Nothing’s CMF Menggoda Telefon 1 dengan Reka Bentuk Segar

15
nextpit Nothing Phone 2a Modul Kamera
© nextpit

Sementara kami menunggu petunjuk untuk dikeluarkan tentang Nothing’s Phone (3), sub-jenama syarikat CMF telah mula menggoda telefon bimbit pertamanya. Nampaknya jenama bajet itu akan melancarkan telefon pintar Android bajet tidak lama lagi, yang disahkan membawa nama CMF Phone 1.

Berikutan teduhan halus yang diterbitkan di X (dahulunya Twitter) minggu lepas, CMF telah secara rasmi mengusik kami dengan kewujudan telefon pintar pertamanya hari ini.

Reka bentuk modular dalam Telefon CMF 1?

Mengiringi siaran itu ialah imej yang mempamerkan tangkapan separa di salah satu sudut peranti. Sesuai dengan penggayaan CMF, Telefon CMF 1 mempunyai elemen reka bentuk unik yang mempunyai dail bermata manakala keseluruhan kemasannya datang dalam warna oren terang yang serupa dengan aksesori sedia ada syarikat.

Telefon pintar Telefon 1 CMF

CMF menggoda telefon pintar pertamanya: Telefon 1 / © CMF oleh Nothing

Berdasarkan khabar angin, reka bentuk dan binaan Telefon 1 akan membenarkan pemasangan aksesori proprietari seperti modular sebagai tambahan kepada kes itu, walaupun masih tidak jelas bagaimana aksesori pihak ketiga akan berfungsi. Pada masa yang sama, nampaknya CMF Phone 1 kehilangan sentuhan lutsinar yang sinonim dengan telefon pintar Nothing.

Spesifikasi dan harga CMF Phone 1

Selain daripada nama itu, CMF meninggalkan butiran minimum tentang Telefon 1. Berdasarkan kebocoran sebelumnya (melalui Technerd), ia sepatutnya memaparkan spesifikasi perkakasan dan harga pertengahan. Ia dikhabarkan akan menampilkan paparan OLED 6.7-inci dengan resolusi FHD+ dan kadar penyegaran 120 HZ, manakala di bawah hud, cipset Dimensity 7000, 6 GB RAM dan storan 128/256 GB boleh ditemui.

Selain itu, Telefon 1 mempunyai kamera dwi belakang yang terdiri daripada 50 MP lebar dan 50 MP kamera ultra lebar. Kamera menghadap hadapan dikatakan akan diketuai oleh kamera 16 MP. Mengenai pengecasan, Telefon 1 mempunyai kapasiti bateri 5,000 mAh ditambah dengan kelajuan pengecasan 33 watt yang baik, yang lebih perlahan daripada Nothing Phone (2a) yang kami semak.

Akhir sekali, laporan itu mendakwa bahawa CMF Phone 1 akan dilancarkan pada bulan Jun ini dengan keluaran sebenar berlaku pada bulan Julai. Peranti ini dijangka berharga sekitar $250 dan bersedia untuk dilancarkan di banyak pasaran, walaupun tidak jelas jika ini akan tiba di Amerika Syarikat.

Adakah anda menantikan telefon pintar pertama CMF? Pada pendapat anda, berapakah kos yang perlu diambil untuk mengurangkan alternatif jarak pertengahan yang lain? Jom bincang dalam komen.