OnePlus 12 Menunjukkan Apa yang Boleh Dilakukan Terima kasih kepada Sensor Imej Baharu Sony!

9
oneplus 12 01
© OnePlus

Mereka yang percaya bahawa OnePlus akan menamatkan 2023 dengan Terbuka OnePlus mungkin tersilap. Jenama itu baru sahaja melancarkan OnePlus 12. Ia dijangka menjadi telefon pintar pertama tahun ini yang menggunakan sensor kamera LYTIA Sony. Li Jie Louis, presiden OnePlus China, mempamerkan contoh gambar pertama di saluran Sina Weibonya. Imej tersebut menyerlahkan keupayaan kamera Hasselblad, dipertingkatkan oleh sensor Sony.

  • Jangan ketinggalan: Kajian OnePlus Open

OnePlus 12 muncul dengan penderia imej mewah terkini daripada Sony

Nampaknya OnePlus Open mungkin tidak mengekalkan statusnya sebagai telefon pintar perdana utama untuk tahun semasa. Samsung telah melancarkan sensor kamera 50 MP terbarunya, ISOCELL GNK, hari ini. Sementara itu, dua penderia imej baharu daripada Sony berada di puncak untuk dipaparkan dalam telefon pintar akan datang. Li Jie Louis, presiden syarikat China OnePlus, telah membuat pendiriannya agak jelas mengenainya Saluran Sina Weibo.

Sekurang-kurangnya cukup jelas bahawa OnePlus 12, yang dijangka pada bulan Disember, akan dilengkapi dengan sensor imej LYTIA dari Sony. Seperti yang kita tahu, terdapat dua pilihan dengan LYT900 dan LYT800. Satu ialah penderia 1/0.98 inci 50 MP atau penderia 1/1.43 inci 53 MP.

Dia dengan yakin membentangkan foto perbandingan, yang diambil dengan Apple iPhone 14 Pro (ulasan) rakan yang didakwa dan OnePlus 12.

Sementara itu, Presiden OnePlus untuk China telah menekankan bahawa peranti berkenaan adalah prototaip dan kamera Hasselblad OnePlus 12 masih belum dioptimumkan sepenuhnya pada sisi perisian. Li Jie Louis tidak menyatakan gambar mana yang berasal dari telefon pintar mana.

Terutamanya dalam tangkapan potret pada siang hari yang jelas, menjadi jelas bahawa salah satu daripada dua telefon pintar menawarkan kedalaman medan yang jauh lebih besar. Ia juga masih tidak jelas sama ada ini boleh dilaraskan sebelum atau selepas tangkapan.

Selain tarikh pelancaran spekulasi pada Disember 2023, maklumat lain yang diketahui tentang OnePlus 12 termasuk Snapdragon 8 Gen 3 terbina dalam, paparan LPTO AMOLED yang sangat terang, bateri 5,400 mAh yang boleh dicas dengan kabel sehingga 100 W dan secara wayarles dengan sehingga 50 W.

Apakah pendapat anda tentang imej sampel? Apakah pendapat anda: Foto yang manakah daripada Apple iPhone 14 Pro, dan yang manakah daripada OnePlus 12? Sila beritahu kami pendapat anda di bahagian komen di bawah.