Mobvoi TicWatch 5 Pro: Jam Pintar Berkuasa dengan Mahkota Berputar dan Wear OS 3.0

56
mobvoi ticwatch 5 pro 01
© Mobvoi

Pengeluar boleh pakai China Mobvoi mengumumkan pelancaran jam tangan pintar TicWatch 5 Pro dengan undian di negara asalnya. Hari ini, syarikat itu mempersembahkan jam tangan pintar terpantas dan paling maju setakat ini, yang meyakinkan dengan beberapa ciri baharu.

Mobvoi secara rasmi mempersembahkan TicWatch 5 Pro

Mobvoi TicWatch 5 Pro menampilkan maklumat grafik

Mobvoi TicWatch 5 Pro pasti boleh meyakinkan dengan ciri dan data teknikalnya. / © Mobvoi

Diakui—pembentangan TicWatch 5 Pro daripada Mobvoi bukan lagi satu kejutan besar. Lagipun, pengeluar boleh pakai China itu sendiri telah mengiklankan jam tangan pintar baharu itu terlebih dahulu dan mengundi 10 daripadanya. Jika anda bukan salah seorang pemenang bertuah, anda boleh membeli jam tangan pintar Wear OS 3 yang mungkin terpantas, paling berkuasa dan paling inovatif daripada Mobvoi dalam warna Hitam Obsidian dengan harga $349.99.

Saya sebagai pemakai jam pintar TicWatch tidak dapat menyembunyikan jangkaan saya untuk menguji TicWatch 5 Pro baharu! Bukan sahaja Snapdragon W5+ Gen 1 yang sangat pantas dan cekap tenaga dipasang, tetapi syarikat itu juga terus menikmati teknologi paparan dwi-lapisannya.

Di sini, dua paparan diletakkan di atas satu sama lain: paparan LCD FSTN monokrom dan panel OLED warna biasa di bawahnya. Ini seterusnya sepatutnya membawa kepada masa jalan bateri yang lebih lama. TicWatch 5 Pro dikatakan berjalan selama 80 jam dengan sekali cas. Dalam masa 30 minit, pengecasan pantas dikatakan telah mengepam bateri 628 mAh daripada 0 hingga 65 peratus.

Gambar Mobvoi TicWatch 5 Pro menunjukkan mahkota berputar

Mobvoi TicWatch 5 Pro hadir buat kali pertama dengan mahkota berputar. / © Mobvoi

Tambahan pula, Wear OS 3.0 kini turut diprapasang. [An answer to our question about when older TicWatch models will receive the update is still pending.] Satu lagi ciri baharu ialah mahkota berputar di sebelah kanan, betul-betul di bawah butang perkakasan. Ini menawarkan pelbagai fungsi, seperti navigasi dan pelancaran apl yang lebih pantas, melaraskan kelantangan dan zum masuk/keluar peta.

  • NextPit telah menguji jam tangan pintar terbaik untuk anda: Lihat senarai terbaik 2023 di sini!

TicWatch 5 Pro diperakui piawaian ketenteraan 810H dan boleh menahan tekanan tiang air 50 meter (5 ATM). Kali ini juga, terdapat bunga api yang nyata dengan ciri tambahan seperti pembayaran tanpa sentuh melalui NFC, penjejakan GPS, degupan jantung 24j, tekanan, kadar pernafasan, VO2 maks dan pemantauan oksigen darah. Tidur anda boleh dijejaki bersama dengan suhu kulit dengan sewajarnya dan kemudian dinilai. Lebih daripada 100 mod latihan profesional juga tersedia dalam model TicWatch terkini.

Muka jam tangan Mobvoi TicWatch 5 Pro dipratonton pada apl telefon pintar pendamping

Muka jam tangan individu dan panel pantas boleh dilakukan dengan TicWatch 5 Pro! / © Mobvoi

Pembesar suara terbina dalam, serta mikrofon, supaya anda boleh membuat panggilan telefon dari pergelangan tangan anda dengan telefon pintar Android atau Apple anda yang disambungkan. Akhir sekali, saya ingin menyatakan bahawa anda bukan sahaja boleh menyesuaikan muka jam anda pada telefon pintar anda dengan aplikasi “Mobvoi Health” tetapi juga melengkapkan “Panel Pantas” dengan ikon yang paling penting untuk anda. Secara keseluruhannya, Mobvoi telah menyampaikan pakej yang sangat lengkap, yang tentunya masih perlu disemak oleh editor NextPit dalam ujian terperinci untuk melihat sejauh mana semuanya benar.

Bagaimanakah anda menyukai TicWatch 5 Pro baharu daripada Mobvoi? Adakah jam tangan pintar itu alternatif sebenar kepada Google Pixel Watch atau Samsung Galaxy Watch 5 Pro? Tulis pendapat anda kepada kami dan, jika berkenaan, uji permintaan dalam ulasan.