Keluaran iPad & iPad Pro M3 2024: Buzz Awal pada Tarikh Jangkaan!

33
Ujian Semakan Apple iPad Air NextPit
© nextpit

Laporan terkini mencadangkan bahawa Apple mungkin tidak mengeluarkan sebarang model iPad atau iPad Pro baharu tahun ini. Sebaliknya, gergasi teknologi berasaskan Cupertino itu dijangka akan memperkenalkan tablet iPad baharu pada tahun 2024, dengan kemas kini kini memberikan gambaran lebih dekat pada tarikh keluaran yang berpotensi untuk peranti ini.

  • Baca juga: Kajian Apple iPad Pro 11-inci M2

Tarikh pelancaran Apple iPad 11, iPad Mini 7, iPad Air 6

Ihsan daripada Mark Gurman dari Bloomberg, wartawan dan pembocor perincian dalam surat berita Power On barunya tentang kemungkinan tetingkap pelancaran iPad bajet dan iPad Pro premium Apple tahun depan. Sehubungan itu, iPad 11 biasa, iPad Mini 7 dan iPad Air 6 boleh ditetapkan untuk tiba seawal Mac 2024 manakala iPad Pro OLED dengan cip M3 boleh siap pada suku ke-2 tahun yang sama.

Masa yang diberikan untuk iPad bukan Pro melebarkan jurang daripada pendahulunya, dengan iPad Mini menjadi yang paling tertunggak berikutan iPad Mini terakhir (semakan) atau generasi ke-6 yang dilancarkan pada tahun 2021. Kemarau perkakasan untuk rangkaian iPad lain agak ketara. lebih pendek sejak iPad Air (semakan) semasa dan model iPad dibuat secara rasmi pada awal dan lewat 2022, masing-masing.

iPad dan Mini standard yang akan datang mungkin masih berjalan pada platform A16 Bionic, manakala iPad Air mungkin menggunakan chipset M2. Terdapat juga khabar angin yang menunjuk kepada varian iPad Air 12.9-inci. Walau bagaimanapun, tidak banyak lagi yang diketahui tentang model ini selain daripada estet skrin yang lebih besar.

iPad Pro 2024 Apple dengan cipset M3 dan OLED

Gurman menambah model iPad Pro baharu hanya boleh siap sekitar Jun tahun depan, iaitu beberapa bulan selepas penampilan pertama masukan iPad yang lebih murah dan kurang berkemampuan. Ini juga harus selari dengan persidangan WWDC atau pembangun Apple yang seterusnya di mana iOS 18 dan iPadOS 18 akan dipratonton.

Apple iPad Pro 11 2022 lwn iPad Pro 12.9 2022 dengan cip M2

Apple iPad Pro 11 2022 dan iPad Pro 12.9 2022 kedua-duanya dikuasakan oleh Apple M2. / © nextpit

Dari segi spesifikasi, kedua-dua tablet iPad Pro itu dikatakan dikuasakan oleh set cip M3 baharu yang terdapat pada MacBook Pro dan iMac baharu. Kedua-dua ini juga boleh tiba sebagai tablet Apple pertama dengan skrin OLED, yang sepatutnya menghasilkan sedikit peningkatan dalam saiz paparan dan tahap kecerahan puncak yang lebih tinggi.

Bersama-sama dengan peningkatan komponen utama ialah iPad Pro 2024 menjadi lebih mahal daripada pendahulunya dan meletakkannya dalam kurungan yang sama seperti MacBook Pro Apple. Outlet The Elec meramalkan bahawa iPad Pro OLED yang lebih kecil boleh menelan kos $1500, manakala iPad Pro yang lebih besar dengan skrin 13-inci dijangka berharga $1800.

Adakah anda ingin menaik taraf kepada mana-mana tablet iPad dan iPad Pro yang tidak diumumkan ini tahun depan? Model manakah yang anda ingin beli? Biar kami mendengar jawapan anda dalam ulasan.

Sumber:
Bloomberg