iPad Air Baharu Apple Boleh Terlepas Paparan Lebih Lanjut

28
Paparan Udara iPad Apple NextPit
© nextpit

Apple telah menetapkan acara khas bulan depan di mana syarikat itu berkemungkinan melancarkan banyak tablet iPad. Salah satu model yang dijangkakan ialah iPad Air 12.9-inci yang lebih besar. Walaupun model itu pertama kali dilaporkan menampilkan paparan LED mini, sumber yang sama kini mengundurkan ramalannya, menunjukkan bahawa tablet yang diperbesarkan sebaliknya akan melekat pada panel bertarikh.

  • Baca juga: Tablet Android terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2024

Tiada Apple iPad Air dengan LED mini

Kembali minggu lepas, perunding Ross Young membuat spekulasi bahawa Apple memasang iPad Air yang lebih besar dengan paparan LED mini, dengan panel datang daripada lebihan bekalan iPad Pro yang terakhir. Bagaimanapun, Young kini memperincikan dalam siaran X baharu kepada pelanggannya bahawa Apple telah menolak rancangan itu selepas menyedari kos yang berlebihan untuk menggunakan panel LED mini.

Seperti yang kelihatan, Apple berpegang pada IPS LCD dalam kedua-dua model 2024 iPad Air. Dan tanpa LED mini, tablet ini akan terlepas kelebihan panel jenis ini seperti kontras yang lebih dalam, sudut tontonan yang lebih baik dan kecekapan kuasa yang dipertingkatkan.

Apple iPad Air 12.9-inci Render

Paparan model iPad Air M3 12.9-inci Apple menunjukkan persamaan dengan iPad Air (2022) / © 91Mobiles

Langkah itu mungkin bermakna Apple mengekalkan kos pembuatan iPad Air 12.9-inci minimum, jadi ia akan mempunyai margin keuntungan yang lebih besar. Walau bagaimanapun, ada kemungkinan bahawa Apple ingin membezakan lagi dua katalog iPadnya kerana melengkapkan iPad Air dengan spesifikasi yang lebih besar boleh menjejaskan jualan iPad Pro.

Model iPad bukan pro dengan paparan LED mini

Menariknya, walaupun, perunding telah berkongsi pandangan bahawa iPad bukan pro dengan mini-LED masih akan berlaku. Dan berdasarkan konsensus dalam rantaian bekalan Apple, iPad ini mungkin akan tiba lewat tahun ini.

Walau bagaimanapun, ia masih tidak diketahui bagaimana iPad ini akan dibentuk atau model apa ia akan berlaku. Young sedang mengkaji pelbagai cara termasuk pembuat iPhone memperkenalkan model iPad yang lebih premium atau iPad Pro yang lebih murah yang dilengkapi dengan paparan LED mini tersebut.

Mengenai iPad Pro dan iPad Air yang akan datang, ini dijangka akan diperkenalkan pada acara Let Loose Apple yang dijadualkan pada 7 Mei. Tambahan pula, Apple Pencil 3 dan Papan Kekunci Ajaib baharu untuk dipasangkan dengan tablet iPad ini dijangka akan dibuat secara rasmi juga.

Adakah anda fikir Apple mengehadkan spesifikasi iPad Air untuk meletakkan iPad Pro dengan lebih baik? Jom bincang pendapat anda di ruangan komen.