut arahan pada skrin anda.
 8. Setelah data diproses, kembali ke PC anda dan isikan data anda.
 9. Muat naik foto dokumen keluaran kerajaan anda, serta salah seorang daripada anda yang memegang dokumen itu.
 10. Masukkan tarikh tamat tempoh dokumen anda dan tekan “Hantar Untuk Kelulusan.”

Biasanya ia akan mengambil masa 24-72 jam untuk menerima hasil pengesahan anda. Jika percubaan anda berjaya, tahniah! Jika anda tidak berjaya mengesahkan akaun OnlyFans anda, teruskan membaca.

OnlyFans Tidak Dapat Mengesahkan Akaun

Mengikuti setiap langkah proses pengesahan dengan teliti hanya untuk mengetahui anda telah ditolak boleh mengecewakan. Nasib baik, OnlyFans akan memberitahu anda punca penolakan anda dalam e-mel mereka supaya anda boleh bertuah pada masa akan datang. Beberapa isu biasa termasuk yang berikut.

 • Foto yang anda muat naik adalah berkualiti rendah.
 • Dokumen anda telah tamat tempoh atau akan tamat tempoh dalam masa 30 hari.
 • Imej yang anda muat naik telah diedit (anda tidak boleh memangkas atau mengubah saiz imej anda).
 • Profil atau foto muka depan anda tidak sepadan dengan imej anda pada dokumen anda.
 • Nama sah anda tidak sepadan dengan nama yang anda cuba sahkan.

Walaupun semua kriteria di atas dipenuhi, pengesahan anda masih boleh ditolak. Kadangkala, OnlyFans memerlukan maklumat tambahan sebelum menerima permintaan anda. Anda mungkin perlu menyediakan dokumen kedua yang dikeluarkan kerajaan atau akaun media sosial untuk mengesahkan diri anda.

Pengesahan media sosial boleh menjadi rumit kerana ia mempunyai banyak kriteria. Akaun anda mestilah bukan baharu dan ia mungkin perlu mempunyai imej yang menunjukkan wajah anda. Dalam sesetengah kes, nama pada profil media sosial anda perlu sepadan dengan nama sah anda untuk diluluskan. OnlyFans juga boleh meminta anda untuk memautkan atau menyebut OnlyFans anda pada media sosial anda untuk membuktikan ia adalah akaun anda. Ikuti arahan dalam e-mel dengan teliti untuk memastikan anda berjaya kali ini.

Dapatkan Disahkan dan Mulakan Pendapatan

Mendengar tentang pengalaman sukar pengguna lain yang cuba mengesahkan akaun mereka boleh mengecewakan. Walau bagaimanapun, OnlyFans akan sentiasa memberitahu anda sebab permintaan anda ditolak dan sebab anda perlu mengesahkan akaun anda sekali lagi. Anda boleh menghantar semula permintaan anda dengan segera kerana tiada tempoh menunggu.

Pernahkah anda mengalami masalah semasa mengesahkan akaun OnlyFans anda? Adakah anda berjaya menyelesaikannya, atau adakah anda masih cuba menyelesaikan proses itu? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.