Penurunan Ciri Google June Pixel: Semua Ciri Penting dalam Kemas Kini Ini

16
nextpit Paparan Google Pixel 8a
© nextpit

Kurang daripada sebulan selepas Google melancarkan pelbagai ciri baharu dalam penurunan ciri Android, satu kumpulan penambahbaikan baharu akan dilancarkan dengan kemas kini penurunan ciri Pixel Jun yang baharu. Walaupun beberapa telah dipratonton sebelum ini, terdapat penambahan yang nampaknya membawa perubahan bermakna pada barisan Pixel 8 dan telefon pintar dan peranti Pixel yang lain.

AI pada peranti untuk Pixel 8 dan Pixel 8a

Mungkin, yang paling penting ialah ketibaan Gemini Nano untuk Pixel 8 (ulasan) dan Pixel 8a (ulasan). Model AI Google masih dalam fasa beta dan hanya boleh diakses dengan mengaktifkan mod pembangun daripada tetapan dalam telefon bimbit ini.

Ia pada asalnya diumumkan bahawa model AI akan menjadi ciri eksklusif pada Pixel 8 Pro (ulasan) sehingga Google menarik balik rancangannya dan sebaliknya berjanji untuk membawanya ke peranti berkuasa Tensor G3 yang lain. Model AI harus mendayakan proses pada peranti seperti ringkasan untuk perakam dan balasan pintar dalam Gboard semasa ia menghidupkan chatbot dengan nama yang sama.

Unjurkan skrin Pixel 8 anda kepada paparan yang lebih besar melalui USB-C

Google memberikan siri Pixel 8 keupayaan untuk menyambung dengan monitor luaran melalui USB-C. Ia telah menjadi ciri yang telah lama diminta untuk menambah sokongan untuk output paparan dengan TV dan monitor melalui sambungan berwayar di atas penghantaran wayarles, dan ia akhirnya berlaku dengan kemas kini ini. Seperti biasa, anda memerlukan kabel dan monitor yang serasi untuk menggunakan fungsi tersebut.

Kemas kini June Pixel Feature Drop Google

Kemas kini June Pixel Feature Drop Google menambah sokongan monitor luaran melalui USB-C, penukar lensa dan ciri Carian pada telefon pintar Pixel. / © Google

Penjejakan Cari Peranti Saya di Luar Talian

Kembali pada I/O tahun lepas, Google berkata ia membawa penemuan atau penjejakan luar talian ke peranti Android dan mengesahkan tahun ini bahawa Pixel 8 dan Pixel 8 Pro disertakan dengan ciri tersebut. Kini, penurunan ciri Pixel terbaharu juga mengesahkan bahawa Pixel 8a mengambil kesempatan daripada penjejakan luar talian, yang tidak mengejutkan kerana ia berjalan pada Tensor G3 yang sama seperti model perdana tersebut.

Seperti yang dinyatakan oleh Google, rangkaian dan apl Cari Peranti Saya boleh mengesan telefon bimbit Pixel sehingga 23 jam ia telah dimatikan atau bateri telah kehabisan.

Apl kamera yang lebih baik

Terdapat dua peningkatan yang datang dalam apl kamera Pixel juga. Pertama ialah tangkapan detik terbaik yang menyokong mod penangkapan HDR+, yang hanya boleh dilakukan apabila anda berada dalam mod foto standard. Ini tersedia untuk Pixel 6 dan model yang lebih baharu, Pixel Fold (ulasan) dan Pixel Tablet (ulasan).

Yang kedua ialah penukar lensa yang direka bentuk semula dalam apl yang kini meletakkan togol untuk lebar, ultralebar dan telefoto terus semasa mengambil foto. Perubahan ini memberi manfaat kepada Pixel 6 Pro, Pixel 7 Pro, Pixel 8 Pro dan Pixel Fold yang disertakan dengan kamera telefoto.

Lebih banyak ciri dalam penurunan ciri Pixel: Carian dan widget rumah pintar

Pixel Fold dan Pixel 6 Google dan model yang lebih baharu turut mendapat ciri Carian baharu dalam apl telefon. Anda boleh mengetik pada nombor yang tidak diketahui daripada log panggilan terbaharu anda dan kemudian pilih Carian untuk membalikkan carian nombor tersebut dan mungkin harus mengenal pasti pemanggil.

Selebihnya ciri dalam penurunan ciri Pixel telah pun dipamerkan bulan lepas. Ini termasuk widget Kegemaran Google Home yang boleh anda tambahkan pada telefon pintar Pixel atau skrin utama Pixel Watch anda, menambahkan akses yang lebih pantas kepada peranti dan kawalan rumah pintar anda.

Kemas kini May Pixel Feature Drop Google

Kemas kini Android Feature Drop Mei sedang menambah widget rumah pintar untuk Wear OS dan sokongan PayPal dalam apl Wallet. / © Google

Tambahan pula, PayPal datang ke apl Google Wallet dan ini serasi dengan jam tangan pintar berkuasa 3 Pixel Watch dan Wear OS dan lebih baharu. Pada masa ini, ia boleh didapati di Jerman dan Amerika Syarikat.

Apakah ciri baharu kegemaran anda daripada penurunan ciri Pixel ini? Dan adakah anda telah menerima kemas kini? Kongsikan dengan kami di ruangan komen.