Jimat $100: Jam pintar terbaik daripada Samsung berada pada harga terbaiknya hari ini!

90
Ujian NextPit samsung Galaxy Watch 5 Pro
© NextPit

Galaxy Watch 5 (Pro) Samsung tidak dinafikan adalah jam tangan pintar Android terbaik yang boleh anda beli sekarang. Pada Hari Tahun Baru ini, syarikat itu memberikan diskaun sehingga 20 peratus untuk kebanyakan varian jam tangan pintar di Amazon.

Tawaran di Amazon mengurangkan harga kedua-dua jam tangan standard 40mm dan 44mm dengan sambungan Wi-Fi sebanyak $50 daripada harga biasa. Ini diterjemahkan kepada harga runcit baharu pada $229 dan $259, masing-masing. Sementara itu, Galaxy Watch 5 Pro dalam edisi Golf yang lebih berkuasa mendapat penjimatan yang lebih besar sebanyak $100, menurunkannya kepada $399.

Jika anda ingin tidak membawa telefon pintar anda semasa senaman luar, model 4G sedia selular Galaxy Watch 5 bermula pada $245 untuk 40mm dan $299 untuk versi yang lebih besar. Begitu juga, anda akan mendapat diskaun yang lebih besar sedikit untuk pilihan ini berbanding model Wi-Fi.

Mengapakah Galaxy Watch 5 jam tangan pintar Android terbaik untuk dimiliki

Samsung memberikan Galaxy Watch 5 dan Watch 5 Pro binaan yang lebih sukar tahun ini. Di tengahnya terdapat kristal nilam yang dijangka dapat menangkis lebih banyak calar daripada perlindungan kaca sebelumnya. Tambahan pula, jam tangan kini disarungkan dalam bingkai perisai yang sama ditemui pada telefon bimbit premium Galaxy S22.

Satu lagi peningkatan penting yang kami sukai tentang Galaxy Watch 5 (Pro) ialah hayat bateri yang lebih baik. Samsung melontarkan kapasiti bateri yang lebih besar pada dua model Galaxy Watch 5. Perubahan ini disertai dengan Wear OS 3.5 yang dioptimumkan menghasilkan penggunaan yang berpanjangan atau penilaian hayat bateri berbilang hari.

Ulasan Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Rutin yang termasuk senaman seharusnya tidak menjadi masalah untuk bateri Watch 5 Pro. / © NextPit

Lebih daripada di atas, Galaxy Watch 5 Samsung mempunyai banyak ciri kesihatan dan kecergasan, betul-betul segala-galanya daripada kadar denyutan jantung hingga pemantauan tidur yang meluas. Anda juga boleh menemui fungsi tekanan darah yang tiada pada Apple Watch.

Disebabkan ketersediaan terhad, beberapa jalur warna sudah tidak tersedia. Jadi, kami mengesyorkan agar anda bertindak pantas jika anda mengintai varian jam tangan tertentu. Walau apa pun, Galaxy Watch 5 menyokong tali yang boleh diganti untuk disesuaikan mengikut keinginan anda. Adakah anda membeli jam tangan pintar Android tahun ini?