Inilah sebab mengapa anda perlu memohon pekerjaan itu, walaupun anda tidak mempunyai semua kemahiran

51
pekerjaan jobbio yang anda tidak sepadan
© GaudiLab/Shutterstock.com

Pemburuan pekerjaan boleh menjadi sedikit seperti beroperasi dalam gelap kadangkala: ia adalah permainan nombor untuk bermula dengan: pengajian telah mendapati bahawa ia mengambil masa antara 21 hingga 80 permohonan kerja untuk mendapatkan satu tawaran kerja, secara purata, dan pembukaan kerja korporat standard menerima kira-kira 250 permohonan.

Dan kemudian ada ini: anda mungkin menolak banyak iklan pekerjaan sebagai permulaan kerana anda membaca senarai keperluan dan berfikir, “Baiklah, saya boleh lakukan beberapa daripada itu, tetapi saya tidak boleh melakukan semua itu,” jadi anda menutup halaman dan meneruskan.

Tetapi ternyata ini adalah sedikit kesilapan. A belajar profesional HR mendapati bahawa 42% resume yang mereka terima adalah daripada calon yang tidak memenuhi keperluan pekerjaan. Tetapi ini tidak menghalang mereka: 84% daripada pengurus HR berkata syarikat mereka terbuka untuk mengambil pekerja yang kemahirannya boleh dibangunkan melalui latihan.

Penemuan itu disuarakan oleh syarikat teknologi multinasional besar seperti Hubspot gergasi CRM, yang menggalakkan permohonan dengan perkara berikut, “Kami tahu jurang keyakinan dan sindrom penipu boleh menghalang untuk bertemu calon yang hebat, jadi jangan teragak-agak untuk memohon — kami ingin mendengar daripada anda.”

Penyelidikan menunjukkan bahawa walaupun lelaki dan wanita cenderung untuk menyemak imbas pekerjaan secara serupa, mereka memohon kepada mereka secara berbeza. Wanita merasakan mereka perlu memenuhi 100% kriteria untuk menghantar permohonan, tetapi lelaki akan memohon selepas memenuhi kira-kira 60% daripada keperluan peranan.

Tetapi wanita mempunyai peluang yang lebih baik daripada yang mereka sedari. Penyelidikan lain mendapati bahawa pemohon wanita adalah 16% lebih berkemungkinan daripada lelaki untuk diambil bekerja selepas memohon pekerjaan, dan 18% lebih berkemungkinan daripada lelaki untuk diambil bekerja juga.

Hasilnya? Mohon kerja itu, walaupun anda rasa anda tidak memenuhi setiap kriteria – data memihak kepada anda. Di bawah, kami mempunyai tiga pekerjaan yang patut diperiksa.

Pengurus Pembangunan Perisian, Kejuruteraan Pelanggan, Perkhidmatan Web Amazon, Inc., Jauh

Jika anda ingin menjadi sebahagian daripada menerajui revolusi industri ke arah pendigitalan dan pemodenan perisian, pasukan Kejuruteraan Pelanggan AWS sedang mencari Pengurus Pembangunan Perisian untuk mengetuai pasukan jurutera perisian dan pengurus program teknikal berprestasi tinggi untuk menyampaikan penyelesaian yang teguh dan sedia beroperasi, menyelesaikan masalah yang rumit untuk pelanggan.

Anda akan memacu kecemerlangan kejuruteraan, kualiti dan fokus operasi sambil menyampaikan keputusan pantas dan penghantaran perisian. Anda akan mengimbangi pelan jangka panjang, pertimbangan platform pembangunan, proses penyampaian dan strategi teknikal dengan berkesan dengan menggunakan reka bentuk, kod, butiran pelaksanaan dan penempatan untuk memodelkan amalan terbaik dan mengembangkan kemahiran, keupayaan dan impak pasukan. Anda memerlukan tujuh tahun atau lebih pengalaman bekerja secara langsung dalam pasukan kejuruteraan, pengalaman bekerjasama dengan pasukan pengurusan produk atau program serta tiga tahun pengalaman pengurusan orang dan jurutera pengurusan. Dapatkan spesifikasi kerja penuh di sini.

Pengurusan Tenaga Kerja Mgr, MoneyGram, Dallas

The Pengurusan Tenaga Kerja Mgr bertanggungjawab untuk mengetuai pasukan penganalisis yang bertanggungjawab untuk memastikan pencapaian harian dan harian yang konsisten bagi metrik prestasi kritikal, seperti tahap perkhidmatan, penghunian, masa pengendalian dan pematuhan terhadap matlamat yang ditetapkan untuk sumber pusat hubungan dalaman dan sumber luar MoneyGram. Anda akan mengekalkan proses dan prosedur untuk pasukan, termasuk makluman dan pemberitahuan kesan tahap perkhidmatan, serta prosedur kesinambungan perniagaan. Anda akan menganalisis trend semasa dan sejarah dalam menentukan keperluan kakitangan dan pelarasan untuk pusat panggilan dan membangunkan jadual yang berkesan menyampaikan tahap kakitangan yang secara konsisten mencapai komitmen tahap perkhidmatan dan mencapai objektif belanjawan. Anda memerlukan Ijazah Sarjana Muda atau pengalaman yang setara serta lima hingga tujuh tahun pengalaman Pengurusan Tenaga Kerja dalam kapasiti kepimpinan dan pengalaman dengan metodologi penjadualan dan ramalan serta amalan terbaik. Dapatkan huraian kerja penuh di sini.

Jurutera Perisian Kanan (.NET), Personify, Jauh – Amerika Syarikat

Personify membina hubungan yang kukuh dengan pelanggan supaya mereka boleh membina hubungan yang kukuh dengan komuniti mereka. Skuad produk ThreeSixtynya sedang mencari yang berpengalaman Jurutera Perisian Kanan yang boleh menjadi penyelesaian kompleks pengekodan secara langsung, pada masa yang sama memberikan anggaran, panduan tentang seni bina dan bimbingan kepada pasukan. Anda akan berkomunikasi dengan jabatan DevOps, Cloud dan Sokongan Pelanggan untuk menyokong penggunaan, konfigurasi atau penyelesaian masalah perisian. Jika anda gemar menyahut cabaran baharu, bekerja dalam persekitaran yang cepat berubah, mempelajari kemahiran baharu dan menggunakan semuanya untuk menyelesaikan masalah perniagaan yang penting dan memberi kesan, Personify mahu anda sebagai sebahagian daripada pasukan kami. Anda akan mempunyai pembangunan perisian selama lima tahun lebih, bekerja merentasi SDLC dan pengetahuan kukuh tentang asas sains komputer, piawaian pengekodan dan prinsip/corak reka bentuk. Ketahui lebih lanjut di sini.

Terdapat berpuluh-puluh syarikat sedang mengambil pekerja merentas semua sektor dan peringkat di papan Jawatan NextPit – temui semua peluang sekarang


Artikel ini ditulis oleh Kirstie McDermott dan merupakan sebahagian daripada kerjasama antara NextPit dan Jobbio. Ketahui lebih lanjut mengenai perkongsian antara NextPit dan Jobbio di sini.