Khabar angin: Vanila iPhone 16 Tetap dengan Paparan 60 Hz pada 2024

34
nextpit iPhone 15 Pulau Dinamik
© nextpit

Walaupun iPhone 15 (ulasan) dan iPhone 15 Plus tahun ini memperoleh paparan Pulau Dinamik, Apple telah gagal meningkatkan kadar penyegaran pada dua model standard, mengekalkan panel 60 Hz untuk setahun lagi. Banyak laporan sebelum ini mencadangkan bahawa Apple mungkin menambah baik panel pada 2024 iPhone 16 dan iPhone 16 Plus. Bagaimanapun, khabar angin baru membuat spekulasi sebaliknya.

Apple iPhone 16 (Plus) mungkin mengecewakan

Menurut catatan di platform media sosial Korea Naver, pengguna yeux1122 memetik perbualan rantaian bekalan bahawa iPhone 16 dan iPhone 16 Plus akan mengekalkan saiz dan susun atur dengan lubang berbentuk pil sebagai iPhone 15 dan iPhone 15 Plus (ulasan). Akaun itu juga menerangkan bahawa paparan ini menggunakan skrin LTPS OLED yang sama pada kadar penyegaran 60 Hz.

Jika khabar angin itu menjadi kenyataan, ini bermakna iPhone 16 dan iPhone 16 Plus tidak akan mendapat ciri ProMotion, yang membolehkan lebih banyak tatal lancar dan mod paparan sentiasa hidup serupa dengan model Pro dengan kadar penyegaran 120 Hz.

Perlu diingatkan bahawa akaun itu adalah salah satu yang pertama melaporkan pada bulan Mac tahun ini bahawa iPhone 15 dan iPhone 15 Plus tidak akan mendapat paparan yang lebih pantas juga. Dan terutamanya, ini adalah contoh pertama iPhone 16 vanila dikatakan menampilkan panel 60 Hz bertarikh. Dengan ini, mungkin terdapat sedikit kepercayaan kepada idea ini, walaupun masih terlalu awal untuk membuat sebarang pengesahan pada peringkat ini.

Saiz dan timbangan Apple iPhone 16 Pro lwn iPhone 15 Pro

Paparan, saiz, perbandingan berat Apple iPhone 16 Pro lwn. iPhone 15 Pro / © nextpit

Pembocor itu juga menyokong laporan awal iPhone 16 Pro dan iPhone 16 Pro Max yang menampilkan paparan lebih besar sedikit pada 6.27 inci dan 6.9 inci, masing-masing. MacRumors mendedahkan perubahan ini lebih awal, yang termasuk dimensi dua iPhone premium juga.

Selain itu, ia disebut tentang penjenamaan Ultra untuk Pro Max. Tetapi sekali lagi, tidak ada cara untuk mengetahui sama ada ini akan menjadi nama terakhir untuk iPhone 16 Pro Max.

Adakah anda fikir iPhone 16 dengan skrin 60 Hz akan mengecewakan jika berlaku? Dan adakah anda mengambil berat tentang spesifikasi sama sekali? Tembak kami dengan jawapan anda dalam komen.

Melalui: Semakan buku nota
Sumber:
Naver, Naver