Penjejak Galaxy SmartTag 2 Samsung Mendapat Hayat Bateri 2 tahun dan UWB

9
Tarikh pelancaran penjejak Samsung Galaxy SmartTag 2
© nextpit

Samsung melancarkan Galaxy SmartTag 2 melalui siaran akhbar hari ini, bertepatan dengan pengumuman Google Pixel 8 (hands-on). Penjejak Bluetooth baharu menampilkan reka bentuk baharu dan hayat bateri yang jauh lebih baik daripada Galaxy SmartTag asal.

Apakah yang baharu dalam Samsung Galaxy SmartTag 2?

Berikutan gambar bocor Galaxy SmartTag 2, kini disahkan bahawa tag pintar itu mempunyai bentuk elips serba baharu. Ia juga mendapat gelung cincin yang lebih besar dan lebih menonjol, yang membolehkan ia disambungkan pada aksesori seperti rantai kunci dan beg dengan lebih baik. Ia masih kalis air IP67 dan akan ditawarkan dalam pilihan warna hitam dan putih.

Selain daripada rupa, peningkatan terbesar yang terdapat pada Galaxy SmartTag 2 ialah hayat bateri. Menurut Samsung, hayat bateri pada Galaxy SmartTag generasi ke-2 dianggarkan bertahan 700 hari atau dua tahun, atau dua kali ganda daripada tag Galaxy pertama Samsung. Setelah bateri mati, ini boleh digantikan dengan sel litium CR2032.

Penjejak Bluetooth Samsung Galaxy SmartTag 2

Galaxy SmartTag 2 Samsung ditawarkan dalam warna hitam atau putih. / © Samsung

Galaxy SmartTag 2 kini dilengkapi dengan radio jalur UWB atau ultrawide, yang hanya tersedia dengan varian SmartTag+. Ini membolehkan penjejakan lokasi tepat serupa dengan Apple AirTag (semakan). Sambungan Bluetooth 5.3 bertenaga rendah aksesori mempunyai julat 120 meter yang serupa. Samsung tidak menyebut jika terdapat peningkatan pada pembesar suara tag sekalipun.

Keserasian Samsung Galaxy SmartTag 2

Tidak seperti kebanyakan penjejak Bluetooth pintar pihak ketiga, Galaxy SmartTag 2 Samsung hanya boleh berfungsi dengan kebanyakan telefon pintar dan tablet Samsung Galaxy melalui aplikasi SmartThingsnya. Ia juga boleh digandingkan dengan peranti Galaxy tanpa UWB, tetapi Samsung mengatakan ia berfungsi sepenuhnya dengan model yang mempunyai cip UWB, seperti Galaxy S23 atau Galaxy Z Flip 5 (semakan).

Malangnya, masih tidak jelas sama ada Galaxy SmartTag 2 akan disokong oleh amaran penjejakan tidak diingini merentas platform yang akan dibangunkan oleh Google dan Apple.

Samsung menambah Galaxy SmartTag 2 akan tersedia dalam warna putih atau hitam dan akan dijual pada 10 Oktober. Peranti ini akan berharga $29.99 satu pop, tetapi ia masih tidak diketahui berapa kosnya di kawasan lain pada masa ini.

Adakah anda akan membeli Galaxy SmartTag baharu dengan hayat bateri selama 2 tahun? Bagaimana anda akan menggunakan satu? Kongsi jawapan anda dengan kami dalam ulasan.

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya