Nothing’s CMF Phone 1 Mungkin Raja Bajet untuk Dikalahkan

5
sepanduk saluran4
© Tiada apa-apa

Sub-jenama CMF tiada apa-apa sedang berusaha keras untuk membawa telefon pintar pertamanya, Telefon 1. Dirancang untuk diperkenalkan pada 8 Julai, CMF telah mula mendedahkan spesifikasi utama telefon bimbit itu kepada pengumuman itu, yang membayangkan penurunan- tamatkan kedudukan jarak pertengahan tetapi dengan penetapan harga bajet.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar terbaik untuk dibeli di bawah $300

Spesifikasi telefon CMF 1 yang disahkan

Pada X/Twitter, CMC telah pun mendedahkan paparan dan ingatan Telefon CMF 1. Sehubungan itu, ia dihantar dengan paparan AMOLED 6.67 inci dalam resolusi yang tidak diketahui, tetapi selamat untuk mengatakan yang kedua datang dalam FHD+. Panel ini mampu menghasilkan 2,000 nits kecerahan puncak dan kadar penyegaran 120 Hz.

Secara dalaman, CMF Phone 1 boleh dikonfigurasikan sehingga 16 GB RAM, yang agak mengagumkan untuk julat pertengahan berorientasikan bajet sedemikian. Walau bagaimanapun, tidak jelas sama ada angka ini termasuk RAM maya atau hanya jumlah sebenar. Konfigurasi storan onboard mungkin akan bermula pada 128 GB.

Spesifikasi lain bagi Telefon CMF 1

Di tempat lain, kami boleh bergantung pada laporan berasingan yang menggambarkan Telefon CMF 1 akan berjalan pada Android 14 dan dilengkapi dengan cipset MediaTek Dimensity 7300. Selain itu, ia dikatakan mempunyai kapasiti bateri 5,000 mAh dengan pengecasan berkadar 33 watt.

Modul kamera belakang dikatakan diterajui oleh 50 MP utama yang mampu merakam video 4K pada 30fps dan dipasangkan dengan 50 MP ultrawide. Yang pertama boleh dipinjam daripada Nothing’s mid-range Phone (2a) yang telah kami semak, manakala bahagian hadapan diuruskan oleh kamera selfie 16 MP.

Tiada Telefon CMF 1

Telefon CMF 1 oleh Nothing kelihatan liar dan ganas dalam rendering yang didakwa. / © 91Mobiles

Dari segi reka bentuk, teaser dan kebocoran menunjukkan bahawa CMF Phone 1 akan tiba dengan panel belakang unik yang disepadukan dengan komponen mekanikal. Ia juga datang dalam warna oren serupa dengan aksesori sedia ada CMF.

Berapakah harga CMF Phone 1 dan di manakah ia boleh didapati?

Apa yang paling menarik ialah dakwaan harga Telefon 1 yang dikatakan dijual antara Rs. 16,000 hingga 20,000 di India (~$200 hingga $240 USD). Ini pada asasnya dalam julat yang sama dengan tahap kemasukan Samsung seperti Galaxy A15 (ulasan).

CMF akan melancarkan Telefon 1 secara rasmi dalam tempoh seminggu dari sekarang. Malangnya, masih tiada maklumat mengenai di mana Telefon 1 akan tersedia. Yang bagusnya ialah kita tidak perlu menunggu terlalu lama untuk mengetahuinya.

Adakah anda mahu melihat Telefon CMF 1 dilancarkan di negara anda? Dan apakah pendapat anda tentang spesifikasinya? Kongsi dengan kami jawapan anda di dalam komen.