Mulakan Minggu Anda dengan Apl Android dan iPhone Percuma ini

14
Apl NextPit
© nextpit

Mulakan minggu anda dengan koleksi apl berbayar yang kini tersedia secara percuma di Apple App Store dan Google Play Store. Adakah anda tahu ada pembangun yang menawarkan aplikasi berbayar mereka secara percuma untuk masa terhad sahaja? Burung awal mendapat cacing, jadi bertindak cepat kerana tawaran percuma ini tidak akan wujud selama-lamanya.

Kami sentiasa mencadangkan apl dan permainan yang mengutamakan privasi anda dan tidak akan membakar poket anda. Walau bagaimanapun, tidak seperti pilihan 5 Apl Terbaik Minggu ini, kami belum menyemak apl ini secara individu. Oleh itu, sesetengah apl tersenarai mungkin mengandungi iklan dan menawarkan pembelian dalam apl.


Petua: Jika anda terjumpa apl yang anda ingin miliki tetapi tidak diperlukan sekarang, muat turun dan pasang apl itu dahulu. Ia akan dianggap sebagai “dibeli” dan ia akan tersedia dalam pustaka apl anda selama-lamanya—walaupun anda menyahpasangnya daripada telefon pintar anda sejurus selepas itu.


Apl dan permainan Android yang percuma untuk masa terhad

Apl Android untuk produktiviti dan gaya hidup

 • Luci – Perakam Jurnal Impian ($0.99): Ingin mengingati impian anda? Rakam mereka dengan aplikasi ini setiap kali anda tidur!
 • Foto Kabur ($2.99): Ingin mendapatkan kesan bokeh itu untuk foto anda? Gunakan aplikasi ini untuk menyelesaikan kerja.

Permainan Android percuma

 • Tanah Boom ($0.99): Anda adalah kerja perobohan satu orang. Bolehkah anda menggunakan kecerdasan anda untuk membersihkan setiap tahap dengan bahan letupan minimum?
 • The Lonely Hacker ($1.99). Berbekalkan hoodie, anda menyelami dunia teknologi yang gelap dan menggodam jalan anda ke puncak.
 • Anak Patung Cantik ($0.99): Main berdandan di dunia maya tanpa perlu risau tentang ruang storan fizikal dengan permainan ini.
 • Kelangsungan Bayangan ($0.99): Bukankah anda hanya suka senario “saya menentang dunia”? Nah, pastikan anda boleh bertahan dari serangan tanpa henti!
 • Raja Senjata ($0.99): Permainan berasaskan cerita yang menampilkan usaha untuk mendapatkan senjata muktamad!

Apl iOS yang percuma untuk masa yang singkat

Apl iOS untuk produktiviti dan gaya hidup

 • ChessBot ($3.99): Aplikasi catur elegan yang mampu memberikan lebih banyak cadangan untuk membantu anda meningkatkan permainan anda.
 • MeandR ($0.99): Suka berjalan? Mengapa tidak mencabar diri anda dengan pelbagai laluan berjalan kaki menggunakan aplikasi ini?
 • Randomizer ($0.99): Untuk saat-saat dalam hidup anda apabila anda benar-benar perlu menghasilkan sesuatu secara rawak daripada senarai…apl ini melakukannya.
 • Penyambung Video & Pemangkas Pro ($1.99): Suka menyusun video yang berbeza pada telefon anda? Apl ini menyelesaikan kerja dengan sempurna.
 • Nota Keselamatan+ Pro ($3.99): Pastikan nota anda dilindungi daripada mengintip dengan apl ini.

Permainan percuma untuk iPhone dan iPad

 • Serangan Biru! ($1.99): Lindungi pembawa anda dan tingkatkan senjata anda dengan badan kapal musuh dengan permainan ini.
 • Penaklukan Merah! ($0.99): Permainan RTS yang ditetapkan dalam persekitaran antara galaksi sambil anda memaksimumkan kemahiran pengurusan makro dan mikro anda.
 • Percubaan Naga ($0.99): RPG taktikal berasaskan giliran yang memerlukan anda menggunakan kekuatan gabungan pelbagai kelas untuk mengatasi musuh.
 • Raksasa Neo ($0.99): Memburu raksasa, menangkap mereka, dan melatih mereka untuk menjadi yang terbaik di bandar.
 • Bouncy Flip ($1.99): Padankan warna lantai dengan bahagian pendaratan bola. Pastikan refleks anda berada dalam keadaan tip-top!

Sebelum anda memuat turun salah satu apl yang dinyatakan, kami mengesyorkan agar anda menyemak butiran apl itu di Play Store atau App Store. Ini penting kerana sesetengah apl percuma ini mungkin mempunyai ciri khas atau keburukan tersendiri.

Pembelian dalam apl dan pengiklanan: Jangan terkejut!

Berhati-hati dengan kedua-dua apl percuma dan berbayar, kerana ia boleh menyembunyikan pembelian dalam apl dan pengiklanan. Ini amat penting apabila memuat turun permainan untuk kanak-kanak. Untuk mengelakkan masalah yang tidak dijangka, sila ikut nasihat di bawah:

 • Bagaimana untuk menjadikan telefon pintar dan tablet Android anda kalis kanak-kanak

Kebenaran apl: Baca cetakan kecil!

Sesetengah apl menggunakan taktik bijak untuk menjana pendapatan dengan mengumpul dan berkongsi data peribadi anda. Untuk melindungi data peribadi anda, anda dinasihatkan agar hanya memberikan kebenaran yang diperlukan untuk apl berfungsi. Contohnya, apl jam penggera ringkas tidak memerlukan akses kepada kamera anda atau kenalan anda. Begitu juga, aplikasi lampu suluh tidak memerlukan lokasi anda.

Kami berharap pengesyoran ini akan membantu anda menikmati muat turun apl percuma pada peranti Android dan iOS dengan selamat.

Kami harap anda menikmati pilihan apl dan permainan kami ini untuk hujung minggu. Adakah terdapat aplikasi yang anda ingin kongsi dengan kami? Sila beritahu kami dalam ulasan.